1521 — 25.03.2011, Panu-Marku zaprasza!

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
mara

Re: 1521 — 25.03.2011, Panu-Marku zaprasza!

Post autor: mara »

Jedna z..może nawet jedyna piosenka z tych w miarę nowych którą śpiewam(ehe nie śpiewam tylko fałszuję :mrgreen: ) z radiem od początku do końca.
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

lady pisze:eee, wystarczy posłuchać. Choć być może, że w Twoim przypadku taki " własnoręcznie wykonany " spodoba się bardziej :)
no właśnie tak słuchając Minimaxu stwierdzam że blues to jednak jest fajny :D ale wiadomo że handmade to dopiero czad :)
kurczę, szkoda że się lider zmienił. takiej sytuacji że pierwsza siódemka była bez zmian nie było od bodajże 2007 roku, albo wcześniej.
stycznik

Post autor: stycznik »

świetny Dżem...dobranoc
alex60

Post autor: alex60 »

słoik pisze:
JaceK pisze:I wszystko jasne...
Tak, tak. AJTTZ. Allez (specjalnie w języku zrozumiałym dla Alex)
Merci et Bonne Nuit :D
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

No nic, pomasakruję się jeszcze meczem i pójdę spać. Dobranoc
Awatar użytkownika
Julia

Post autor: Julia »

Prawie całe top5 lubię (poza Hurts), cieszą awanse IK, The Decemberits i Florencji - :D . Dzięki wielkie, do następnego tygodnia :wink: !
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Dobranoc, dzięki za wspólny wieczór :)
Idę załamywać ręce nad występem naszych Orłów :wink:
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Dżemdobry i dobranoc - dzięki za komentowanie :)
kajman

Post autor: kajman »

PaTToN pisze:Dżem powrócił! Niech w następnym tygodniu dalej bije rekordy
I niech trwa dopóki Santana go nie zmieni.
Pawelucky

Post autor: Pawelucky »

Dobranoc...a wynik sie nie zmienia :(
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

no dzięki za dziś i do następnego, ludziki :)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

A pan Dariusz liczy jeszcze na wygraną Polaków! :shock: On jest bliżej może więcej wie... ;-)

Dobrej nocy :-)
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Kertoip pisze:no właśnie tak słuchając Minimaxu stwierdzam że blues to jednak jest fajny :D
no i to jest dla mnie największy pozytyw dzisiejszej Listy :D Szkoda, że spoza Listy :wink:
Dobrej nocy bez koszmarów wszystkim życzę :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Dzięki za dzisiejszy wieczór! Dobrej nocy wszystkim! :)
gżegoż

Post autor: gżegoż »

JaceK pisze:Ile razy podczas słuchania Listy kibicowaliśmy równolegle Adamowi Małyszowi? Tak jak to było np. w notowaniu 997
Oj, świetnie to pamiętam :) Ale zły byłem wtedy bardzo, bo... Wówczas jeszcze dość często nagrywałem sobie lepsze utwory z listy na tradycyjne kasety. I koniecznie chciałem nagrać "Przepraszam" Sztywnego Palu Azji (rewelacyjny utwór- moim skromnym zdaniem powinien być w czołowej setce Polskiego Topu Wszech Czasów). Zacząłem nagrywać, a tu nagle muzyka się ścisza, a na plan pierwszy wysuwa się skaczący Małysz :mrgreen: Myślę sobie: no trudno, nagram następnym razem. I jak po kilku tygodniach w końcu nadarzyła się okazja, to... Niedźwiedź oznajmia, że na prośbę kogoś ze słuchaczy znowu puszczona zostanie wersja z Małyszem. Nie ukrywam, że strasznie zły wtedy byłem :evil: No i potem też chyba nie udało się tej piosenki nagrać :( Na szczęście gdy nastała era mp3-jek, to bez problemu udało się odnaleźć "Przepraszam" i ściągnąć :D
gżegoż

Post autor: gżegoż »

albarn pisze:Hm... nie wydaje mi się dobrym pomysłem przeplatanie polszczyzny i engliszu w jednej piosence.
Mi też teoretycznie wydawało się przez długi czas, że takie pomysły są chybione i nie prowadzą do niczego dobrego. Spodziewałem się, że w ten sposób mogą powstawać wyłącznie gnioty. Ale praktyka okazała się inna! Pierwszym rewelacyjnym "dwujęzycznym" utworem, który mnie całkowicie oczarował, było "Mam dość" zespołu Kava 4.2. Po prostu rewelacja :D No i teraz mamy drugi przypadek, w którym taka pozornie bezsensowna przeplatanka dała bardzo przyjemne efekty :)
Ale mimo wszystko wolałbym, aby zbyt często tego nie robiono. Tym dwóm zespołom się udało, ale nie sądzę, by każda podobna próba dawała równie dobre efekty.
stycznik pisze:super to nagranie " Ik "
Też tak uważam :D Do "Skoro" dość długo nie mogłem się przekonać, ale to na szczęście od razu mi się spodobało. Choć w sumie dzięki poprzedniemu utworowi zespół wyrobił sobie już pewną renomę, więc chyba podświadomie moje podejście do nowego kawałka od początku było trochę bardziej życzliwe :)
lady pisze:Bez sensu piosenka. Gdzie to ma ręce a gdzie nogi ? o czym to jest ? " moje niebo już dojrzewa " ? czy ja dobrze słyszę ??? :STOP: grafomania niepojęta
Wiesz co... W sumie to jakby się głębiej nad tym zastanowić, to by wyszło na to, że... masz rację :mrgreen: Rzeczywiście brzmi to trochę grafomańsko i bezsensownie. No ale liczy się ogólne wrażenie, jakie stwarza piosenka, a to jest bardzo dobre. To swego rodzaju paradoks, ale tak to odczuwam. Bo w sumie nie o sam tekst w piosence chodzi. Zresztą podobnie jest z poezją. Nieraz jakiś prosty, grafomański wierszyk nieznanego poety (nawet amatora) robi dużo lepsze wrażenie i wydaje się "bliższy ciału" niż słynne dzieła wielkich mistrzów...
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Myślałem trochę nad tym i pozwolę się w pełni zgodzić z ostatnim akapitem gżegoża :) .
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

lady pisze:Już bardziej polecam listę przebojów " dla dinozaurów " ( Dinotop ) :wink:
A najbardziej ze wszystkiego jeśli chodzi o to radio polecam czwartki po 20 :D
To już nie środowe Rock Radio?
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

stycznik pisze:super to nagranie " Ik "
Poza tym, ze nie mogli się zdecydować w jakim języku chcą śpiewać to niezłe, choć nie moje klimaty.
lady

Robinson pisze:To już nie środowe Rock Radio?
do stycznia 2010 jeszcze było ( choć jak dla mnie zawsze było tam za dużo tego alternatywnego rocka :wink: ), ale wtedy w czwartek jeszcze nie było tam tego co jest teraz :D Niestety, ostatnio moja ulubiona audycja straciła całą godzinę :(
Choć ze szczerego serca mogę polecić Radio-Rzeszowskie wszystkie wieczory w tygodniu - oczywiście oprócz piątku i soboty :mrgreen: W sobotę polecam za to późny wieczór, bo niby autor ten sam, ale gra tam zwykle muzę lepszą niż w Rock Radio :)
Na zachętę może powiem co leci przez radio teraz - cała płyta " Aqualung " zespołu Jethro Tull :D
gżegoż pisze: Nieraz jakiś prosty, grafomański wierszyk nieznanego poety (nawet amatora) robi dużo lepsze wrażenie i wydaje się "bliższy ciału" niż słynne dzieła wielkich mistrzów...
no więc ja też bym wolała, żeby ta No One przerzuciła się na pisanie wierszy, bo w temacie muzyki jest cienka jak ogon węża :mrgreen:
A wierszy przynajmniej nie byłoby na Lp3 :wink:
ku3a

Post autor: ku3a »

Brian pisze:
ku3a pisze:oraz Hugh Laurie :-P.
Ten Hugh Laurie, o którym myślę? Z Dr Housa? To może być ciekawe :P
dla jednych z "Dra House'a", a dla innych wciąż głównie z "Czarnej Żmii" ;-).
tak, ten. on już wcześniej przy różnych okazjach coś śpiewał, np.: http://www.youtube.com/watch?v=TBQAuw4NYLA
Yacy pisze:bramkarz się zdenerwował, bo jak puścił bramkę to krzyknął: k***aaaaaaaaaa!
:wink:
:-)
siedzieliśmy sobie z Helen w pokoju, włączyłem telewizor, żeby mecz leciał, było 0:1 i przyszedł Niedźwiedź. zaczął coś mówić, patrzyliśmy na niego. nagle mówi: "czy właśnie padła bramka? bo się tak cieszą". patrzę na telewizor, ale na razie pokazują tylko bramkarza, stoi, stoi i nagle to "k***aaaaaaaaaa!". patrzymy się na siebie i zgodnie: "tak, na pewno" :mrgreen: .
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

lady, a kto prowadzi tę czwartkową audycję bluesową?
Bo jeszcze jej nie słuchałem.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

ku3a pisze:dla jednych z "Dra House'a", a dla innych wciąż głównie z "Czarnej Żmii" ;-).
:mrgreen: dla jeszcze innych jednocześnie z jednego i drugiego ;) [chociaż to dziwne uczucie, kiedy oglądasz House'a i nie możesz przestać wyobrażać go sobie w imidżu z Czarnej Żmii.]
ku3a pisze:tak, ten. on już wcześniej przy różnych okazjach coś śpiewał, np.: http://www.youtube.com/watch?v=TBQAuw4NYLA
albo taki fajny cover Stonesów ;)
kajman

Post autor: kajman »

uzi pisze:
ku3a pisze:dla jednych z "Dra House'a", a dla innych wciąż głównie z "Czarnej Żmii" ;-).
:mrgreen: dla jeszcze innych jednocześnie z jednego i drugiego ;) [chociaż to dziwne uczucie, kiedy oglądasz House'a i nie możesz przestać wyobrażać go sobie w imidżu z Czarnej Żmii.]
No to mi zupełnie nieznany, bo DH nie oglądam, a CŻ omijam.
lady

Robinson pisze:Bo jeszcze jej nie słuchałem.
Ja bym chyba padła, gdyby się okazało, że do tej pory jeszcze jej nie słyszałam :shock:
Robinson pisze:lady, a kto prowadzi tę czwartkową audycję bluesową?
Redaktor Victor Czura, współorganizator corocznego festiwalu bluesowego " Satyrblues " :)
ku3a pisze:oraz Hugh Laurie :-P.
... który czuje bluesa :) Posłuchałam tej jego propozycji w zestawie, podpatrzyłam zapowiedzi płyty i normalnie szok :shock: Prawie same bluesy, m.in. cover Roberta Johnsona. Cieszę się, że gra mu w sercu tego typu muzyka :D ...
... bo tym sposobem doczekaliśmy się wreszcie jakiegoś przedstawiciela bluesa w światowych mass-mediach :lol: Może dzięki niemu więcej osób odkryje dla siebie tę jakże wartościową muzykę.
W Doktorze Housie nasza jedyna nadzieja :mrgreen:
ODPOWIEDZ