Ale żeby być przygotowanym, trzeba poświęcić na to sporo czasuDarekM pisze:Żadna filozofia. Wiele rzeczy statystycznych mam przygotowanych, tylko trzeba znaleźć plik i skopiować

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ale żeby być przygotowanym, trzeba poświęcić na to sporo czasuDarekM pisze:Żadna filozofia. Wiele rzeczy statystycznych mam przygotowanych, tylko trzeba znaleźć plik i skopiować
Jeszcze Basia miała piosenkę z miastami w nazwie.Miszon pisze:Ja ich zawsze jako poprockowy zespół uważałem. A teraz to już totalnie popowy. Za mało było gitar na rocka, za dużo melodii. Względnie rock akustyczny, zwany czasami folkiem (choć tu akurat to słowo kompletnie nie pasowało).konwicki1980 pisze:A jakim? Dyskotekowym?Miszon pisze:Ale Coldplay nigdy nie byli zespołem rockowym.
Piosenki z miastami - ano proszę tak na szybko z pamięci:
- Paryż-Moskwa 17.15
- Warszawa
- Tokyo
- Kraków, ocean wolnego czasu
- Paris, Paris
- Augustowskie noce
- Sur le pont d'Awignon
- Barcelona
- All the way to Reno (skoro już przy REM to padło)
- Pekin Złota ileśtam
10 wystarczy?
Ale np. w tym tygodniu Coldplay wylądował na 8. miejscu tutaj, więc może nie jest tak źle, hmmadameria pisze:Zwracam honor - zmieniam słowo "wszyscy" na "znacząca większość" i "pieklą" na "piekli", żeby było po polskiemu.
Nie znałem.romkucha pisze:tak mi się dowcip suchar kojarzykajman pisze:A co oni piekli?adameria pisze:Zwracam honor - zmieniam słowo "wszyscy" na "znacząca większość" i "pieklą" na "piekli", żeby było po polskiemu.
-Prosze księdza grzeszyłem z innym mężczyzną.
-niedobrze, niedobrze, będzie Piekło!
-Oj piecze, piecze
mara pisze:I w tym momencie wyobraziłam sobie para para para dise growlem..no jak przyczadować to do oporu..
Kod: Zaznacz cały
| 9 | 10 | 17 | +1 | This Green and Pleasant Land - Pendragon | ZG |
Oj myslę, że było tego z 50. Ale akurat na 10 postanowiłem poprzestać.semuś pisze:Jeszcze Basia miała piosenkę z miastami w nazwie.Miszon pisze: Piosenki z miastami - ano proszę tak na szybko z pamięci:
- Paryż-Moskwa 17.15
- Warszawa
- Tokyo
- Kraków, ocean wolnego czasu
- Paris, Paris
- Augustowskie noce
- Sur le pont d'Awignon
- Barcelona
- All the way to Reno (skoro już przy REM to padło)
- Pekin Złota ileśtam
10 wystarczy?
sk pisze:Kod: Zaznacz cały
konwicki1980 pisze:Pierwszy utwór Coldplaya z nowej płyty w zasadzie to marna kopia Ritmo de la noche:
http://www.youtube.com/watch?v=vFERC0Iz3Zc
proszę tu nie siać plotek, że niby plagiaty.adameria pisze:który to już plagiat?
Ja nieco wcześniej. Jak dla mnie przebój roku (chyba, że dodadzą coś jeszcze lepszego, ale nie sądzę)Isenor pisze:sk pisze:Kod: Zaznacz cały
Arcydzieło;) Po prostu zakochałem się w tej piosence od poprzedniego notowania
Wydaje mi się, że za jakies kilka, kilkanaście tygodni wrócę do głosowania na ten utwór.sk pisze:Kod: Zaznacz cały
Chcialem się zrechabilitować za nieznajomośc nazwy piosenki Basi z początku listyMiszon pisze:Oj myslę, że było tego z 50. Ale akurat na 10 postanowiłem poprzestać.
Sweet Home Chicago.Miszon pisze: Piosenki z miastami - ano proszę tak na szybko z pamięci:
- Paryż-Moskwa 17.15
(...)
- Pekin Złota ileśtam
Corleone pisze:Ja nieco wcześniej. Jak dla mnie przebój roku (chyba, że dodadzą coś jeszcze lepszego, ale nie sądzę)Isenor pisze:sk pisze:Kod: Zaznacz cały
To naprawdę wybitneMiszon pisze:O! Czyli to dopiero teraz ten Pendragon. A ja już ich wcześniej gdzieś słyszałem. Chyba ich z Yesami pomyliłem. NIe mówiłem, że nie pamiętam tego kawałka?
Przecież ja podchodzę do tego z przymrużeniem oka.michal91d pisze:konwicki1980 pisze:Pierwszy utwór Coldplaya z nowej płyty w zasadzie to marna kopia Ritmo de la noche:
http://www.youtube.com/watch?v=vFERC0Iz3Zcproszę tu nie siać plotek, że niby plagiaty.adameria pisze:który to już plagiat?Chris Martin i spółka wpisali Petera Allena jako kompozytora ETIAW. Także plagiatu nie ma, była zgoda na samplowanie.
Uprzedzony chyba nie, bo kawałek ich z NL bardzo mi się podobał. I jeszcze jakieś 2 inne, co Kaczor grywał też były spoko.krzysiek83 pisze:To naprawdę wybitneMiszon pisze:O! Czyli to dopiero teraz ten Pendragon. A ja już ich wcześniej gdzieś słyszałem. Chyba ich z Yesami pomyliłem. NIe mówiłem, że nie pamiętam tego kawałka?chyba jesteś uprzedzony
No i przed Pekin jeszcze Muynek kavovy.Miszon pisze:- Pekin Złota ileśtam
Tak, dla mnie to także przebój roku.Corleone pisze:Ja nieco wcześniej. Jak dla mnie przebój roku (chyba, że dodadzą coś jeszcze lepszego, ale nie sądzę)Isenor pisze:sk pisze:Kod: Zaznacz cały
Kod: Zaznacz cały
| 8 | 11 | 6 | +3 | Nomada - Nosowska | PL |