11 zlot forum.lp3.pl - czas najwyższy! - 7.10.2011

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
abd3mz

Re: 11 zlot forum.lp3.pl - czas najwyższy!

Post autor: abd3mz »

Neo01 pisze:Co do terminów - jak dla mnie najwcześniejszy możliwy to 30.09/01.10
Ty nie napisałeś dlaczego Ci nie pasuje, a skoro neon.ka to zrobiła to musiałeś już te powody zanegować? Następnym każdy napisze tylko kiedy nie może bez podawania powodów, żeby uniknąć takich niemiłych słów.
No i chyba nie byłeś w Śródborowiance skoro chcesz wyskakiwać na "film czy nawet dwa".
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Niemiłych słów? A gdzie Ty widzisz jakieś niemiłe słowa? Czy słowo "marudzisz" jest niemiłe? Może Marta się co do tego wypowie czy to było dla niej niemiłe, bo moją intencją była jedynie chęć uczestnictwa jak największej ilości osób i w ogóle pisałem to bez negatywnych intencji w stosunku do kogokolwiek; a chyba moge powiedzieć że skoro już byłbym w Wawie, chętnie bym jakoś zahaczył o festiwal.
W Śródborowiance nie byłem. Ale chyba jest stamtąd możliwy dojazd do Wawy i z powrotem?

A jeśli chodzi o moje powody to są tylko takie że we wcześniejsze weekendy na pewno nie będę miał kasy, bo pracuję na zlecenia, których w tym miesiącu nie będę miał.

A jeśli ktoś napisał o powodach, to chyba wolno je skomentować. Jesli nie, sorry.

Możemy pisac bez podania powodów - w końcu to każdego indywidualna sprawa; jak dla mnie, bez różnicy.

To chyba tyle w tej kwestii. Może więcej zakładanych dobrych intencji przy interpretacji wypowiedzi. A może to tylko poniedziałek i ta pogoda...
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

1. Na chwilę obecną każdy termin mi pasuje, ale jeśli mam wybierać, to jestem za październikiem.
2. Najchętniej w Warszawie.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

1. "Tak" dla terminu 30.09-2.10.
2. Podwójne "tak" dla Śródborowianki.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

jako że staję się osobą coraz mniej poukładaną i planującą mogłabym z czystym sumieniem powiedzieć, że wszystko mi jedno, ale no dobra:
1. wrześnio-październik / październik - licząc na to, że pogoda jeszcze wtedy nie będzie tak okrutna
2. Śródborowianka - bo tam jest wielce okej.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Neo01 pisze:Niemiłych słów? A gdzie Ty widzisz jakieś niemiłe słowa? Czy słowo "marudzisz" jest niemiłe? Może Marta się co do tego wypowie czy to było dla niej niemiłe,
No szczerze mówiąc to trochę tak... Gdyby nie ten Twój edit, a zwłaszcza jego końcówka, ["nie rozumiem kompletnie skąd takie przeszkody... :know: "], to wszystko byłoby ok. A tak to wyszło na to, że moje powody są wyssanymi z palca. A dla mnie są one ważne...
A to, co napisał Sebastian ma w sobie też rację, bo gdybym nie napisała przyczyn, które ograniczają moją możliwość wyjazdu na zlot [ograniczają, a nie umożliwiają :-) ], to nie dowiedziałabym, że marudzę. O.
Natomiast Twoje późniejsze wyjaśnienie zmienia znacznie moje spojrzenie.
Neo01 pisze:W Śródborowiance nie byłem. Ale chyba jest stamtąd możliwy dojazd do Wawy i z powrotem?
możliwy jest, ale dosyć rzadki i dosyć długi. No i to kolejne koszty. A poza tym filmy zaczynają się o 9:00, a ostatnie są o 21:00. Wtedy już nie byłoby możliwości powrotu. No i wątpię, żeby udało się znaleźć taki film, na który wszyscy/większość miałaby ochotę się wybrać. :-)
kajman pisze:
neon.ka pisze:1. wtedy jest Impreza na Orientację Podkurek. Też mnie interesuje.
2. A potem to już Wszystkich Św. jest, więc w sumie wychodzi mi jednak, że odpowiedź 'w październiku' dla mnie odpada. ;-) ]
1. :shock: :shock: :shock: Whaaaaaaat??????????
2. Ale przecież to dopiero we wtorek.
1. A co Cię tak zaskoczyło kajmanie? :-)
2. Owszem, ale niektórzy w związku z tym będą mieli możliwość wyjechania do rodzin już w ten weekend na koniec października.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

neon.ka pisze:No szczerze mówiąc to trochę tak... Gdyby nie ten Twój edit, a zwłaszcza jego końcówka, ["nie rozumiem kompletnie skąd takie przeszkody... :know: "], to wszystko byłoby ok. A tak to wyszło na to, że moje powody są wyssanymi z palca. A dla mnie są one ważne...
A to, co napisał Sebastian ma w sobie też rację, bo gdybym nie napisała przyczyn, które ograniczają moją możliwość wyjazdu na zlot [ograniczają, a nie umożliwiają :-) ], to nie dowiedziałabym, że marudzę. O.
Natomiast Twoje późniejsze wyjaśnienie zmienia znacznie moje spojrzenie.
cieszę się i przepraszam że tak to wyszło (ja coś takiego napisałem o przeszkodach? czasem coś palnę za szybko :oops: ).
Neo01 pisze:filmy zaczynają się o 9:00, a ostatnie są o 21:00. Wtedy już nie byłoby możliwości powrotu. No i wątpię, żeby udało się znaleźć taki film, na który wszyscy/większość miałaby ochotę się wybrać. :-)
Ale chyba nie rozważamy opcji pobytu na festiwalu przez calutki dzień? :) A film z pewnościa udałoby się znaleźć. Jesteśmy przecież nieprzypadkową grupą osób, coś nas na pewno łączy poza uwielbieniem muzyki i LP3 :) .

I na koniec bardzo niemiła dla mnie kwestia. Otóż mój pobyt na Zlocie okazuje się wielce zagrożony z powodu bardzo prawdopodobnego wyjazdu we wrześniu na dłużej... Niemniej jednak już teraz życzę Zlotowiczom niezapomnianych wrażeń, a sobie jak najszybszego ponownego zazlotowania...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

1. październik, ewentualnie po
2. Śródborowianka jest wielce okey :-)

to pisaliśmy My, więc to głos podwójny ;-)
kajman

Post autor: kajman »

neon.ka pisze:
kajman pisze:
neon.ka pisze:1. wtedy jest Impreza na Orientację Podkurek. Też mnie interesuje.
1. :shock: :shock: :shock: Whaaaaaaat??????????
1. A co Cię tak zaskoczyło kajmanie? :-)
Po prostu nazwa mnie zaszokowała. Nie mam pojęcia z czym się to je, jak może być impreza na orientację (jedyne skojarzenia co mam tutaj są bardzo brzydkie; no mam jeszcze jedne, może nie tak brzydkie, ale upojne), co do tego mają kurki i dlaczego to wszystko ma się odbywać pod nimi. Sama nazwa to totalna abstrakcja i jak dla mnie absolutna sprzeczność.
Yacy pisze:1. październik, ewentualnie po
Oj, widzę, że szykuje się wam półtoramiesiąc miodowy.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

kajman pisze:Oj, widzę, że szykuje się wam półtoramiesiąc miodowy.
chyba nie jesteś zazdrosny kajmanie? :mrgreen:
Miszon pisze:2. Pufa nie, bo trzeba być cicho ;-) . Jeśli się znajdzie jakaś lokacja inna, to nie musi być Śródborowianka. Jak będzie bliżej zimy (czyli "po październiku), to raczej wolałbym aby nie była to Ś. ponieważ wspominam ją dość zimną. Ale poza tym - owszem, Ś. (tak naprawdę to znam tylko te 2 lokacje jesli chodzi o warszawskie zloty, więc ciężko mi coś innego podać).
jest jeszcze ewentualnie Raj czyli miejsce zlotu nr 2, który był moim pierwszym zlotem. Tam też mi się podobało ale nie wiem jak tam wygląda z dostępnością noclegów. (choć jesli chodzi o bliskość do Myśliwieckiej to chyba podobnie jak Śródborów)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Tak więc...
Jeśli miałaby to być końcówka września, to musiałbym wiedzieć tak do końca sierpnia, by sobie załatwić wolne. Ale najbardziej pasowałby mi chyba pierwszy piątek października.
Ja raczej znów na nocleg się nie piszę, więc mi to obojętne, przyszła mi za to inna rzecz do głowy. Co myślicie o tym, by do planu zlotu dodać jakiś sobotni wypad na miasto? Mogłaby to być pewna alternatywa dla tych, którzy a) mogą przyjechać tylko na chwilę w sobotę b) nie mają funduszy na płatny nocleg , by spotkać się z resztą poza Myśliwiecką. :)
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

1. Najlepiej wrzesień, ale może być też pażdziernik. Listopad mi średnio pasuje i zimno jest. :P
2. Nigdy nie byłem na żadnym zlocie, więc nie orientuję się w tych lokalizacjach. Myślę, że wygodniejszy byłby nocleg w Warszawie, bo nie będzie trzeba kombinować z dojazdem za miasto.
ku3a

Post autor: ku3a »

lekko opóźnione wyniki naszej ankiety. kto się nie wypowiedział to jego strata, będzie się musiał dostosować.
w nawiasie wpisałem osoby które głosowały za daną opcją. proszę o sprawdzenie i skorygowanie. jeśli komuś było wszystko jedno, to go nie uwzględniałem (bo i tak nie wpływa na wybór zwycięzcy). nie uwzględniłem także tych osób które nie napisały jednoznacznie i z wpisu nie wynikało która opcja jest preferowana.
jeśli chodzi o miejsce zlotu wynika, że wygrała Śródborowianka.
a jeśli chodzi o czas... wygląda na to, że jest remis między weekendem 30.09-02.10, 07-09.10 oraz końcówką października. może po prostu zadzwonię do Śródborowianki i zobaczę czy któryś z tych terminów nie jest niedostępny.

1. kiedy najbardziej by Ci pasowało / byś chciał(a) aby zlot się odbył?
- końcówka września / początek października, (Grycek, Miszon, abd3mz, neon.ka, tsch, uzi, Corleon)
- październik, (Kertoip, Robert (koniec października), grzes, uzi, Martyr, Yacy, prz_rulez (pierwszy piątek), Corleone)
- po październiku. (neon.ka, grzes, Martyr, Yacy)
2. w jakim miejscu chciał(a)byś aby zlot się odbył?
- Śródborowianka, (TomaszBr, Kertoip, tsch, uzi, Martyr, Yacy)
- Pufa albo inny tego typu hostel w Warszawie w niedużej odległości od Trójki, (abd3mz, Brian, Corleone)
- inne (dlaczego i jakie warunki miałoby spełniać?). (Robert)

co Wy na takie rozwiązania?
a może coś trzeba zmienić w wynikach?
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No prz_rulez to raczej pierwszą opcję wybrał (bo pierwszy piątek X to stanowczo początek X ;-) ).
kajman

Coś tu mi się nie zgadza. Patrząc na twoje podsumowanie to pierwszy weekend października ma 8 głosów (chociaż lepiej byłoby to sformułować jako weekend z pierwszym piątkiem), a opcje koniec września i koniec października po siedem.
ku3a

Miszon pisze:No prz_rulez to raczej pierwszą opcję wybrał (bo pierwszy piątek X to stanowczo początek X ;-) ).
jak dla mnie pierwszy piątek października to jest 07.10, a nie... 30.09 ;-). ale może faktycznie niech prz_rulez sprecyzuje ;-).
kajman pisze:Coś tu mi się nie zgadza. Patrząc na twoje podsumowanie to pierwszy weekend października ma 8 głosów (chociaż lepiej byłoby to sformułować jako weekend z pierwszym piątkiem), a opcje koniec września i koniec października po siedem.
dlaczego?
kajman

ku3a pisze:
kajman pisze:Coś tu mi się nie zgadza. Patrząc na twoje podsumowanie to pierwszy weekend października ma 8 głosów (chociaż lepiej byłoby to sformułować jako weekend z pierwszym piątkiem), a opcje koniec września i koniec października po siedem.
dlaczego?
ku3a pisze:- końcówka września / początek października, (Grycek, Miszon, abd3mz, neon.ka, tsch, uzi, Corleon)
- październik, (Kertoip, Robert (koniec października), grzes, uzi, Martyr, Yacy, prz_rulez (pierwszy piątek), Corleone)
Przy pierwszej opcji siedem głosów plus głos prz_ruleza za początkiem października to jest w sumie osiem.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

ku3a pisze:
Miszon pisze:No prz_rulez to raczej pierwszą opcję wybrał (bo pierwszy piątek X to stanowczo początek X ;-) ).
jak dla mnie pierwszy piątek października to jest 07.10, a nie... 30.09 ;-).
No to jeśli ja miałbym precyzować, to 30.09 to jest koniec wrzesnia/początek października, a 7.10 to początek października, a 23.09 to koniec września :wink: .
ku3a

Miszon pisze:No to jeśli ja miałbym precyzować, to 30.09 to jest koniec wrzesnia/początek października, a 7.10 to początek października, a 23.09 to koniec września :wink: .
i tak właśnie było liczone.
kajman pisze:
ku3a pisze:
dlaczego?
ku3a pisze:- końcówka września / początek października, (Grycek, Miszon, abd3mz, neon.ka, tsch, uzi, Corleon)
Przy pierwszej opcji siedem głosów plus głos prz_ruleza za początkiem października to jest w sumie osiem.
prz_ruleza policzyłem na weekend 7-9.10.
3 weekendy mają po tyle samo głosów. jutro zadzwonię do Śródborowa i zobaczę co i jak.
kajman

Chyba rozumiem, o co chodzi. Dla mnie końcówka września / początek października to były trzy kolejne weekendy, a dla Ciebie (i Miszona) jak rozumiem tylko jeden weekend.
Ale nawet jeżeli byłaby różnica jednego głosu to jak będzie się wiedziało, kiedy można nocować, to będzie można doprecyzowywać.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Nie no - jak widać powyżej, dla mnie to też były te 3 weekendy.
kajman

Miszon pisze:Nie no - jak widać powyżej, dla mnie to też były te 3 weekendy.
No widzisz, nawet wyjaśnienie nie było jednoznaczne. A dzięki niemu wpadłem na to, o co chyba chodziło ku3ie.
ku3a

dziś kilka razy dzwoniłem do Śródborowianki, ale nikt nie odbierał. dam więc znak jak się dodzwonię i będą jakieś konkretne informacje.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Precyzuję - optuję albo za 30.09, albo za 7.10, choć ten drugi temat chyba byłby lepszy. Zdaję sobie jednak sprawę, że dla niektórych ze studentów pewnie niekoniecznie.
Szkoda, że pewnie będę musiał załatwiać praktyki bez znajomości daty zlotu.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

ku3a pisze:dziś kilka razy dzwoniłem do Śródborowianki, ale nikt nie odbierał. dam więc znak jak się dodzwonię i będą jakieś konkretne informacje.
Znowu zlot i znowu Śródborów? Do tej pory chyba miejsce naj... spełniające większość zapotrzebowań. Tam było moje i Violi wesele we wrześniu roku oj... :oops: Nie deklaruję, że będę ale może wpadnę na kilka godzin w sobotę wieczorem? A przy okazji będąc w sierpniu w Rytro w Beskidzie Sądeckim wynalazłem miejsce na "góralski" zlocik. Sama miejscowość kapitalna, wiele szlaków dobrze oznaczonych, placówka na samym drugim piętrze ma około 20 miejsc (razem 54), na tym piętrze duży LCD, duży stół do obrad forum, piętra są oddzielone zamykalnymi drzwiami (chodzi w sensie o nieprzenoszenie hałasu). Kilka fotek zrobiłem lokalu. Właścicielka (trochę znajoma znajomych) nie ma nic przeciwko "ludowi", który by siedział od piątku do niedzieli z malutkimi przerwami.
ODPOWIEDZ