Lista naszych propozycji do Topu Wszechczasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
CHyba jednak nie doda wszystkiego, bo moijm zdaniem trochę tego za dużo zaproponowaliśmy. Z 10 byłoby oK, może jeszcze 15, ale trzydziecha to raczej przesada i zachodzi ryzyko i to spore, że Marek zrobi przez to jeszcze własny filtr, co oznacza, że mogą wejść kawałki, któe u nas w drugiej turze przeszły zamiast tych, któe miały od razu 4 czy 5 głosów.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Na pewno nie za dużo. Marek powiedział, że znacznie zwiększy ilość utworów na formularzu, więc 30 propozycji od takiego porządnego forum to ilość w sam raz.Miszon pisze:CHyba jednak nie doda wszystkiego, bo moijm zdaniem trochę tego za dużo zaproponowaliśmy.

A nawet gdybyśmy dali tylko 10 utworów to mógłby swoje sito też zastosować.
- tadzio3
- Kontakt:
Jestem bardzo zadowolony z wyników. Chociaz nie brałem udziału w głosowaniu bardzo dużo piosenek przeze mnie proponowanych zostało zaakceptowanych przez forumowiczów.mrsap pisze:No cóż... Nie było problemów z wyłonieniem piosenki, która nie znajdzie się w trzydziestce. Oto wyniki:
Oto one:
5 Steve Hackett - In Memoriam
4 Dżem - List do M.
4 Nirvana - The Man Who Sold The World
3 Evanescence - My Immortal
3 Hey - Ja sowa
3 Jacek Kaczmarski - Mury
3 Metallica - Fade To Black
3 Metallica - Turn The Page
3 Metallica - Whiskey In The Jar
3 Oasis - Wonderwall
3 Roze Europy - Jedwab
3 The Doors - Break on through (to the other side)
5 Kasia Kowalska - A to co mam
5 Kult - Komu bije dzwon
4 The Cure - The last day of summer
4 Coldplay - Clocks

Fakt, jestem wybredny, chociaż słucham bardzo różnej muzyki. Ale przyznam się, że zaskakuje mnie mnóstwo utworów w zestawie. Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie. A jeżeli chodzi o Oasis i Cure to ja te utwory słyszałem wielokrotnie na liście Trójki i nic mi po nich nie pozostało.tadzio3 pisze:No to wybredny jesteśkajman pisze:Nie powiem, żebym był zadowolony.i takich klasyków nie znasz...
A Oasis - Wonderwall oraz The Cure - The last day of summer to świetne kawałki.Sam je polecałem
Co do Metallici i Pearl Jamu to nie jestem aż takim wielbicielem ich muzyki i poszczególne utwory mi się mylą. Z Pink Floydów akurat Echoes nie są moim ulubionym utworem (co stwierdzam po kolejnym przesłuchaniu) i uważam, że Set The Control For The Hearth Of The Sun
byłby dużo lepszsym utworem do tego zestawu.
Ja wcale nie muszę wyrzucać Jolki, ale prawdziwa wielkość Budki to jednak pierwszy okres z Cugowskim.Gary pisze:100% racji Kajman, no ale Jolkę to bym zostawił w zestawie.kajman pisze:Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie.
-
Zgadza się, na formularzu do głosowania brakuje wielu klasyków, nie tylko polskich. Moża zacytuję to co napisałem w innym temacie:kajman pisze:Fakt, jestem wybredny, chociaż słucham bardzo różnej muzyki. Ale przyznam się, że zaskakuje mnie mnóstwo utworów w zestawie. Jeżeli jest w nim np. Jolka, Jolka i Takie tango, a nie ma niczego z kultowej płyty Cień wielkiej góry (utworu tytułowego lub jeszcze lepiej genialnego Jest taki samotny dom), to dla mnie jest to nieporozumienie. A jeżeli chodzi o Oasis i Cure to ja te utwory słyszałem wielokrotnie na liście Trójki i nic mi po nich nie pozostało.
Oczywiście należałoby też zwiększyć ilość głosów z 20 do około 50, bo niewielu z nas potrafiłoby wybrać 20 utworów spośród np. 1000.Robinson pisze:Lista utworów spośród których można wybierać powinna wzrosnąć co najmniej dwukrotnie.
Mnie się marzy, żeby można było kliknąć na jakiegoś wykonawcę, a tam rozwijałoby mi się do wyboru kilka-kilkanaście utworów danego wykonawcy.
A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
Chyba ponad 300. Jak ja wybierałem moją 20 to z formularza przekopiowałem około 150, na które mógłbym zagłosować.Robinson pisze:Oczywiście należałoby też zwiększyć ilość głosów z 20 do około 50, bo niewielu z nas potrafiłoby wybrać 20 utworów spośród np. 1000.
A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
A którą wersję słyszałeś?? Tą orginalną 23 minutową ,czy ze składanki. Dla mnie Echoes to największy twór Floydów. Kiedy zgaszę wszystkie światła , założę słuchawki i zamknę oczy ,to odpływam.kajman pisze:Co do Metallici i Pearl Jamu to nie jestem aż takim wielbicielem ich muzyki i poszczególne utwory mi się mylą. Z Pink Floydów akurat Echoes nie są moim ulubionym utworem (co stwierdzam po kolejnym przesłuchaniu) i uważam, że Set The Control For The Hearth Of The Sun
W sumie przeszło moich 8 propozycji
, ale niestety tylko 1 taka, która jeśli będzie dodana na 100% ma mój głos w przyszłym roku (Fade to black - Metallica) Ale generalnie z piosenek, które wybraliśmy jestem zadowolony chociaż, gdyby to ode mnie zależało to z konkretnych wykonawców, których zgłosiliśmy zamiast wybranych piosenek wolałbym:
- Depeche Mode widziałbym raczej Freelove
- The Cure - Love song
- Kasia Kowalska - Modlitwa III - Pozwól mi (razem z Dżemem z Listu do R.)
ale to tylko moje odczucia na marginesie, bo propozycje które przeszły też mogą być.
A co do moich faworytów to podparłem się własną emalią, więc liczę, że może jeszcze 2 moje pewniaki doskoczą do zestawu.

- The Cure - Love song
ale to tylko moje odczucia na marginesie, bo propozycje które przeszły też mogą być.
A co do moich faworytów to podparłem się własną emalią, więc liczę, że może jeszcze 2 moje pewniaki doskoczą do zestawu.

Szczerze mówiąc jeśli chodzi o moje upodobania co do utworów DM, to byłabym wielce szczęśliwaGary pisze:gdyby to ode mnie zależało to z konkretnych wykonawców, których zgłosiliśmy zamiast wybranych piosenek wolałbym:
- The Cure - Love song

Przyznaję oczywistą rację, ze za mało utworów DM!!John The Revelator pisze:może starczy tych U2 już co ? wręcz naganne jest że taki zespoł jak Depeche Moe ma tylko jednego przedstawiciela w liscie do głosowania na TOP WSZECHCZASÓW !!! co najmniej jeszcze ze 3 powinny być :
-Never Let Me Down Again
-Personal Jesus
-Freelove
wogole dlaczego nie ma nowych piosenek w tym topie,
-
A możesz wyciągnąć stamtąd informację, kto ma najwięcej utworów? Pewnie Pink Floyd. Może w wolnej chwili ułożysz taką listę wykonawców najczęściej reprezentowanych na formularzu do głosowania?kajman pisze:A wszystkie wrzucone na excelek, więc dysponuję doikładną liczbą. Jest ich 396.Robinson pisze:A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?

-
Lista zmieni się najprawdopodobniej dopiero za kilka tygodni.kasspo pisze:Widzę, że na stronie Trójki jest jest już zakładka "głosowanie na 14 Top 2007", ale nic nowego chyba tam nie ma. Dokładnie tego nie przeglądałem, ale szukałem tych utworów, które tutaj na forum "wygrały" w walce o dodanie ich do listy Top i żaden z nich się w niej nie znalazł. :/
A swoją drogą to jak klikniesz na ten link, to nad listą utworów nadal jest napisane top 13.
Nie ma problemu. Wieczorem postaram się ją dostarczyć.Robinson pisze:A możesz wyciągnąć stamtąd informację, kto ma najwięcej utworów? Pewnie Pink Floyd. Może w wolnej chwili ułożysz taką listę wykonawców najczęściej reprezentowanych na formularzu do głosowania?kajman pisze:A wszystkie wrzucone na excelek, więc dysponuję doikładną liczbą. Jest ich 396.Robinson pisze:A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
Nie wiem, czy tego już nie podawałem, bo takie zestawienie miałem już przygotowane - wystarczyło tylko zajrzeć. Oto ono (wszyscy, którzy mają ponad jedną piosenkę; kolorowe liczby oznaczają piosenki śpiewanych przez danych wykonawców z innymi):Robinson pisze:A możesz wyciągnąć stamtąd informację, kto ma najwięcej utworów? Pewnie Pink Floyd. Może w wolnej chwili ułożysz taką listę wykonawców najczęściej reprezentowanych na formularzu do głosowania?kajman pisze:Jest ich 396.Robinson pisze:A propos, czy ktoś ma policzone ile w tej chwili jest utworów na formularzu?
8 Pink Floyd
5 Budka Suflera 1
5 Czeslaw Niemen
5 Deep Purple
5 Guns NRoses
5 Kult
5 Perfect
5 Queen
5 Sting 1
5 The Beatles
5 The Rolling Stones
5 U2