1517 — 25.02.2011

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Re: 1517 — 25.02.2011

Post autor: tadzio3 »

Dzisiaj nie słuchałem listy, ale jest coś, co od razu rzuciło mi się w oczy widząc wyniki.
Piotr pisze:

Kod: Zaznacz cały

29	—	1		[ 29 ]
DUCK SAUCE  —  Barbra Streisand
SD Barbra Streisand (2010)
:shock: :?
Czasem nie rozumiem słuchaczy Trójki...
W historii listy tylko "Call On Me" było gorsze, ale pamiętam, że była tylko na ogonie Poczekalni i to w czasie kiedy cała Trójka przeżywała najgorszy swój okres.

W sumie nie jestem przeciwny wrzucaniu do zestawu czegokolwiek, bo często słuchacze i tak mądrze nie głosują na kiczowate utwory. A jak się udało raz wejść (np takiemu Feelowi do Poczekalni) to od razu spadał, a tym razem...
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Ja też nie słuchałem, bo byłem na koncercie Heya (re-edycje 2011) :D Niestety musiałem wyjść przed końcem. :(

A co do Listy, to oczywiście też zwróciłem uwagę na kaczkę i chyba przestał mnie już bawić jej pobyt na lp3, w poczekalni to było coś w rodzaju folkloru, teraz staje się niechcianym dzieckiem jakiejś chorej promocji z zewnątrz, co chyba część słuchaczy podchwyciła. Oby tylko na ten jeden tydzień...
A poza tym Lista w zastoju, niestety. Nie lubię takich notowań. Z plusów: spory awans Maćka Balcara, awans Florki :D i nie-spadek Clostera. Minusów jest trochę więcej - największe to chyba te z poczekalni - wypadki Dekabrystów i Łgarzy - oby także tylko na jedno notowanie.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

tadzio3 pisze:A jak się udało raz wejść (np takiemu Feelowi do Poczekalni) to od razu spadał, a tym razem...
Aczkolwiek dostał wydatną pomoc w postaci usunięcia z zestawu na tydzień :twisted: .
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Wczoraj nie za bardzo miałem czas słuchać listy, ale jak patrzę na wyniki, to stwierdzam, że LP3 wciąż potrafi zaskoczyć. Choćby stagnacyjnym notowaniem po serii wysokich nowości i nerwowych ruchów :wink:
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

nie słuchałam, bo byłam zajęta życiem, ale pragnę oświadczyć, że wielkie <leje> i hell yeah z okazji święta Barbry.
adamDD

Post autor: adamDD »

kajman pisze:Oj, może zdarzyć się katastrofa i Durani wejdą do top30.
Hmmm...
Przyznam, że takich katastrof doliczyłbym sie w TOP 30 conajmniej z 10, ale żeby np. nikomu nie sprawic przykrości raczej nie komentuje nagrań za którymi nie przepadam, a nie rzadko są to nagrania wykonawców b. uznanych przez słuchaczy Trójki i forumowiczów...

A co katastrody z Duran Duran w TOP 30 to na szczęscie nie wszyscy forumowicze tak uważają - kilkanastu z nich głosowało na ten utwór i od chyba 6 tygodni jest w TOP 30 forumowej (2 razy nawet na 11)...
...a już na pewno tak nie uważają nasi Trójkowi redaktorzy...
Marek Niedźwiecki w zeszłym tygodniu puszczał po 11 All you need is now z pozdrowieniami dla fanów Duran Duran...
Piotr Kaczkowski w ostatni wtorek przed 16 zachęcał do słuchania Mini-maxa w którym będzie prezentował nową płytę Duran Duran...
Balonik niejednokrotnie b. przychylnie mówił o tym nagraniu, a wczoraj wręcz zachęcał do głosowania na nowy Duran Duran.... liczy na TOP 30 na następnej liście...
No a Piotr Stelmach też dziś po 16 prosił o głosy na Duran Duran, znowu puścił kilka nagrań z nowej płyty, a o samej płycie powiedział że jest ZNAKOMITA !!!... do tego ogłosił jeszcze plebiscyt na TOP 20 Duran Duran (można głosować na 5 nagrań na jego Trójkowy mail, a wyniki 12 i 19 marca + wywiad z Johnem Taylorem i kilka płyt All you need is now do rozlosowania wśród głosujących)...

Dla mnie to nagranie przypomina mi wspaniałe lata 80-te i pierwszą dekadę LP3 (wtedy takich "pięknych katastrof" było na liście mnóstwo).
A samo nagranie ma mnóstwo pozytywnej energii w sobie, a jego tytuł to jakby definicja mojego życia, jego motto... No i świetnie się je tańczy...
No a jeszcze jak mój 4,5 syn jak tylko słyszy All you need is now to śpiewa z radością prawie cały refren...serce rośnie...

chyba więc nie taka KATASTROFA z tym ewentualnym TOP 30 dla DD...
słoik

Post autor: słoik »

uzi pisze:nie słuchałam, bo byłam zajęta życiem...
Szczęściara. A my tu, truchła, w trakcie Listy powoli, acz nieubłagalnie, wapniejemy.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

adamDD - cóż, każdy ma swoje zdanie. Mnie np. nie wzrusza, że redaktorzy trójkowi polecają, opowiadają, etc. Mnie się to nie podoba. A raczej - nudzi na maxa. No i nie lubię stylu lat 80-tych, a niestety tak to jest zagrane.
Ale - każdy ma swój gust.

A - nie wiem, czy znacie:
http://gobarbra.com/
Można zrobić własną wersję Barbra ;-) . Moja wersja to Miszon Majkel: http://gobarbra.com/hit/new-7372e67b969 ... c11660f76a
:-D
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

tadzio3 pisze:Dzisiaj nie słuchałem listy, ale jest coś, co od razu rzuciło mi się w oczy widząc wyniki.
Piotr pisze:

Kod: Zaznacz cały

29	—	1		[ 29 ]
DUCK SAUCE  —  Barbra Streisand
SD Barbra Streisand (2010)
:shock: :?
Czasem nie rozumiem słuchaczy Trójki...
Ja myślę, że to są w znakomitej większości głosy z przekory. Ot, co.

Co do DD, uważam, że to znakomita piosenka, sam o mało co bym na nią zagłosował.
A to, że mi przeszło lub że na jakiś utwór nie głosuję nie oznacza, że go nie lubię.
Styl lat 80 - jak najbardziej!!!

A gobarbra jest znane od kilku tygodni. Zaczął chyba Grycek.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

adameria pisze:A gobarbra jest znane od kilku tygodni. Zaczął chyba Grycek.
:-) oj jest znane :-) Brat uczy dzieci I-III. Podpowiedziałem mu to, a potem zrobiłem i zgrałem kilka przykładowych wyrażeń. M.in. z ich nazwą miejscowości. Podobno jest duże poruszenie ;-) W koncu nie często słychać nazwę swojej miejscowości w TAKIM przeboju :-P
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Cóż, ja poznałem dziś. Nie zaglądam do komentowania listy i zapewne dlatego.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

słoik pisze:Szczęściara. A my tu, truchła, w trakcie Listy powoli, acz nieubłagalnie, wapniejemy.
no widzisz. ja też odczuwam postępujące wapnienie, ale staram się żyć w myśl zasad będących wszelkiej pozytywnej maści parafrazami mojego podpisu, tu: when I get old, I stop being old and be young instead. polecam:)
adamDD

Post autor: adamDD »

Miszon pisze:adamDD - cóż, każdy ma swoje zdanie. Mnie np. nie wzrusza, że redaktorzy trójkowi polecają, opowiadają, etc. Mnie się to nie podoba. A raczej - nudzi na maxa. No i nie lubię stylu lat 80-tych, a niestety tak to jest zagrane.
Ale - każdy ma swój gust.

A - nie wiem, czy znacie:
http://gobarbra.com/
Można zrobić własną wersję Barbra ;-) . Moja wersja to Miszon Majkel: http://gobarbra.com/hit/new-7372e67b969 ... c11660f76a
:-D

Ależ oczywiście, to że Redaktorzy Trójkowi (i nie tylko Oni) polecają nowe DD nie oznacza, że komuś ma się ono podobać…
Po prostu w swoim poprzednim poście (w odpowiedzi na post Kajmana) chciałem wskazać, że to ewentualne DD w TOP 30 listy to wcale nie taka katastrofa…bo wielu osobom i to nawet ty znanym się podoba…
Ale oczywiście szanuję Twój gust i innych słuchaczy, którym nie podoba się ten kawałek czy inne w stylu lat 80-tych…

Zgadzam się z spostrzeżeniami Adamerii, że głosy na Duck Sauce mogą być oddawane z czystej przekory. Im bardziej prowadzący listę i forumowicze są na NIE, tym więcej osób dla przekory może zagłosować…
Z Hurts może być trochę podobnie. Poza tym ten kawałem jest w stylu lat 80-tych, aż pewnie wielu starych słuchaczy Trójki tęskni za to muzą, to jak w zestawie kilkudziesięciu nagrań pojawi się 1 taki rodzynek, to chociaż byłby taki sobie (osobiście nie przepadam) to głosują i robi się z niego przebój…

Też nawet miałem przez chwilę myśl, żeby zagłosować na ten Hurts, trochę z przekory, a trochę z uwagi na fakt, ze na liście jest za mało nagrań „środka” (popowych w stylu lat 80-tych)….
…ale zrobiłbym bym to wbrew sobie i na szczęście szybko mi ten pomysł minął…

P.S. A moja żona jest zachwycona tym Hurts i pewnie na niego głosuje…
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Moim zdaniem na Hurts głosują ludzie, którzy lubią Depeche Mode. Bo na maxa widać, że ich naśladują.
A Duck Sauce po prostu jest śmieszny i dobry na karnawał :-) .
ku3a

Post autor: ku3a »

Robinson pisze:
zbyszu pisze:A kto wymyslił tę nazwę 'Foroderyki". Bardzo giętka, że tak powiem. Podoba "misię".
Stawiam na Ku3ę.
a czemu akurat na mnie? :-P
a było to tak:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=78206#p78206 ;-)
Miszon pisze:Moim zdaniem na Hurts głosują ludzie, którzy lubią Depeche Mode. Bo na maxa widać, że ich naśladują.
o przepraszam, ja Depechów lubię, a Hurts uważam, że jest poniżej wszelkiej krytyki 8-).
Miszon pisze:A Duck Sauce po prostu jest śmieszny i dobry na karnawał :-) .
otóż to. a poza tym mi się podoba i dlatego głosuję, a nie z jakiejś tam przekory :-P.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Miszon pisze:Moim zdaniem na Hurts głosują ludzie, którzy lubią Depeche Mode. Bo na maxa widać, że ich naśladują.
ja nie widzę żadnego podobieństwa do DM... Chyba tylko to, że używają klawiszy :-P tak jak setki innych grup ;-) Przyznam, że nie kojarzę czy lubisz DM czy nie, ale wydaje mi się, że tak może napisać osoba, która nie przepada za ich repertuarem :-)
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Miszon ich nie lubi. 8)
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

No to zobaczymy co się stanie z Duck Sauce (inicjały tej nazwy są... o zgrozo... wiecie o kogo chodzi)
za 2-3 tygodnie. Gdybym wiedział na 100% że to żart, to z przekory wobec przekornych sam bym...
:nie: :shock: nań zagłosował. No nic, już siedzę cicho w tej sprawie i czekam jak się to rozwinie lub zwinie.

A Hurts może się kojarzyć z popem lat 80 jak już coś, ale nie z DM :know: . Po prostu, taka zgrabna radiowa piosenka
(płyty nie słuchałem, więc się nie wypowiadam) i nie zdziwię się jak Partyzant (tfu, tfu) jej ulegnie.

Jakiż polistowy dyskurs się rozwinął, o jejku!!!
kajman

Post autor: kajman »

adameria pisze:A Hurts może się kojarzyć z popem lat 80 jak już coś, ale nie z DM :know: . Po prostu, taka zgrabna radiowa piosenka (płyty nie słuchałem, więc się nie wypowiadam) i nie zdziwię się jak Partyzant (tfu, tfu) jej ulegnie.
A ja byłbym w ciężkim szoku. Raczej bym już się spodziewał, że Partyzant będzie nadal na szczycie, kiedy już Hurtsów w top30 nie będzie.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Nie rozumiem tej fascynacji Hurts. Głosowałem na nich, gdy o poczekalni im się nie śniło (przecież nawet promocja nie pomogła), a potem, gdy było w poczekalni. Potem przestałem głosować, bo po pierwsze mi się znudził, a po drugie uznałem że hity Radia Bzdet nie mają wstępu na moją listę do głosowania. A teraz, pokoncertowo ludzie na to głosują...
kwietniowa92

Post autor: kwietniowa92 »

Mnie też jest trudno zrozumieć sympatię do Hurts. Najpierw zdziwiła mnie obecność ,,Wonderfull life" w poczekalni, potem debiut w 30-stce. Ich szybkie przemieszczanie się (z miejsca 39. na 29. i z 25. na 8.) spowodowało u mnie duże zdziwienie. Trochę nie pasuje ta piosenka (i ten zespół) do Listy. Tak jak Duck Sauce. No jak pierwszy raz to usłyszałam, to myślałam, że ktoś mi zrobił żart i zmienił stację. Ale nie. To była Trójka. Brakuje jeszcze tylko ,,Śniadania Do Łóżka" i będzie prawie jak na listach Radia Bzdet (jak to ładnie ujął mój poprzednik).
Awatar użytkownika
adameria
Kontakt:

kajman pisze:
adameria pisze:A Hurts może się kojarzyć z popem lat 80 jak już coś, ale nie z DM :know: . Po prostu, taka zgrabna radiowa piosenka (płyty nie słuchałem, więc się nie wypowiadam) i nie zdziwię się jak Partyzant (tfu, tfu) jej ulegnie.
1. A ja byłbym w ciężkim szoku.
2. Raczej bym już się spodziewał, że Partyzant będzie nadal na szczycie, kiedy już Hurtsów w top30 nie będzie.
1. Nie takie rzeczy na LP3 się zdarzały. 8)
2. I tego sobie i innym życzę :wink: .
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

krzysiek83 pisze:Miszon ich nie lubi. 8)
Poza jedną płytą, którą bardzo lubię. I dwoma innymi, które są spoko.

Ale posłuchajcie sobie klawiszy w Hurts - to typowe depesze z lat 80-tych (tak przynajmniej brzmią w uszach kogoś kto nie lubi depeszów z lat 80-tych ;-) ). A wokal? Na maxa naśladuje sposób śpiewania depesza! (ten "głęboki" styl artykulacji).
ku3a pisze:o przepraszam, ja Depechów lubię, a Hurts uważam, że jest poniżej wszelkiej krytyki
Bo to tylko naśladownictwo jak już zaznaczyłem wcześniej. I jak wszelkie naśladownictwa - jest gorsze od oryginału.
Awatar użytkownika
Talvi

Post autor: Talvi »

TomaszBr pisze:Nie rozumiem tej fascynacji Hurts. Głosowałem na nich, gdy o poczekalni im się nie śniło (przecież nawet promocja nie pomogła), a potem, gdy było w poczekalni. Potem przestałem głosować, bo po pierwsze mi się znudził, a po drugie uznałem że hity Radia Bzdet nie mają wstępu na moją listę do głosowania. A teraz, pokoncertowo ludzie na to głosują...
Przepraszam, ale to brzmi naprawdę... głupio.

1. Piosenka Ci się podoba - jest mało znana - promujemy! promujemy! Oj, oj, nie radzi sobie bidulka. :(

2. Ta sama piosenka staje się nagle popularna. Została doceniona, jest szerzej promowana w mediach. Po jakimś czasie Ci się nudzi (normalne) i w tym samym czasie otrzymuje od Ciebie plakietkę "hitu radia Bzdet". No nie wiem, może mam coś z głową, ale przecież to, ze stała się popularna nie zmienia w żaden sposób jej brzmienia - to ciągle ta sama piosenka, na którą kiedyś głosowałeś. Naprawdę tego podejścia nie potrafię pojąć - gdyby nagle Twój ulubiony wykonawca zaczął odnosić medialny sukces, to też byś zmienił o nim zdanie o 180 stopni? Zawsze myślałem, że liczy się muzyka, a nie to co kto promuje. :know:
seblit

Post autor: seblit »

A ja z kolei nie rozumiem fascynacji tym smętnym zawodzeniem pod nazwą "Partyzant" i mam nadzieję, że któryś z moich faworytów (Hurts albo Adele) zmiecie tę słabiznę ze szczytu.
Bardzo budujące jest też, że Voo Voo przestało juz zaśmiecać listę :D
Co do Duck Sauce to marudzenie na forum dodaje chyba sił temu (u)tworowi - Hurtsom zresztą też :) Zresztą jest to jakaś odmiana od jęczących Red Box, Katie, Stinga, Turnaua itp. rozwlekłej nudy w jakiej Trójka niestety się lubuje (nie wiem jakim cudem, ale najpierw Airbag a teraz Ms. No One jednak mi się spodobały).
A co do Partyzanta to kto wie czy nie wyleci z LP3 szybciej od Hurts. I oby!
ODPOWIEDZ