Piotr pisze:O przelaczniku wersji zapisu utworow to mozesz w niedalekiej i tej dalszej przyszlosci tez, zapomniec.
szkoda, że wcześniej to nie było napisane.
ale tak czy inaczej są jeszcze dane w xml'u, które JaceK uzupełnia, więc i tak możliwe są 2 wersje tytułów.
Piotr pisze:Polskie utwory za to musza byc poprawnie zapisane (ze o formacie danych nie wspomne) wiec musza np. miec feat. w nazwie (chociaz tobie to nie pasi, a ja mam do tego stosunek obojetny) bo tak to jest zapisane.
dlaczego muszą mieć "feat."? po prostu pytam, bo nie wiem. to jest polski wykonawca, a nie angielskojęzyczny.
Piotr pisze:Kubo ja wiem, ze wlazles miedzy wrony i musisz krakac jak i one (albo siedziec cicho),
wszystko co tu od bardzo dawna piszę, co dotyczy wersji tytułów, to tylko i wyłącznie moja opinia.
Piotr pisze:ale jesli cos bylo nadawane w wersji live i taka wersja istnieje, to w archiwum powinno byc to zapisane. I nie po Trojkowemu tylko tak jak jest w oryginale i tak jak to robia wymienione przeze mnie listy i instytucje.
tu nie dojdziemy do porozumienia, bo ja po raz kolejny mógłbym napisać to co już wcześniej napisałem itd.
Piotr pisze:Zalozmy, ze ogladam jeden z kanalow muzycznych. Wlasnie widze teledysk z nowoscia, ktorego muzyka przypadla mi do gustu. Notuje sobie dane. W czwartek wieczorem zabieram sie do glosowania na liste, szukam w wykazie utwor, ktory widzialem i… szkuam, szukam i nie znaduje bo jest zapisany w wersji elpetrojkowej czyli innej niz oficjalna. Na tym to ma polegac twoim zdaniem? Z tego co wczesniej napisales wynika, ze wlasnie tak.
nie bardzo, bo rozmawiamy teraz o archiwalnych utworach, a nie obecnych. myślę, że słuchacz domyśli się o jaki utwór chodzi, jeśli w archiwum zobaczy tytuł bez dopisku w nawiasie która to wersja. zresztą idea była taka, żeby były 2 wersje tytułów, w przypadku gdy są różnice i cały czas do tej pory było to realizowane.
Piotr pisze:Po to Jacek umiescil skany, po to sa wlasnie komentarze, aby zachowac informacje elpetrojkowe, ale tytuly i wykonawcy powinni byc zapisani w oryginale. Sam chyba pamietasz ilez to zmieniono tytulow i nazw wykonawcow z elpetrojkowych na oryginalne w drugiej czesci ksiazki. Tylko sie nie wypieraj bo sam byles w tym zespole poprawiajacym.
po pierwsze skąd od razu założenie, że się czegoś wypieram? a po drugie w zespole mieliśmy podział zadań.
Piotr pisze:No i nie obrazaj sie za tego podredaktora, ani za inne rzeczy lub wypowiedzi. Ty masz swoje poglady i argumenty, ja mam swoje, bez tego nie byloby dyskusji.
nie obrażam się, mam teraz ważniejsze rzeczy na głowie.
dziękuję za informacje dotyczące zaiksu.