2 ZLOT FORUM 20-22 KWIETNIA 2007r !!!

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

ku3a

Post autor: ku3a »

Gary pisze:Ja mam 2 pytania:
1. Nie wiem czy do Wielkanocy będę mógł się zadeklarować, ze względu na "gorący" okres w pracy jaki mi się szykuję....więc czy nie będzie problemu jakbym wpłacił ową zaliczkę licząc się oczywiście z jej przepadkiem w razie gdyby się okazało, że jednak nie będę mógł przybyć na zlot? Chodzi mi o to czy nie naraziłbym organizatorów na koszty z tym związane. :)
nie bedzie problemu, mozesz tak zrobic.
Gary pisze:2. W jakich granicach należy się spodziewać całkowitych kosztów. Oczywiście nie licząc dojazdu na własną rękę :D
no wlasnie, podejrzewam, ze wlasnie koszt dojazdu bedzie stanowil wiekszosc kosztu. Poza nim dochodzi tylko koszt noclegu i wyzywienia. Bobby, popraw mnie jesli sie myle, ale jesli dobrze pamietam to cena noclegu to 40 zl. Za pierwszym razem mielismy jeden czteroosobowy pokoj. Lazienka na korytarzu. Na terenie osrodka jest stolowka, wiec obiadem nie musimy sie martwic. Cena to jakies 20 zl. Mozna tez zamowic sniadanie i kolacje, chyba ze znowu zachce nam sie jest pizze pod golym niebem, sluchajac Topu Wszechczasow :-D. Jakies jedzenie czy picie w miedzyczasie to juz wedlug wlasnego uznania. Na zdjeciach z pierwszego zlotu widac, ze cos tam bylo ;-). Wydaje sie wiec, ze koszt calego pobytu (od piatku wieczorem do niedzieli rano) powinien oscylowac wokol 160 zl.

Dokladny opis dojazdu Bobby gdzies tu zamieszczal przy okazji pierwszego zlotu i na pewno ta informacja pojawi sie jeszcze raz.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

2 zlot

Post autor: bobby-x »

witam

Dobrze byłoby sie zdeklarować to znaczy aby wpłynęła zaliczka do 6 kwietnia (Wielki Piątek) na konto ktore podamy z Kubą za kilka dni. Zależy nam na ustaleniu dokładnej ilosci pewniaków, ktorzy przyjadą. Będzie się to wiązało z noclegami oraz z klasówką (nagrodami) pod tytułem "z 25 lat historii listy". Około 30 pytań - razem do zdobycia 100 punktów. Zatem na marginesie zabierzcie ze sobą notatki (będzie można ściągać) oraz przesłuchajcie najważniejsze audycje związane z listą i topami.

Zaliczka 40 zł za jedną dobę, jeśli z pełnym wyżywieniem 75 zł (3 posiłki - kolacja, sniadanie, obiad). Posiłki trzeba zamówić z wyprzezeniem czyli piątkową kolację i sobotnie śniadanie przed zlotem. Za następną dobę do niedzieli w południe znowu 40 zł lub z posiłkami znowu 50-75 zł. Pewnie będzie jakieś ognisko z trzech zapałek, moze jakis grillek.

Czyli całkowite koszty to moze być 40 zł (bez wyżywienia na jedna noc) jak i 150 zl na dwie doby z wyżywieniem). Oprocz dojazdu do Warszawy można jeszcze doliczyć ewentualnie jakieś napoje bezalkocholowe of course na jedną lub dwie nogi. Czyli maksimum od 20 do 22 kwietnia to koło 160-200 zł, jeśli do soboty po południu lub wieczorem 100-150. Obiad warto zamówić, sniadanie w sobotę i niedzielę można sporządzić z produktów zakupionych w pobliskim sklepie. Na kolację pizza z oliwkami !!!! brrrr
Pokoje są 2, 3, 4 osobowe. Leszek jak zwykle pewnie przekimie sie na dole w duzej sali ?? Szakalu, jeśli przyjedziesz, zabierz tym razem - no wiesz co i moze przyjedź dla odmiany w zielonych spodniach co by nie było problemu z identyfikacją na dworcu. W domku (Sarenka) ktory wynajmiemy jest 17 miejsc. Nie oznacza to, że 18, 19 i 20 osoba musi spać pod chmurką w śpiworze. Jest jeszcze główny budynek 20 m od Sarenki oraz dla 101, 102, 103 osoby następny ośrodek jakiś kilometr dalej. Dlatego zależy nam aby zamowić najbardziej prawdopodobną ilość noclegów. Nie ma baru w osrodku, ale kącik to mieliśmy własny.

Czy wpłacona zaliczka przepadnie, niekoniecznie. Jeśli 10 osob wpłaci zaliczkę a potem okaże się że 3 nie będą mogły przyjechać ale w okresie poświatecznym lub nawet dzień przed listą znajdą sie nowe 3 chętne osoby to one wejdą na miejsce tych trzech ktore zrezygnowały a tym co nie mogli przyjechać zwrócimy kasę na konto przelewem. Tylko musi być pokrycie w osobach 3 do 3 czy 5 o 5.
Z Warszawy na miejsce pojedziemy jakimś wesołym podmiejskim autobusem. Tak bezpieczniej bo mój samochodzik odmówił posłuszeństwa i nie zmieści tylu gości. Kuba zna drogę do ośrodka jeśli mnie nie byłoby w studio. Oczywiście wizyta forumowiczów w studio będzie, bo jak nie, to nienazywam się Bobby-eks. Ale nie spodziewajcie się, że wszyscy będą mieli 10 minut na mikrofon bo pewnie będzie kocioł w studio (jak też IRC-ownicy przyjadą i inni goście), pewnie bedzie można przedstawić jakieś krotkie pozdrowienia oraz oczywiscie pogaduszki z Markiem w trakcie grania utworów i zdjecia (w studio jest dosyć ciemno weście dobre aparaty lub bobre lampy błyskowe).

Namawiam Marka na tak zwany "dzień z listą przebojów trojki", skoro może być cały dzień Beatles, Myslovitz, Kate Bush moze uda sie zorganizować 1 lub 3 maja dzień LP3. Wtedy można zaprosić prezenterów listy, artystów ..... i walnąć setke podsumowania z 25 lat listy.

Na zlot przygotujemy jak zwykle sporo LP3-kowej muzyki, moze wezmę kolekcję lat: 1985 z gościem Czerniawskim), 1986, 1987, 1988 (z Jerzym Tolakiem - menagerem obywatela GC), 1990 (następne coraz nudniejsze) 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999 ..... ale nie z kolekcji lp3 tylko te godzinne i pol godzinne audycje w trojce po 11 i 11:30. Moze cos z historii powszechnej r'n'r-olla. Zagramy, to już tradycja, ktoryś top, może pierwszy, może część ostatniego, może podsumowanie 1000, może najciekawsze fragmenty z listy z ostatnich kilku lat, koniecznie przypomnijcie mi żebym nie zapomniał zabrać niespodzianki z 1984 roku, może zagramy ostatnią godzinę Topu Ciechowskiego…….

To tyle na razie w skrócie.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Tak się zastanawiam i jak wszystko pójdzie dobrze (mam nadzieję) to chciałabym zostać zlotowiczką :D :D (jeszcze nie mam pewności czy plany się nie zmienią i coś nagle nie wyskoczy, więc nie mówię na pewno)
bobby-x, ta klasówka to w formie testowej czy do wpisywania?? :lol: :D :lol:
Awatar użytkownika
bobby-x

2 zlot

czesc Martyrko.

Byłoby genialnie jakbyś przyjechała. Jeszcze jakby Zeta nas odwiedziła. Ale jakoś słuch po Niej zaginął ????

Klasówka w formie pytanie plus wolne miejsce na odpowiedź, nie w formie testu. Pytania dostał Kuba do przekonsultowania. Oto co odpowiedział:

Co do konkursu to jak dla mnie... masakra! :-)))
Jesli kto by zrobil konkurs na najtrudniejszy konkurs dotyczacy LP3
to inni mogliby walczyc juz tylko o drugie miejsce :-).
Gigantyczny szacunek dla osoby ktora wygra!

Hmmm, dlatego zastanawiamy się nad dwoma konkursami : jeden ten ktory juz został wymyslony (bardzo trudny?) a drugi dla osób słuchających listy od lat 90-tych ze zdecydowanie prostszymi pytaniami, też w formie pytań bez podpowiedzi. Ale nie przejmujcie się klasówką, to tylko ma być zabawa :cry: .
choroszcz

Post autor: choroszcz »

niestety ja nie bede mogl byc,jaka szkoda,a moze chociaz w piatek sie wyrobie -zobaczymy ale bawcie sie dobrze i zbierajcie jakies zasoby historyczne, jakies eksponaty typu nagrane notowanie z 82 roku
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Ja już też niestety wiem, że nie będę mógł jednak przyjechać :cry: :cry: :cry:
grzes

Post autor: grzes »

Ja na 95% bede. Tylko podajcie numer konta
Awatar użytkownika
bobby-x

Gary pisze:Ja już też niestety wiem, że nie będę mógł jednak przyjechać :cry: :cry: :cry:
Szkoda, że nie będziesz mógł bo województwo kujawsko-pomorskie będzie nieźle reprezentowane.
Awatar użytkownika
bobby-x

choroszcz pisze:niestety ja nie bede mogl byc,jaka szkoda,a moze chociaz w piatek sie wyrobie -zobaczymy ale bawcie sie dobrze i zbierajcie jakies zasoby historyczne, jakies eksponaty typu nagrane notowanie z 82 roku
hmm, szkoda, to może na 3 zlot lub 30 lecie listy ???
Awatar użytkownika
bobby-x

grzesost pisze:Ja na 95% bede. Tylko podajcie numer konta
Proszę bardzo, znakomity statystyk z wojewodztwa olsztyńskiego oj, sorry, warminsko-mazurskiego, czekamy i zapraszamy.
Awatar użytkownika
bobby-x

2 zlot, konto

Cześć.

Zgodnie z obietnicą podajemy numer konta do wpłacania zaliczek na 2 zlot. Termin do 6 kwietnia.

ING BANK ŚLĄSKI o. WARSZAWA - Robert Podsiadlik

25 1050 1054 1000 0022 5723 7699

Prosimy z Kubą abyście potwierdzili na moją prywatną skrzynkę na forum, że zaliczka została wysłana. Nie czekajcie do ostatniej chwili, ponieważ we wtorek po świętach 10 kwietnia zamawiamy noclegi a przelewy z Wielkiego Piątku (6.04) pewnie będą realizowane dopiero (10.04).
Na przelewie podajcie proszę Imię i Nazwisko oraz nick z forum a na skrzynkę pełne dane osobowe aby w przypadku zwrotu zaliczki czyli możliwości zamiany z innym forumowiczem, można było odesłać kasę.

bobby
ku3a

ostatnio nie mialem czasu sie zajac zlotem.
jak wyglada sprawa? kto sie szykuje na przyjazd? kto sie jeszcze waha albo uzaleznia przyjazd od innych czynnikow?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Ja się na razie zastanawiam i spróbuję do 6 kwietnia dać znać.
Szkoda, że nie można się wstrzymać do ok. 12-13 kwietnia z ostatecznymi rezerwacjami.
grzes

Post autor: grzes »

Ja bede na 100%. Mam juz podpisany urlop. Po niedzieli zrobie przelew
Awatar użytkownika
bobby-x

właśnie - nic sie nie dzieje, jedna osoba wpłaciła zaliczkę. Chyba trzeba sobie darować ten zlot i już. A szkoda bo Marcin zapowiada sie na sobotę i Wojtek a Oni słuchają od pierwszego notowania a jak notują a ile maja w głowie - kurna olek. Albo trzeba pójść na żywioł i w piatek o 22:00 dnia 20-ego kwietnia policzyć ile mamy osób i wtedy zacząć szukać noclegu. Czy będzie za 40 zł za dobę czy 100 lub 150 nie będzie wtedy miało to znaczenia. Tylko co zrobić z muzyką - wozić ją po Warszawie.

Rozumiem oczywiscie ze dzisiaj takie czasy, że nie wiemy co będziemy robić w pracy za dwa dni więc organizowanie takich zlotów z zaliczkami i terminami chyba mija się z celem.
bobby
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Czy na zlot wybierają się jakieś dziewczyny? Martyr? Zgaga?
Jeśli ja będę mógł przyjechać, to postaram się zabrać ze sobą jedną przedstawicielkę płci pięknej. :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Robinson pisze:Czy na zlot wybierają się jakieś dziewczyny? Martyr? Zgaga?
Ja planuję :) :D
Awatar użytkownika
bobby-x

moje trzy kobiety planują przyjechać w sobotę po południu na ognisko, ale nie pogadacie z Nimi o liście bo się nie interesują tym tematem.
kajman

Post autor: kajman »

bobby-x pisze:moje trzy kobiety planują przyjechać w sobotę po południu na ognisko, ale nie pogadacie z Nimi o liście bo się nie interesują tym tematem.
Jeżeli nie interesują się listą to będą służyły jako podpałka do ogniska :?: :lol: :lol: :lol:
kajman

Sorry, nie zaglądałem na tą stronę jak teraz widzę od dwóch tygodni. Nie wyobrażam sobie, żeby nie być na zlocie. Pieniądze podeślę zaraz po niedzieli.
ku3a

a wiec jednak niektorzy rozwazaja przyjazd... To pocieszajace, bo juz sie zastanawialismy czy nie skasowac imprezy. Jesli jeszcze ktos bierze pod uwage mozliwosc przyjazdu, to prosze niech napisze o tym. Bo jesli ktos nic nie napisze, to ja rozumiem to jako brak checi przyjazdu. A tak to przynajmniej wiadomo o co chodzi. Rozumiem, ze niektorzy moga do konca nie miec 100% pewnosci. Dajcie znac, postaramy sie tak wszystko zalatwic, zeby bylo dobrze. Jesli jednak ktos chce i moze przyjechac to bardzo, bardzo prosze o nie zwlekanie z taka informacja. Od tego ile osob bedzie zalezy kilka spraw, wiec musimy w miare wczesniej znac przynajmniej orientacyjna liczbe.
kajman

Czy nie można tej informacji o zlocie rzucić gdzieś na nagłowek, tak, żeby wszystkim przypomnieć i skierować tutaj. Może byśmy wtedy wiedzieli, ilu z nas się wybiera itp.
ku3a

JacKu, Piotrze, to rzeczywiscie mogloby pomoc. Daloby sie zrobic? Byloby super.
Awatar użytkownika
bobby-x

kajman pisze:Jeżeli nie interesują się listą to będą służyły jako podpałka do ogniska :?: :lol: :lol: :lol:
Myślę, że raczej jako TRZY ZAPAŁKI.
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze:JacKu, Piotrze, to rzeczywiscie mogloby pomoc. Daloby sie zrobic? Byloby super.
super dziękujemy, tylko prosimy o zmianę daty na banerku z 22 - 24 na 20 - 22 kwietnia!!!
Zablokowany