Lista naszych propozycji do Topu Wszechczasów

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

CHyba jednak nie doda wszystkiego, bo moijm zdaniem trochę tego za dużo zaproponowaliśmy. Z 10 byłoby oK, może jeszcze 15, ale trzydziecha to raczej przesada i zachodzi ryzyko i to spore, że Marek zrobi przez to jeszcze własny filtr, co oznacza, że mogą wejść kawałki, któe u nas w drugiej turze przeszły zamiast tych, któe miały od razu 4 czy 5 głosów.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Miszon pisze:CHyba jednak nie doda wszystkiego, bo moijm zdaniem trochę tego za dużo zaproponowaliśmy.
Na pewno nie za dużo. Marek powiedział, że znacznie zwiększy ilość utworów na formularzu, więc 30 propozycji od takiego porządnego forum to ilość w sam raz. :)
A nawet gdybyśmy dali tylko 10 utworów to mógłby swoje sito też zastosować.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

kajman pisze:Nie powiem, żebym był zadowolony.
No to wybredny jesteś :wink: i takich klasyków nie znasz...
A Oasis - Wonderwall oraz The Cure - The last day of summer to świetne kawałki.Sam je polecałem :twisted:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

mrsap pisze:No cóż... Nie było problemów z wyłonieniem piosenki, która nie znajdzie się w trzydziestce. Oto wyniki:
Jestem bardzo zadowolony z wyników. Chociaz nie brałem udziału w głosowaniu bardzo dużo piosenek przeze mnie proponowanych zostało zaakceptowanych przez forumowiczów.
Oto one:
5 Steve Hackett - In Memoriam
4 Dżem - List do M.
4 Nirvana - The Man Who Sold The World
3 Evanescence - My Immortal
3 Hey - Ja sowa
3 Jacek Kaczmarski - Mury
3 Metallica - Fade To Black
3 Metallica - Turn The Page
3 Metallica - Whiskey In The Jar
3 Oasis - Wonderwall
3 Roze Europy - Jedwab
3 The Doors - Break on through (to the other side)
5 Kasia Kowalska - A to co mam
5 Kult - Komu bije dzwon
4 The Cure - The last day of summer
4 Coldplay - Clocks

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
kajman

Post autor: kajman »

tadzio3 pisze:
kajman pisze:Nie powiem, żebym był zadowolony.
No to wybredny jesteś :wink: i takich klasyków nie znasz...
A Oasis - Wonderwall oraz The Cure - The last day of summer to świetne kawałki.Sam je polecałem :twisted:
Fakt, jestem wybredny, chociaż słucham bardzo różnej muzyki. Ale przyznam się, że zaskakuje mnie mnóstwo utworów w zestawie. Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie. A jeżeli chodzi o Oasis i Cure to ja te utwory słyszałem wielokrotnie na liście Trójki i nic mi po nich nie pozostało.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie.
100% racji Kajman, no ale Jolkę to bym zostawił w zestawie. :)
kajman

Co do Metallici i Pearl Jamu to nie jestem aż takim wielbicielem ich muzyki i poszczególne utwory mi się mylą. Z Pink Floydów akurat Echoes nie są moim ulubionym utworem (co stwierdzam po kolejnym przesłuchaniu) i uważam, że Set The Control For The Hearth Of The Sun
byłby dużo lepszsym utworem do tego zestawu.
kajman

Gary pisze:
kajman pisze:Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie.
100% racji Kajman, no ale Jolkę to bym zostawił w zestawie. :)
Ja wcale nie muszę wyrzucać Jolki, ale prawdziwa wielkość Budki to jednak pierwszy okres z Cugowskim.
Robinson

kajman pisze:Fakt, jestem wybredny, chociaż słucham bardzo różnej muzyki. Ale przyznam się, że zaskakuje mnie mnóstwo utworów w zestawie. Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie. A jeżeli chodzi o Oasis i Cure to ja te utwory słyszałem wielokrotnie na liście Trójki i nic mi po nich nie pozostało.
Zgadza się, na formularzu do głosowania brakuje wielu klasyków, nie tylko polskich. Moża zacytuję to co napisałem w innym temacie:
Robinson pisze:Lista utworów spośród których można wybierać powinna wzrosnąć co najmniej dwukrotnie.
Mnie się marzy, żeby można było kliknąć na jakiegoś wykonawcę, a tam rozwijałoby mi się do wyboru kilka-kilkanaście utworów danego wykonawcy.
Oczywiście należałoby też zwiększyć ilość głosów z 20 do około 50, bo niewielu z nas potrafiłoby wybrać 20 utworów spośród np. 1000.
A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
Awatar użytkownika
Gary

Robinson pisze:Oczywiście należałoby też zwiększyć ilość głosów z 20 do około 50, bo niewielu z nas potrafiłoby wybrać 20 utworów spośród np. 1000.
A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
Chyba ponad 300. Jak ja wybierałem moją 20 to z formularza przekopiowałem około 150, na które mógłbym zagłosować. :D
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

kajman pisze:Co do Metallici i Pearl Jamu to nie jestem aż takim wielbicielem ich muzyki i poszczególne utwory mi się mylą. Z Pink Floydów akurat Echoes nie są moim ulubionym utworem (co stwierdzam po kolejnym przesłuchaniu) i uważam, że Set The Control For The Hearth Of The Sun
byłby dużo lepszsym utworem do tego zestawu.
A którą wersję słyszałeś?? Tą orginalną 23 minutową ,czy ze składanki. Dla mnie Echoes to największy twór Floydów. Kiedy zgaszę wszystkie światła , założę słuchawki i zamknę oczy ,to odpływam.
kajman

Grycek pisze:A którą wersję słyszałeś?? Tą orginalną 23 minutową ,czy ze składanki. Dla mnie Echoes to największy twór Floydów. Kiedy zgaszę wszystkie światła , założę słuchawki i zamknę oczy ,to odpływam.
Meddle utwór 6 - 23:28.
kajman

Robinson pisze:A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
A wszystkie wrzucone na excelek, więc dysponuję doikładną liczbą. Jest ich 396.
Awatar użytkownika
Gary

W sumie przeszło moich 8 propozycji :) , ale niestety tylko 1 taka, która jeśli będzie dodana na 100% ma mój głos w przyszłym roku (Fade to black - Metallica) Ale generalnie z piosenek, które wybraliśmy jestem zadowolony chociaż, gdyby to ode mnie zależało to z konkretnych wykonawców, których zgłosiliśmy zamiast wybranych piosenek wolałbym:
- Depeche Mode widziałbym raczej Freelove
- The Cure - Love song
- Kasia Kowalska - Modlitwa III - Pozwól mi (razem z Dżemem z Listu do R.)
ale to tylko moje odczucia na marginesie, bo propozycje które przeszły też mogą być.
A co do moich faworytów to podparłem się własną emalią, więc liczę, że może jeszcze 2 moje pewniaki doskoczą do zestawu. :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Gary pisze:gdyby to ode mnie zależało to z konkretnych wykonawców, których zgłosiliśmy zamiast wybranych piosenek wolałbym:
- Depeche Mode widziałbym raczej Freelove
- The Cure - Love song
- Kasia Kowalska - Modlitwa III - Pozwól mi (razem z Dżemem z Listu do R.)
ale to tylko moje odczucia na marginesie, bo propozycje które przeszły też mogą być.
Szczerze mówiąc jeśli chodzi o moje upodobania co do utworów DM, to byłabym wielce szczęśliwa :) , gdyby w propozycjach do Topu znalazło się Walking In My Shoes, Policy Of Truth albo Personal Jesus a z nowszych np. Precious. Szkoda, szkoda......., choć oczywiście cieszę się z tych propozycji DM, które są, jednak jest ich niezmiernie mało. :cry:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

John The Revelator pisze:może starczy tych U2 już co ? wręcz naganne jest że taki zespoł jak Depeche Moe ma tylko jednego przedstawiciela w liscie do głosowania na TOP WSZECHCZASÓW !!! co najmniej jeszcze ze 3 powinny być :

-Never Let Me Down Again
-Personal Jesus
-Freelove

wogole dlaczego nie ma nowych piosenek w tym topie,
Przyznaję oczywistą rację, ze za mało utworów DM!!
Robinson

kajman pisze:
Robinson pisze:A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
A możesz wyciągnąć stamtąd informację, kto ma najwięcej utworów? Pewnie Pink Floyd. Może w wolnej chwili ułożysz taką listę wykonawców najczęściej reprezentowanych na formularzu do głosowania? :)
kasspo

Post autor: kasspo »

Widzę, że na stronie Trójki jest jest już zakładka "głosowanie na 14 Top 2007", ale nic nowego chyba tam nie ma. Dokładnie tego nie przeglądałem, ale szukałem tych utworów, które tutaj na forum "wygrały" w walce o dodanie ich do listy Top i żaden z nich się w niej nie znalazł. :/
Robinson

kasspo pisze:Widzę, że na stronie Trójki jest jest już zakładka "głosowanie na 14 Top 2007", ale nic nowego chyba tam nie ma. Dokładnie tego nie przeglądałem, ale szukałem tych utworów, które tutaj na forum "wygrały" w walce o dodanie ich do listy Top i żaden z nich się w niej nie znalazł. :/
Lista zmieni się najprawdopodobniej dopiero za kilka tygodni.
A swoją drogą to jak klikniesz na ten link, to nad listą utworów nadal jest napisane top 13.
kajman

Robinson pisze:
kajman pisze:
A możesz wyciągnąć stamtąd informację, kto ma najwięcej utworów? Pewnie Pink Floyd. Może w wolnej chwili ułożysz taką listę wykonawców najczęściej reprezentowanych na formularzu do głosowania? :)
Nie ma problemu. Wieczorem postaram się ją dostarczyć.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

kajman pisze: Jest ich 396.
tylko?! stanowczo za mało... powinno być ich przynajmniej z 1000 :]
kajman

nastoletni_duch pisze:
kajman pisze: Jest ich 396.
tylko?! stanowczo za mało... powinno być ich przynajmniej z 1000 :]
A wiesz, jak by się wtedy łatwo byłoby w tym zorientowac?
kajman

Robinson pisze:
kajman pisze:
Jest ich 396.
Nie wiem, czy tego już nie podawałem, bo takie zestawienie miałem już przygotowane - wystarczyło tylko zajrzeć. Oto ono (wszyscy, którzy mają ponad jedną piosenkę; kolorowe liczby oznaczają piosenki śpiewanych przez danych wykonawców z innymi):
8 Pink Floyd
5 Budka Suflera 1
5 Czeslaw Niemen
5 Deep Purple
5 Guns NRoses
5 Kult
5 Perfect
5 Queen
5 Sting 1
5 The Beatles
5 The Rolling Stones
5 U2
4 Dire Straits 1
4 Dżem
4 Genesis
4 Joe Cocker
4 Kate Bush 1
4 Led Zeppelin
4 Metallica
3 Alan Parsons Project
3 Bruce Springsteen
3 David Bowie 2
3 Jimi Hendrix
3 King Crimson
3 Lady Pank
3 Marek Grechuta
3 Pearl Jam
3 Red Hot Chili Peppers
3 Republika
3 Simon & Garfunkel
3 Stevie Wonder
3 The Clash
3 The Doors
3 The Police
2 10 CC
2 ABBA
2 Aerosmith
2 Bajm
2 Basia
2 Bee Gees
2 Bob Dylan
2 Breakout
2 Carlos Santana
2 Cat Stevens
2 Don McLean
2 Edyta Bartosiewicz 1
2 Electric Light Orchestra
2 Elton John
2 Emerson, Lake & Palmer
2 Eric Clapton
2 Gary Moore
2 George Harrison
2 George Michael
2 Janis Joplin
2 John Lennon
2 Kayah 1
2 Lynyrd Skynyrd
2 Maanam
2 Madonna
2 Mariah Carey
2 Michael Jackson
2 Nirvana
2 Phil Collins
2 Procol Harum
2 R.E.M.
2 Radiohead
2 Robert Plant
2 Rod Stewart
2 Scorpions
2 T. Love
2 The Cure
2 The Eagles
2 The Mamas & The Papas
2 The White Stripes
2 Thin Lizzy
2 Toto
2 Urszula
2 Vangelis 1
2 Whitney Houston
Robinson

Dziękuję.
No proszę, Pink Floyd - 8 propozycji i wszystkie w setce.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ba, pewnie jakby było 10, to też by weszły do setki :wink: .
ODPOWIEDZ