Ostry to akurat spoko jest. a tu popełnił coś dziwnego...mara pisze:niejaki OSTR mieszał w tym utworze-nie znam się na tym więc nie mogę się odnieść.
w ogóle się dowiedziałem że nasi przegrali z Bułgarią...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ostry to akurat spoko jest. a tu popełnił coś dziwnego...mara pisze:niejaki OSTR mieszał w tym utworze-nie znam się na tym więc nie mogę się odnieść.

Z Waglewskim i Maleńczukiem jest gorsze nagranie wole żeby to atakowało a tamci spadli.krzysiek83 pisze:Ziomusie atakują, ratuj się kto może!
to też może mieć znaczeniestycznik pisze:podzielam zdanie..a może chodzi o to ,że to wszystko dzieje się w TrójceTomekk pisze:nie lubię rapu ani hip-hopu, ale Abradab jest chyba najlepszy w Polsce w tym gatunku.
a może to jego głos tak mi się podoba
 ale ja już go lubię od czasów "Rapowego Ziarna"
A teraz lepszy z Carlosów na Liście.Piotr pisze:Kod: Zaznacz cały
16 16 6 [ 16 ] RAZ, DWA, TRZY — Zgodnie z planem (może świt błyśnie) SkąDokąd 2010
 wszystkich
 wszystkichKod: Zaznacz cały
15	15	13		[ 7 ]
STRACHY NA LACHY  —  Twoje oczy lubią mnie
Dodekafonia	2010...tego to już nie znam: )Tomekk pisze:to też może mieć znaczeniestycznik pisze:podzielam zdanie..a może chodzi o to ,że to wszystko dzieje się w TrójceTomekk pisze:nie lubię rapu ani hip-hopu, ale Abradab jest chyba najlepszy w Polsce w tym gatunku.
a może to jego głos tak mi się podoba
Poprawka: nie Manics, tylko Muse i nie 10% tylko 20%. Np.: http://www.youtube.com/watch?v=T2t4jaSS_fUśmierci wcielona pisze:LLucky pisze:Kiedyś słyszałem taką próbkę w internecie: przyspieszony o 10% wokalista bodajże Manic Street Preachers brzmiał jak Gwen Stefani...
a jak to znaleźć?
Pamiętam też, że w "Prywatnej Kolekcji" ktoś puścił "Uciekaj moje serce" odwrotnie (na 45 obrotów zamiast 33) żeby udowodnić, że to dobra piosenka i że obroni się nawet przy takim przemienieniu w absurd. Rzeczywiście nie brzmiała najgorzej.kajman pisze:ktoś puścił (zamiast na 45) na 33 singla Bajmu Piechotą do lata.
Och...Kochane Strachy na dobre osiadują na 15Piotr pisze:Kod: Zaznacz cały
15 15 13 [ 7 ] STRACHY NA LACHY — Twoje oczy lubią mnie Dodekafonia 2010

Kod: Zaznacz cały
14	5	14		[ 3 ]
GOGOL BORDELLO  —  My companjera
Trans-Continental Hustle	2010Wisienki. Chociaż modliszka też dobrasłoik pisze:Julinalio, czy twój awatar to dwie skąpane wisienki czy głowa modliszki?

słoik pisze:Julinalio, czy twój awatar to dwie skąpane wisienki czy głowa modliszki?

Kod: Zaznacz cały
13	14	20		[ 2 ]
WAGLEWSKI, ABRADAB, MALEŃCZUK  —  Wszyscy muzycy to wojownicy
Męskie granie	2010Od zalogowaniasię teraz na forum listy słucham z internetuPiotr pisze:Kod: Zaznacz cały
14 5 14 [ 3 ] GOGOL BORDELLO — My companjera Trans-Continental Hustle 2010
 - i dziwnie się czuję, bo tu lecą jeszcze jakieś Strachy w dodatku na Lachy a już pokazuje się wpis, że Bordello już w eterze...
 - i dziwnie się czuję, bo tu lecą jeszcze jakieś Strachy w dodatku na Lachy a już pokazuje się wpis, że Bordello już w eterze...

dla mnie bez Abradaba byłaby cienkakrzysiek83 pisze:Bez Maleńczuka ta piosenka byłaby nie do strawienia... A tak wynosi ją dwa poziomy wyżej.

a dla mnie bez Waglewskiego...Tomekk pisze:dla mnie bez Abradaba byłaby cienkakrzysiek83 pisze:Bez Maleńczuka ta piosenka byłaby nie do strawienia... A tak wynosi ją dwa poziomy wyżej.

Dla mnie w ogóle jest straszna.Tomekk pisze:dla mnie bez Abradaba byłaby cienkakrzysiek83 pisze:Bez Maleńczuka ta piosenka byłaby nie do strawienia... A tak wynosi ją dwa poziomy wyżej.
A nie whatever happened to Leo Trotsky? to dear old Lenin? all the Skakespearoes? itd.LLucky pisze:A ostatnio przetłumaczyłem sobie (luźno) tekst "My Companjera". Wyszło mi coś takiego:
Gdzie oni są
Ci wszyscy moi
Przyjaciele z dawnych lat
Zabrakło ich
Choć zawsze było
Ich niewielu tu i tak
itd.
 - w każdym razie błogi uśmiech na twarzy się pojawia
 - w każdym razie błogi uśmiech na twarzy się pojawia  (chociaż właściwie trudno żeby się pojawiał gdzie indziej).
  (chociaż właściwie trudno żeby się pojawiał gdzie indziej). (choć dla niektórych raczej mało sympatyczna, bo jak się GB nie lubi, to może być baardzo denerwujące
 (choć dla niektórych raczej mało sympatyczna, bo jak się GB nie lubi, to może być baardzo denerwujące  )
 )