piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

gżegoż

Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Post autor: gżegoż »

Ja wiedziałem, że tak będzie :wink: Czyli że ktoś tak napisze :) Ale sądzę, że raczej bez sensu byłoby się dopisywać, bo... Aby mieć jakiekolwiek szanse na to, by samemu coś promować, w praktyce trzeba byłoby głosować na utwory promowane za każdym razem. A to dość często wiązałoby się z koniecznością oddawania głosu na kawałki, które uważa się za przeciętne lub które wręcz się nie podobają :( To zaś moim zdaniem stałoby w sprzeczności z ideą głosowania, bo od zawsze było dla mnie oczywiste, że głosować należy tylko na to, co się (choćby w minimalnym stopniu) podoba. Natomiast gdybym zgłosił się do akcji, ale głosował na utwory promowane tylko wtedy, gdyby mi się podobały (choć w sumie nie tak dawno był taki okres, kiedy zdarzało się to dość często), to nie wiadomo czy i kiedy wdrapałbym się na podium klasyfikacji. Popatrzmy choćby na przypadek seblita. A jeżeli nawet kiedyś w końcu doszłaby moja kolej, to zapewne wielu wyjątkowo lubianych przeze mnie utworów już by nie było w zestawie :( Mógłby być też taki pech, że akurat wtedy, po kilkudziesięciu tygodniach wyczekiwania, gdybym w końcu miał możliwość coś zgłosić, w zestawie nie byłoby niczego aż tak dobrego, by móc to z pełnym przekonaniem promować :| Musiałbym zatem wybrać coś "mniej dobrego", a potem znowu czekać na swoją kolej nie wiadomo jak długo. A przez ten czas w zestawie znów mogłoby być coś wspaniałego, no ale wtedy byłbym daleko w klasyfikacji, więc nie mógłbym nic zrobić. Tak więc wydaje mi się, że chyba jednak nie ma sensu, bym w tej zabawie uczestniczył. No ale jeżeli ktoś uważa, że mimo wszystko warto się dopisać (wiedząc, że albo będzie trzeba bardzo długo czekać na swoją kolej, albo nieraz głosować na coś, co uważa się za przeciętne), to może rzeczywiście "dla eksperymentu" mógłbym się zgłosić? :know:

Co mogłyby mi poradzić osoby, które już wcześniej miały takie dylematy, jak te, które opisałem? :?:
atram842

Post autor: atram842 »

gżegoż pisze: Bardzo żałuję, że nikt nigdy nie chciał promować Meli Koteluk :( A jeszcze wcześniej poprzednich Czarnych Korków (bo moim zdaniem były lepsze, niż obecne*) :( "Spadochron" pewnie w tym tygodniu zostanie wyrzucony i dla mnie osobiście to skandal, że tak fajny i przyjemny utwór nie dostał się ani razu nawet do Nieszczęśliwej :cry:
W pełni się zgadzam. "Spadochron" jest wg mnie na tyle ciekawym kawałkiem że powinien znaleźć się w przynajmniej w poczekalni. :cry:
gżegoż

Świetny kawałek, ale śpiewa mało znana artystka, więc chyba głównie dlatego się nie przebił :cry: Jestem pewien, że gdyby "Spadochron" śpiewała Edyta Bartosiewicz, to byłby na pierwszym miejscu, a gdyby "Witaj w moim świecie" wykonywała Mela Koteluk (lub jakaś inna szerzej nieznana piosenkarka), to nigdy nie weszłoby nawet do poczekalni :(
Oczywiście to było napisane tak trochę z przymrużeniem oka, bo wiadomo, że te dwa głosy są całkiem inne i nie można ich w żaden sposób porównywać. Chodzi raczej o prawidłowość, a nie o konkretne nazwiska. Ale nawet gdybym musiał ocenić, czyj głos jest przyjemniejszy w słuchaniu, to zdecydowanie wygrałaby Mela.

Znów przepraszam za off topik. Ale mam nadzieję, że jakby ktoś chciał się podzielić swoimi odczuciami na temat wcześniej wyartykułowanych przeze mnie wątpliwości, to nie będzie to aż tak wielki off top :)
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

gżegoż pisze:Co mogłyby mi poradzić osoby, które już wcześniej miały takie dylematy, jak te, które opisałem? :?:
Ja zgłosiłam się licząc na " ślepy traf ". No i ostatnio udało mi się - najlepszy według mnie od lat utwór w całym zestawie zbiegł się w czasie z moją promocją :D
To że się nie udało, to sprawa właśnie tego, że wykonawca w Polsce jest kompletnie nieznany, a leniwym słuchaczom nie chce się przesłuchiwać zestawu w poszukiwaniu dobrych utworów i głosują na to co znają. Tym bardziej, że utwór na Forumowej radził sobie nadspodziewanie dobrze, o wiele lepiej niż Mela Koteluk :wink: I to świadczy o tym tylko, że był po prostu świetny :)
seblit

Post autor: seblit »

No to ja tak głosuję - na utwory, które mi co najmniej nie przeszkadzają. Póki co do 10. miejsca doczałapałem. Myślę, że zapromuję Melę Koteluk, jak ona dożyje w zestawie do chwili kiedy będzie moja promocja. Wątpię w to, ale niektóre wynalazki potrafią ponadprzeciętnie tkwić w zestawie mimo zerowych sukcesów.
No chyba, że będzie coś jeszcze lepszego.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Zgłaszam do promocji:
adameria pisze: Cuba de Zoo - ATLANTIS
kajman

Post autor: kajman »

gżegoż pisze:2. A to dość często wiązałoby się z koniecznością oddawania głosu na kawałki, które uważa się za przeciętne lub które wręcz się nie podobają :( To zaś moim zdaniem stałoby w sprzeczności z ideą głosowania, bo od zawsze było dla mnie oczywiste, że głosować należy tylko na to, co się (choćby w minimalnym stopniu) podoba.
3. Natomiast gdybym zgłosił się do akcji, ale głosował na utwory promowane tylko wtedy, gdyby mi się podobały (choć w sumie nie tak dawno był taki okres, kiedy zdarzało się to dość często), to nie wiadomo czy i kiedy wdrapałbym się na podium klasyfikacji.
4. A jeżeli nawet kiedyś w końcu doszłaby moja kolej, to zapewne wielu wyjątkowo lubianych przeze mnie utworów już by nie było w zestawie : Musiałbym zatem wybrać coś "mniej dobrego", a potem znowu czekać na swoją kolej nie wiadomo jak długo. A przez ten czas w zestawie znów mogłoby być coś wspaniałego, no ale wtedy byłbym daleko w klasyfikacji, więc nie mógłbym nic zrobić.
5. Świetny kawałek, ale śpiewa mało znana artystka, więc chyba głównie dlatego się nie przebił :cry: Jestem pewien, że gdyby "Spadochron" śpiewała Edyta Bartosiewicz, to byłby na pierwszym miejscu, a gdyby "Witaj w moim świecie" wykonywała Mela Koteluk (lub jakaś inna szerzej nieznana piosenkarka), to nigdy nie weszłoby nawet do poczekalni :(
2. Jest przynajmniej kilka osób uczestniczących w promocji, które oddają głosy tylko na utwory, których nie uważają za beznadziejne. Ja do nich należę i jakoś udaje mi się co jakiś czas promować.
3. Czy to na pewno, a kiedy? Na pewno później niż Ci głosujący regularnie na wszystko lub prawie wszystko co jest promowane. Ale jeżeli jednak więcej utworów byś popierał niż nie to nie trwałoby wcale tak długo. Ja teraz nie posuwam się w górę, bo w ostatnich czterech tygodniach (z tym włącznie) tylko raz promowałem, ale poprzednio miałem chyba kilkanaście takich tygodni, kiedy promowałem na okrągło i ostro maszerowałem w górę.
4. Tutaj jest bardzo proste rozwiązanie, jakim jest zawieszenie promocji. Piszesz, że rezygnujesz ze zgłaszania utworu do promowania na trzy, pięć czy ile tam sobie życzysz tygodni. Potem jeżeli nic ciekawego nadal nie będzie to ponawiasz zawieszenie. A że przy okazji przynajmniej na część utworów zgłaszanych przez innych głosujesz to kiedy już taki utwór warty Twoim zdaniem promocji się zjawi to potem trafiasz nie na sam dół tabeli i jesteś bliżej kolejnej promocji.
5. No cóż, ja uważam ten kawałek za beznadziejny, ale nie o to chodzi. Pewnie faktycznie gdyby śpiewała to Bartosiewicz lub Nosowska (jak dla mnie stylistycznie znacznie bliżej mu do Nomady niż do Witaj) to pewnie załapałby się do top30 i to pewnie z pominięciem. Jednak myślę, że miałby problemy z wejściem do top10 o pierwszym miejscu nie mówiąc. Męczący bit, słabość aranżacyjna i przeciętny głos nie pozwoliłyby mu zrobić dużej kariery. Do tego to utwór raczej mało trójkowy. Natomiast zgadzam się, że Witaj firmowany przez Melę mógłby do poczekalni nie wejść, ale jednak jest zdecydowanie bardziej chwytliwy (chociaż uważam go za kiepski) niż Spadochron.
lady pisze:1. No i ostatnio udało mi się - najlepszy według mnie od lat utwór w całym zestawie zbiegł się w czasie z moją promocją :D
2. To że się nie udało, to sprawa właśnie tego, że wykonawca w Polsce jest kompletnie nieznany, a leniwym słuchaczom nie chce się przesłuchiwać zestawu w poszukiwaniu dobrych utworów i głosują na to co znają. Tym bardziej, że utwór na Forumowej radził sobie nadspodziewanie dobrze, o wiele lepiej niż Mela Koteluk :wink:
1. No aż tak wysoko bym go nie oceniał, chociaż u mnie to pewnie będzie top10 roku utworów z zestawu.
2. Przed promocją głosowało na to pięć osób, w większości dobrze wyrobionych (takie mam wrażenie) muzycznie, dla których ta muzyka nie jest niczym specjalnie nowym, po promocji sześć, więc nie jest to liczba zawrotna. Utwór jest przedstawicielem gatunku mało znanego w Polsce i dla większości słuchaczy dziwnie i obco brzmiącego, do tego dosyć trudnego w odbiorze. Nawet, gdyby wszyscy słuchacze go znali to furory na liście by nie zrobił.
No i jeszcze wywołany do tablicy przez adamerię napiszę:
bardzo dobry utwór załapał się już do poczekalni
Atlantis może jest nieco lepszy od Aquy, ale jak dla mnie nie nadaje się do słuchania i przykro mi, ale promować go nie będę.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

kajman pisze: 2. Przed promocją głosowało na to pięć osób, w większości dobrze wyrobionych (takie mam wrażenie) muzycznie, dla których ta muzyka nie jest niczym specjalnie nowym, po promocji sześć, więc nie jest to liczba zawrotna.
chodziło mi o to, że utwór załapał się, o ile pamiętam, do 50. A głosowali na niego ci, co czują bluesa. Takich ludzi jest mało na świecie, więc dobrze, że na Forum znalazło się ich aż 6 :mrgreen:
kajman pisze:Nawet, gdyby wszyscy słuchacze go znali to furory na liście by nie zrobił.
A ja jestem zawsze optymistką :wink: :lol: Może jednak coś by się przebiło do tych zakutych łbów. A jeśli nie, to widać nie są warci bluesa.
kajman pisze:Atlantis może jest nieco lepszy od Aquy, ale jak dla mnie nie nadaje się do słuchania i przykro mi, ale promować go nie będę.
Witaj w klubie :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

nie będzie mnie w sieci do przyszłego poniedziałku, więc ja propozycję zgłoszę najszybciej do notowania nr 1547.
ralfik
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 65/66

Post autor: ralfik »

Yacy pisze:nie będzie mnie w sieci do przyszłego poniedziałku, więc ja propozycję zgłoszę najszybciej do notowania nr 1547.
W tej sytuacji wypada (chyba) na mnie wybór utworu do promocji na notowanie nr 1546:
k.d.lang & The Siss Boom Bang - THE WATER'S EDGE
W piątek będę "na wyjeździe", nie zdążę poznać nowości i nie zmienię wyboru.
Rezerwowe:
Closterkeller - BEZ ODWROTU
Heather Nova - BEAUTIFUL RIDE
Brooke Fraser - BETTY
gżegoż

Dziękuję adamerii za wybór "Atlantisa", a lady, seblitowi i kajmanowi za odpowiedzi i wyrażenie swoich opinii! :D

W takim razie myślę, że mogę "zaryzykować" i dołączyć do akcji promocyjnej. Oczywiście będę głosował na utwory promowane tylko wtedy, gdy będę je uważał za przynajmniej niezłe, a więc na pewno nie co tydzień (no i zdaję sobie sprawę, że przez to będę bardzo wolno przesuwał się w klasyfikacji). Zobaczymy, co z tego wyjdzie! :P
Tak więc proszę fajnexa o dopisanie mnie do listy "promotorów"! :)
kajman

Być może coś takiego już jest i będę się powtarzał, ale uważam, że w przypadku przystąpienia nowej osoby do grona promotorów powinniśmy dodać wszystkim osobom (łącznie z tą nową po jednym punkcie) żeby zabezpieczyć się przed zbyt dużą ilością minusów w zestawieniu.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

ralfik - super wybór :)
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Bardzo dziękuję wszystkim głosującym na utwór promowany w tym tygodniu i proszę o całkowite wykreślenie mnie z listy osób promujących.
Tzn. ze statutu zawieszony przechodzę na statut były=wykreślony=nieobecny.
ralfik
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 65/66

Post autor: ralfik »

Właśnie wróciłem i po przejrzeniu wyników poczekalni
zgłaszam oficjalnie do promocji na notowanie 1546:
Zachęcam do głosowania i z góry dziękuję :)
gżegoż

Proponuję, by każda promująca osoba zamieszczała w "ogłoszeniu przypominającym" w wątku z bieżącym głosowaniem link, pod którym można wysłuchać promowanego utworu (tak, jak ostatnio zrobił to adameria). Dzięki temu jest szansa, że więcej osób się z nim zapozna i być może przekona się do wsparcia promocji. Z tego, co się orientuję, chyba najwięcej osób śledzi właśnie tematy z bieżącymi głosowaniami :)
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Kolejność po 1545 notowaniu:
1. Gary 56 1506 244 Z
2. Yacy 37 1520 252
3. ralfik 34 1519 36
4. temik3 31 1523 88
5. tadzio3 30 1529 270
6. ku3a 29 1531 271
7. kajman 28 1528 226
8. Zawiesina 27 1530 240
9. seblit 26 0 6
10. Grycek 26 1524 269
11. Corleone 25 1527 22
12. PaTToN 24 1525 99
13. Tomekk 24 1526 242
14. Robinson 24 1532 224
15. herMMan 24 1535 183
16. fajnex 23 1522 113
17. stavanger 23 1533 250
18. TomaszBr 21 1537 17
19. mr.pusiak 20 1536 223
20. Talvi 18 1542 15
21. Rakka92 17 0 36
22. ksch 14 1482 136
23. Neo01 12 1534 75
24. rafał92 11 0 0
25. Hansavritson 9 0 3
26. michal91d 8 1539 97
27. gżegoż 2 0 0
28. lady 2 1538 79
29. abd3mz 2 1540 176
30. wwas 2 1543 40
31. Albarn 2 1544 65
32. kwietniowa92 0 1541 8
33. piotreklp3 -5 1517 201
34. Yoda 30 1465 48
35. sulko 27 0 23
36. miniu 23 0 27

miejsce, nick, liczba punktów, notowanie w którym promował, liczba głosowań na forumową (17.04.2011), (ew. liczba tygodni zawieszenia)

Notowanie:1545
Utwór:Cuba de Zoo - ATLANTIS
Promował:adameria
Efekt:54 miejsce
Zagłosowały:27 osoby
Zgłosili się i zagłosowali:Gary Yacy adameria ralfik temik3 tadzio3 ku3a Zawiesina seblit Grycek Corleone PaTToN Robinson herMMan fajnex stavanger TomaszBr mr.pusiak Talvi Neo01 rafal92 wwas Albarn gżegoż
Zagłsowali także:Pawelucky kocin Martyr
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany:kajman Tomekk Rakka92 ksch Hansavritson michal91d lady abd3mz kwietniowa92 piotreklp3 Yoda sulko miniu

Notowanie:1546
ralfik pisze:zgłaszam oficjalnie do promocji na notowanie 1546:
Notowanie:1547
Czekamy na listę propozycji od Yacy (ew. od temika3 )

Ogłoszenia:
  • Serdecznie witamy w naszych szeregach gżegoża :D
  • Dziękujemy za wspólną zabawę Adamerii :!:
  • Wszystkim uczestnikom zabawy z okazji dołączenia nowej osoby dodałem po jednym punkcie. Ma to zapobiec nadmiernej ilości ujemnych wyników.
Statystyki notowań 1501 - 1533
Statystyki od notowania 1534
Zasady
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ależ wyczekałem :-P i się opłacało! :-)

Moja propozycja do promocji:

Franka de Mille - COME ON :D

jeśli by weszła do top 50 to do 22.00 w piątek podam inny utwór.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Z uwagi, że nie mam żadnej kandydatki do promowania (1 mam, ale może lepiej nie podawać :wink: ), to proszę o promowanie swego utworu przez kolejnego forowicza w kolejce. Zrobię sobie tygodniową przerwę, a potem coś zapromuję może mą propozycję :wink: . Dziękuję.
kajman

temik3 pisze:Z uwagi, że nie mam żadnej kandydatki do promowania (1 mam, ale może lepiej nie podawać :wink: ), to proszę o promowanie swego utworu przez kolejnego forowicza w kolejce. Zrobię sobie tygodniową przerwę, a potem coś zapromuję może mą propozycję :wink: .
W zasadzie przerwy poinny być chyba minimum trzytygodniowe, ale nie będę się czepiał. :wink:
No i nieśmiało sugerowałbym, żeby tadzio3 i ku3a pomyśleli nad tym, co by mogli wypromować, bo za kilka dni ktoryś z nich powinien coś promować. No chyba że Gary się odwiesi.
ku3a

Post autor: ku3a »

to ja na razie wstępnie zgłaszam "Szukam się" - Kumka Olik :-P.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze:W zasadzie przerwy poinny być chyba minimum trzytygodniowe, ale nie będę się czepiał. :wink:
.
A gdybym nic nie napisał, a po tygodniu wrzucił swoją promocję, to też by nie było wolno? :wink: , Pewnie bym tak nie zrobił, ale gdybać można. Jeśli tak to zgadzam się narazie na minimalną przerwę promocyjną (3 tygodnie).
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Proszę o wypisanie mnie z zabawy w promowanie. Może dołączę z powrotem za jakiś czas, ale na razie notorycznie brakuje mi miejsca na własnych faworytów.
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Kolejność po 1546 notowaniu:
1. Gary 57 1506 244 Z
2. Yacy 38 1520 252
3. temik3 32 1523 88 Z1
4. tadzio3 31 1529 270
5. ku3a 30 1531 271
6. kajman 29 1528 226
7. Zawiesina 28 1530 240
8. Grycek 27 1524 269
9. seblit 26 0 6
10. Corleone 26 1527 22
11. PaTToN 25 1525 99
12. Robinson 25 1532 224
13. herMMan 25 1535 183
14. Tomekk 24 1526 242
15. stavanger 24 1533 250
16. fajnex 23 1522 113
17. TomaszBr 22 1537 17
18. mr.pusiak 21 1536 223
19. Talvi 19 1542 15
20. Rakka92 17 0 36
21. ksch 14 1482 136
22. Neo01 13 1534 75
23. rafał92 12 0 0
24. Hansavritson 10 0 3
25. michal91d 9 1539 97
26. lady 3 1538 79
27. abd3mz 3 1540 176
28. wwas 3 1543 40
29. Albarn 3 1544 65
30. gżegoż 2 0 0
31. kwietniowa92 0 1541 8
32. ralfik -2 1546 36
33. piotreklp3 -5 1517 201
34. Yoda 30 1465 48
35. sulko 27 0 23
36. miniu 23 0 27

miejsce, nick, liczba punktów, notowanie w którym promował, liczba głosowań na forumową (17.04.2011), (ew. liczba tygodni zawieszenia)

Notowanie:1546
Utwór:k.d.lang & The Siss Boom Bang - THE WATER'S EDGE
Promował:ralfik
Efekt:56 miejsce
Zagłosowały:34 osoby
Zgłosili się i zagłosowali:Gary Yacy ralfik temik3 tadzio3 ku3a kajman Zawiesina Grycek Corleone PaTToN Robinson herMMan stavanger TomaszBr mr.pusiak Talvi Neo01 rafal92 Hansavritson michal91d lady abd3mz wwas Albarn
Zagłsowali także:mustaszrik Sundrajta stokrotka lampart macor70 Nivo kocin Lopez Lopez
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany:seblit Tomekk fajnex Rakka92 ksch gżegoż kwietniowa92 piotreklp3 Yoda sulko miniu gżegoż

Notowanie:1547
Yacy pisze:Moja propozycja do promocji:
Franka de Mille - COME ON
Notowanie:1548
Czekamy na listę propozycji od Tadzio3 (ew. weźmiemy propozycję od ku3y, która znajduje się wyżej)

Ogłoszenia:
  • Dziękujemy za wspólną zabawę Rafała92 :!:
Statystyki notowań 1501 - 1533
Statystyki od notowania 1534
Zasady
gżegoż

fajnex pisze:Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany:seblit Tomekk fajnex Rakka92 ksch gżegoż kwietniowa92 piotreklp3 Yoda sulko miniu gżegoż
Mam nadzieję, że podwójne wymienienie mojej osoby nie jest jakąś formą napiętnowania z powodu tego, że ledwo co dołączyłem do akcji, a już nie poparłem wskazanej propozycji :) :wink: To oczywiście żarcik :) Ale spoko, w tym tygodniu już zagłosuję na promowany utwór, a później na Kumkę na pewno też.

Takie jeszcze dwie uwagi mi się nasunęły:
1) Dwa punkty w regulaminie (1. i 9.) chyba należałoby zaktualizować.
2) Czy konieczne jest cotygodniowe wymieniane na końcu klasyfikacji tych 3 osób, które od dawna nie biorą udziału w zabawie (ani chyba w ogóle nie pojawiają się na Forum)? Pewnie pisaliście już do nich pw z prośbami, by się określiły, czy dalej uczestniczą w akcji, czy rezygnują. A jeżeli nie odpowiedziały, to chyba tym bardziej powinny zostać skreślone. Mi to w sumie nie przeszkadza, ale trochę dziwnie to wygląda.
ODPOWIEDZ