Ale żeby być przygotowanym, trzeba poświęcić na to sporo czasuDarekM pisze:Żadna filozofia. Wiele rzeczy statystycznych mam przygotowanych, tylko trzeba znaleźć plik i skopiować
 Także jestem pod wrażeniem tych statystyk.
 Także jestem pod wrażeniem tych statystyk.Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ale żeby być przygotowanym, trzeba poświęcić na to sporo czasuDarekM pisze:Żadna filozofia. Wiele rzeczy statystycznych mam przygotowanych, tylko trzeba znaleźć plik i skopiować
 Także jestem pod wrażeniem tych statystyk.
 Także jestem pod wrażeniem tych statystyk.Jeszcze Basia miała piosenkę z miastami w nazwie.Miszon pisze:Ja ich zawsze jako poprockowy zespół uważałem. A teraz to już totalnie popowy. Za mało było gitar na rocka, za dużo melodii. Względnie rock akustyczny, zwany czasami folkiem (choć tu akurat to słowo kompletnie nie pasowało).konwicki1980 pisze:A jakim? Dyskotekowym?Miszon pisze:Ale Coldplay nigdy nie byli zespołem rockowym.
Piosenki z miastami - ano proszę tak na szybko z pamięci:
- Paryż-Moskwa 17.15
- Warszawa
- Tokyo
- Kraków, ocean wolnego czasu
- Paris, Paris
- Augustowskie noce
- Sur le pont d'Awignon
- Barcelona
- All the way to Reno (skoro już przy REM to padło)
- Pekin Złota ileśtam
10 wystarczy?
Ale np. w tym tygodniu Coldplay wylądował na 8. miejscu tutaj, więc może nie jest tak źle, hmmadameria pisze:Zwracam honor - zmieniam słowo "wszyscy" na "znacząca większość" i "pieklą" na "piekli", żeby było po polskiemu.
 ?
 ?Nie znałem.romkucha pisze:tak mi się dowcip suchar kojarzykajman pisze:A co oni piekli?adameria pisze:Zwracam honor - zmieniam słowo "wszyscy" na "znacząca większość" i "pieklą" na "piekli", żeby było po polskiemu.
-Prosze księdza grzeszyłem z innym mężczyzną.
-niedobrze, niedobrze, będzie Piekło!
-Oj piecze, piecze
 .
 . 
mara pisze:I w tym momencie wyobraziłam sobie para para para dise growlem..no jak przyczadować to do oporu..

Kod: Zaznacz cały
|   9 |  10 |   17 |    +1 | This Green and Pleasant Land - Pendragon                     | ZG   |Oj myslę, że było tego z 50. Ale akurat na 10 postanowiłem poprzestać.semuś pisze:Jeszcze Basia miała piosenkę z miastami w nazwie.Miszon pisze: Piosenki z miastami - ano proszę tak na szybko z pamięci:
- Paryż-Moskwa 17.15
- Warszawa
- Tokyo
- Kraków, ocean wolnego czasu
- Paris, Paris
- Augustowskie noce
- Sur le pont d'Awignon
- Barcelona
- All the way to Reno (skoro już przy REM to padło)
- Pekin Złota ileśtam
10 wystarczy?
sk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 9 | 10 | 17 | +1 | This Green and Pleasant Land - Pendragon | ZG |

konwicki1980 pisze:Pierwszy utwór Coldplaya z nowej płyty w zasadzie to marna kopia Ritmo de la noche:
http://www.youtube.com/watch?v=vFERC0Iz3Zc
proszę tu nie siać plotek, że niby plagiaty.adameria pisze:który to już plagiat?
 Chris Martin i spółka wpisali Petera Allena jako kompozytora ETIAW. Także plagiatu nie ma, była zgoda na samplowanie.
  Chris Martin i spółka wpisali Petera Allena jako kompozytora ETIAW. Także plagiatu nie ma, była zgoda na samplowanie.
Ja nieco wcześniej. Jak dla mnie przebój roku (chyba, że dodadzą coś jeszcze lepszego, ale nie sądzę)Isenor pisze:sk pisze:Kod: Zaznacz cały
Arcydzieło;) Po prostu zakochałem się w tej piosence od poprzedniego notowania

Wydaje mi się, że za jakies kilka, kilkanaście tygodni wrócę do głosowania na ten utwór.sk pisze:Kod: Zaznacz cały
Chcialem się zrechabilitować za nieznajomośc nazwy piosenki Basi z początku listyMiszon pisze:Oj myslę, że było tego z 50. Ale akurat na 10 postanowiłem poprzestać.

Sweet Home Chicago.Miszon pisze: Piosenki z miastami - ano proszę tak na szybko z pamięci:
- Paryż-Moskwa 17.15
(...)
- Pekin Złota ileśtam

Corleone pisze:Ja nieco wcześniej. Jak dla mnie przebój roku (chyba, że dodadzą coś jeszcze lepszego, ale nie sądzę)Isenor pisze:sk pisze:Kod: Zaznacz cały

To naprawdę wybitneMiszon pisze:O! Czyli to dopiero teraz ten Pendragon. A ja już ich wcześniej gdzieś słyszałem. Chyba ich z Yesami pomyliłem. NIe mówiłem, że nie pamiętam tego kawałka?
 chyba jesteś uprzedzony
  chyba jesteś uprzedzonyPrzecież ja podchodzę do tego z przymrużeniem oka.michal91d pisze:konwicki1980 pisze:Pierwszy utwór Coldplaya z nowej płyty w zasadzie to marna kopia Ritmo de la noche:
http://www.youtube.com/watch?v=vFERC0Iz3Zcproszę tu nie siać plotek, że niby plagiaty.adameria pisze:który to już plagiat?Chris Martin i spółka wpisali Petera Allena jako kompozytora ETIAW. Także plagiatu nie ma, była zgoda na samplowanie.
Uprzedzony chyba nie, bo kawałek ich z NL bardzo mi się podobał. I jeszcze jakieś 2 inne, co Kaczor grywał też były spoko.krzysiek83 pisze:To naprawdę wybitneMiszon pisze:O! Czyli to dopiero teraz ten Pendragon. A ja już ich wcześniej gdzieś słyszałem. Chyba ich z Yesami pomyliłem. NIe mówiłem, że nie pamiętam tego kawałka?chyba jesteś uprzedzony
No i przed Pekin jeszcze Muynek kavovy.Miszon pisze:- Pekin Złota ileśtam
Tak, dla mnie to także przebój roku.Corleone pisze:Ja nieco wcześniej. Jak dla mnie przebój roku (chyba, że dodadzą coś jeszcze lepszego, ale nie sądzę)Isenor pisze:sk pisze:Kod: Zaznacz cały
Kod: Zaznacz cały
|   8 |  11 |    6 |    +3 | Nomada - Nosowska                                            | PL   | .
 .