Co mogłyby mi poradzić osoby, które już wcześniej miały takie dylematy, jak te, które opisałem?

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
W pełni się zgadzam. "Spadochron" jest wg mnie na tyle ciekawym kawałkiem że powinien znaleźć się w przynajmniej w poczekalni.gżegoż pisze: Bardzo żałuję, że nikt nigdy nie chciał promować Meli KotelukA jeszcze wcześniej poprzednich Czarnych Korków (bo moim zdaniem były lepsze, niż obecne*)
"Spadochron" pewnie w tym tygodniu zostanie wyrzucony i dla mnie osobiście to skandal, że tak fajny i przyjemny utwór nie dostał się ani razu nawet do Nieszczęśliwej
![]()
Ja zgłosiłam się licząc na " ślepy traf ". No i ostatnio udało mi się - najlepszy według mnie od lat utwór w całym zestawie zbiegł się w czasie z moją promocjągżegoż pisze:Co mogłyby mi poradzić osoby, które już wcześniej miały takie dylematy, jak te, które opisałem?
adameria pisze: Cuba de Zoo - ATLANTIS
2. Jest przynajmniej kilka osób uczestniczących w promocji, które oddają głosy tylko na utwory, których nie uważają za beznadziejne. Ja do nich należę i jakoś udaje mi się co jakiś czas promować.gżegoż pisze:2. A to dość często wiązałoby się z koniecznością oddawania głosu na kawałki, które uważa się za przeciętne lub które wręcz się nie podobająTo zaś moim zdaniem stałoby w sprzeczności z ideą głosowania, bo od zawsze było dla mnie oczywiste, że głosować należy tylko na to, co się (choćby w minimalnym stopniu) podoba.
3. Natomiast gdybym zgłosił się do akcji, ale głosował na utwory promowane tylko wtedy, gdyby mi się podobały (choć w sumie nie tak dawno był taki okres, kiedy zdarzało się to dość często), to nie wiadomo czy i kiedy wdrapałbym się na podium klasyfikacji.
4. A jeżeli nawet kiedyś w końcu doszłaby moja kolej, to zapewne wielu wyjątkowo lubianych przeze mnie utworów już by nie było w zestawie : Musiałbym zatem wybrać coś "mniej dobrego", a potem znowu czekać na swoją kolej nie wiadomo jak długo. A przez ten czas w zestawie znów mogłoby być coś wspaniałego, no ale wtedy byłbym daleko w klasyfikacji, więc nie mógłbym nic zrobić.
5. Świetny kawałek, ale śpiewa mało znana artystka, więc chyba głównie dlatego się nie przebiłJestem pewien, że gdyby "Spadochron" śpiewała Edyta Bartosiewicz, to byłby na pierwszym miejscu, a gdyby "Witaj w moim świecie" wykonywała Mela Koteluk (lub jakaś inna szerzej nieznana piosenkarka), to nigdy nie weszłoby nawet do poczekalni
1. No aż tak wysoko bym go nie oceniał, chociaż u mnie to pewnie będzie top10 roku utworów z zestawu.lady pisze:1. No i ostatnio udało mi się - najlepszy według mnie od lat utwór w całym zestawie zbiegł się w czasie z moją promocją![]()
2. To że się nie udało, to sprawa właśnie tego, że wykonawca w Polsce jest kompletnie nieznany, a leniwym słuchaczom nie chce się przesłuchiwać zestawu w poszukiwaniu dobrych utworów i głosują na to co znają. Tym bardziej, że utwór na Forumowej radził sobie nadspodziewanie dobrze, o wiele lepiej niż Mela Koteluk
chodziło mi o to, że utwór załapał się, o ile pamiętam, do 50. A głosowali na niego ci, co czują bluesa. Takich ludzi jest mało na świecie, więc dobrze, że na Forum znalazło się ich aż 6kajman pisze: 2. Przed promocją głosowało na to pięć osób, w większości dobrze wyrobionych (takie mam wrażenie) muzycznie, dla których ta muzyka nie jest niczym specjalnie nowym, po promocji sześć, więc nie jest to liczba zawrotna.
A ja jestem zawsze optymistkąkajman pisze:Nawet, gdyby wszyscy słuchacze go znali to furory na liście by nie zrobił.
Witaj w klubiekajman pisze:Atlantis może jest nieco lepszy od Aquy, ale jak dla mnie nie nadaje się do słuchania i przykro mi, ale promować go nie będę.
W tej sytuacji wypada (chyba) na mnie wybór utworu do promocji na notowanie nr 1546:Yacy pisze:nie będzie mnie w sieci do przyszłego poniedziałku, więc ja propozycję zgłoszę najszybciej do notowania nr 1547.
Notowanie:1547ralfik pisze:zgłaszam oficjalnie do promocji na notowanie 1546:
k.d.lang & The Siss Boom Bang - THE WATER'S EDGE
W zasadzie przerwy poinny być chyba minimum trzytygodniowe, ale nie będę się czepiał.temik3 pisze:Z uwagi, że nie mam żadnej kandydatki do promowania (1 mam, ale może lepiej nie podawać), to proszę o promowanie swego utworu przez kolejnego forowicza w kolejce. Zrobię sobie tygodniową przerwę, a potem coś zapromuję może mą propozycję
.
A gdybym nic nie napisał, a po tygodniu wrzucił swoją promocję, to też by nie było wolno?kajman pisze:W zasadzie przerwy poinny być chyba minimum trzytygodniowe, ale nie będę się czepiał.![]()
.
Notowanie:1548Yacy pisze:Moja propozycja do promocji:
Franka de Mille - COME ON
Mam nadzieję, że podwójne wymienienie mojej osoby nie jest jakąś formą napiętnowania z powodu tego, że ledwo co dołączyłem do akcji, a już nie poparłem wskazanej propozycjifajnex pisze:Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany:seblit Tomekk fajnex Rakka92 ksch gżegoż kwietniowa92 piotreklp3 Yoda sulko miniu gżegoż