Ostry to akurat spoko jest. a tu popełnił coś dziwnego...mara pisze:niejaki OSTR mieszał w tym utworze-nie znam się na tym więc nie mogę się odnieść.
w ogóle się dowiedziałem że nasi przegrali z Bułgarią...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ostry to akurat spoko jest. a tu popełnił coś dziwnego...mara pisze:niejaki OSTR mieszał w tym utworze-nie znam się na tym więc nie mogę się odnieść.
Z Waglewskim i Maleńczukiem jest gorsze nagranie wole żeby to atakowało a tamci spadli.krzysiek83 pisze:Ziomusie atakują, ratuj się kto może!
to też może mieć znaczeniestycznik pisze:podzielam zdanie..a może chodzi o to ,że to wszystko dzieje się w TrójceTomekk pisze:nie lubię rapu ani hip-hopu, ale Abradab jest chyba najlepszy w Polsce w tym gatunku.
a może to jego głos tak mi się podoba![]()
A teraz lepszy z Carlosów na Liście.Piotr pisze:Kod: Zaznacz cały
16 16 6 [ 16 ] RAZ, DWA, TRZY — Zgodnie z planem (może świt błyśnie) SkąDokąd 2010
Kod: Zaznacz cały
15 15 13 [ 7 ]
STRACHY NA LACHY — Twoje oczy lubią mnie
Dodekafonia 2010
...tego to już nie znam: )Tomekk pisze:to też może mieć znaczeniestycznik pisze:podzielam zdanie..a może chodzi o to ,że to wszystko dzieje się w TrójceTomekk pisze:nie lubię rapu ani hip-hopu, ale Abradab jest chyba najlepszy w Polsce w tym gatunku.
a może to jego głos tak mi się podoba![]()
ale ja już go lubię od czasów "Rapowego Ziarna"
Poprawka: nie Manics, tylko Muse i nie 10% tylko 20%. Np.: http://www.youtube.com/watch?v=T2t4jaSS_fUśmierci wcielona pisze:LLucky pisze:Kiedyś słyszałem taką próbkę w internecie: przyspieszony o 10% wokalista bodajże Manic Street Preachers brzmiał jak Gwen Stefani...![]()
a jak to znaleźć?
Pamiętam też, że w "Prywatnej Kolekcji" ktoś puścił "Uciekaj moje serce" odwrotnie (na 45 obrotów zamiast 33) żeby udowodnić, że to dobra piosenka i że obroni się nawet przy takim przemienieniu w absurd. Rzeczywiście nie brzmiała najgorzej.kajman pisze:ktoś puścił (zamiast na 45) na 33 singla Bajmu Piechotą do lata.
Och...Kochane Strachy na dobre osiadują na 15Piotr pisze:Kod: Zaznacz cały
15 15 13 [ 7 ] STRACHY NA LACHY — Twoje oczy lubią mnie Dodekafonia 2010
14 5 14 [ 3 ]
GOGOL BORDELLO — My companjera
Trans-Continental Hustle 2010
Wisienki. Chociaż modliszka też dobrasłoik pisze:Julinalio, czy twój awatar to dwie skąpane wisienki czy głowa modliszki?
słoik pisze:Julinalio, czy twój awatar to dwie skąpane wisienki czy głowa modliszki?
13 14 20 [ 2 ]
WAGLEWSKI, ABRADAB, MALEŃCZUK — Wszyscy muzycy to wojownicy
Męskie granie 2010
Od zalogowaniasię teraz na forum listy słucham z internetuPiotr pisze:Kod: Zaznacz cały
14 5 14 [ 3 ] GOGOL BORDELLO — My companjera Trans-Continental Hustle 2010
dla mnie bez Abradaba byłaby cienkakrzysiek83 pisze:Bez Maleńczuka ta piosenka byłaby nie do strawienia... A tak wynosi ją dwa poziomy wyżej.
a dla mnie bez Waglewskiego...Tomekk pisze:dla mnie bez Abradaba byłaby cienkakrzysiek83 pisze:Bez Maleńczuka ta piosenka byłaby nie do strawienia... A tak wynosi ją dwa poziomy wyżej.
Dla mnie w ogóle jest straszna.Tomekk pisze:dla mnie bez Abradaba byłaby cienkakrzysiek83 pisze:Bez Maleńczuka ta piosenka byłaby nie do strawienia... A tak wynosi ją dwa poziomy wyżej.
A nie whatever happened to Leo Trotsky? to dear old Lenin? all the Skakespearoes? itd.LLucky pisze:A ostatnio przetłumaczyłem sobie (luźno) tekst "My Companjera". Wyszło mi coś takiego:
Gdzie oni są
Ci wszyscy moi
Przyjaciele z dawnych lat
Zabrakło ich
Choć zawsze było
Ich niewielu tu i tak
itd.