1487 z Sandomierza (30.07.2010)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- mara
Re: 1487 (30.07.2010)
rockowych /innogatunkowych snów. 

Yacy pisze:Sa-baton w Sa-ndomierzu musiał być numerem 1.
Dla mnie koszmarkiem na 1 był BLUR, więc żeby sprawiedliwie teraz ktoś inny musi pocierpieća ja się będę cieszył!
Cieszę się.
A tam po co te narzekania

- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Dobrych nocy...
I dobrych dni... Aż do następnego listowia
, a potem... pogadamy
I dobrych dni... Aż do następnego listowia

"przeczytałem" komentarze... a co! pochwalę się!
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Może mi ktoś powie, dlaczego gdy słyszę WISH YOU WERE HERE, to zawsze ryczę?! A teraz Shine...
@Mara - dzięki za pozdrowienia(-:
@Mara - dzięki za pozdrowienia(-:
Ostatnio zmieniony pt lip 30, 2010 10:34 pm przez Emilia, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
O, pozdrowienia. 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
dziwi mnie ten cytat ze mnie i pierwsze zdanie... Przecież ja bardzo lubię Sabatona! Widać to TU . Może miejsce 14 to nie pierwsze, ale ...Pawelucky pisze:A tam po co te narzekaniami sie ten utwór bardzo podoba..

dobrej nockie

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Możesz streścić? Bo w zeszłym tygodniu było dość niezwykle i nawet bym rzekł offtopowo, ciekaw jestem czy to stała tendencja, czy tylko taki wyskok?abd3mz pisze:"przeczytałem" komentarze... a co! pochwalę się!
Bo u mnie dziś ME wygrały.
może jutro poczytam coście tu Państwo napisali. co do lysty, to cieszę się że w końcu Raz Dwa Trzy spadło. i że Szabaton wygrał (drzemie duch w narodzie?
) szkoda że Armia popełniła spadek, może jeszcze wskoczy wyżej. poza tym, boring.

Dobrej nocki wszystkim forowiczom i słuchaczom LP3!
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Już? Po Sandomierzu?
Krytykom Stinga i P.Gabriela zadam takie pytanie: Czy łatwo jest przerobić aranżację utworu na orkiestrę symfoniczną,
tak, żeby "to miało ręce i nogi"?
Obiecane słowa: http://www.dainos.net/en/lyrics/armia-d ... r-siandien
Podaję link, bo chyba tak jest bardziej elegancko.
Z przykrością dowiedziałem się dzisiaj, że utwór ten jest wykorzystywany w celach politycznych,
bez zgody i wiedzy zespołu, co tym bardziej (moim zdaniem) z muzyką, sztuką i upamiętnianiem historii
nie ma nic wspólnego. Nie pierwszy i nie ostatni raz polityka "wyciąga swoje łapki".
Nie chcę jednak zaczynać offtopu, a jedynie odnotować przykry fakt.
Krytykom Stinga i P.Gabriela zadam takie pytanie: Czy łatwo jest przerobić aranżację utworu na orkiestrę symfoniczną,
tak, żeby "to miało ręce i nogi"?
Obiecane słowa: http://www.dainos.net/en/lyrics/armia-d ... r-siandien
Podaję link, bo chyba tak jest bardziej elegancko.
Z przykrością dowiedziałem się dzisiaj, że utwór ten jest wykorzystywany w celach politycznych,
bez zgody i wiedzy zespołu, co tym bardziej (moim zdaniem) z muzyką, sztuką i upamiętnianiem historii
nie ma nic wspólnego. Nie pierwszy i nie ostatni raz polityka "wyciąga swoje łapki".
Nie chcę jednak zaczynać offtopu, a jedynie odnotować przykry fakt.
witamMiszon pisze:Możesz streścić?
piosenkę X z miejsca Y oceniam jako Z
z tej płyty wolałbym A
Kacap
ten utwór jest gorszy nawet od C
D awansował o E miejsce. super/beznadzieja
F w porównaniu do G jest beznadziejne/arcydziełem
H na miejsce pierwsze!
Wrrr! spadek/awans K
Dobranoc
PS. Przedstawione wyżej zdania nie zostały napisane w tym temacie, oprócz tych które zostały.
Smutne to 1. miejsce... 

ja bym do tego streszczenia dorzucił jeszcze: co za okropny numer jeden, brrr, wyłączam radio - powtarzane co tydzień, bez względu na to co jest na pierwszym...abd3mz pisze:PS. Przedstawione wyżej zdania nie zostały napisane w tym temacie, oprócz tych które zostały.
A ja do tego bym dorzucił: "przy każdej zmianie lidera przez inne osoby"...bear pisze:ja bym do tego streszczenia dorzucił jeszcze: co za okropny numer jeden, brrr, wyłączam radio - powtarzane co tydzień, bez względu na to co jest na pierwszym...
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
@rockmanka, dzięki za wyjaśnienie, nie znałem / nie pamiętałem tego pojęcia.
A ja wczoraj zarwałem trochu nockę, ale oczywiście musiałem sprawdzić co tam się urodziło na 1. I... no niemiła raczej wiadomość, trochę ne wierzyłem, ale jednak okazało się , że i mocnijesze uderzenie może być na #1, byleby zostało podane w badziewno-patetycznej otoczce. A może ja się nie znam... Sorry ale kojarzy mi się to, z całym szacunkiem, z Roobikiem
.
Ale tak poza tym to ok - Hey (jaki by nie był, a ten nie jest taki ostatni, choć zdążył już mi się znudzić) na drugim; oby nast. płyta była już bardziej na rockowo...
Armia spodziewałem się że spadnie, i tak daleko zaszła
A Wojownicy... pewnie podzielą los "This I Love" i po kilku trzecich miejscach polecą, ale póki piłka w grze...
Do za tydzień
A ja wczoraj zarwałem trochu nockę, ale oczywiście musiałem sprawdzić co tam się urodziło na 1. I... no niemiła raczej wiadomość, trochę ne wierzyłem, ale jednak okazało się , że i mocnijesze uderzenie może być na #1, byleby zostało podane w badziewno-patetycznej otoczce. A może ja się nie znam... Sorry ale kojarzy mi się to, z całym szacunkiem, z Roobikiem

Ale tak poza tym to ok - Hey (jaki by nie był, a ten nie jest taki ostatni, choć zdążył już mi się znudzić) na drugim; oby nast. płyta była już bardziej na rockowo...
Armia spodziewałem się że spadnie, i tak daleko zaszła

A Wojownicy... pewnie podzielą los "This I Love" i po kilku trzecich miejscach polecą, ale póki piłka w grze...

Do za tydzień

Re: 1487 z Sandomierza (30.07.2010)
Generalnie wydawało mi się, że pisałam jakieś brzydkie rzeczy a tymczasem jest spoko ( po kilkunastu godzinach życie nabiera innych barw) serdeczne dzięki wszystkim 

gratulacje. mi też się właśnie udało skończyć.abd3mz pisze:"przeczytałem" komentarze... a co! pochwalę się!
abd3mz pisze:witam
(...)
Dobranoc

Gdy Sabaton wszedł do zestawu to się ucieszyłem, ale raczej z przymrużeniem oka traktowałem. Potem wszedł do Poczekalni to był sukces niesamowity i w życiu bym nie zgadł, że wejdzie do trzydziestki. A to co się teraz stało... nieprawdopodobne! Dla mnie to jeden z najbardziej niezwykłych wyników przez wszystkie lata mojego słuchania Listy. A jednocześnie bardzo miłych. Cieszę się, że nie tylko Katie, Anie i RazDwaTrzy mogą wygrywać i że czasem nie wygrywa się za nazwę/nazwisko.
A że Hey wygrał z dwoma utworami które ma za plecami - duuuża satysfakcja

jeszcze tylko informacja, bo pewnie nie wszyscy widzieli, że na stronie Listy pojawiły się (w końcu
) kompilacje robionych przeze mnie filmików z wizyt Katie Melua i Matta Duska
.
są też zdjęcia niedźwiedzia
.
kolejne notowanie znowu wyjazdowe. tym razem Augustów.
a zdjęcia ze Szklarskiej wszyscy widzieli? można zobaczyć jak Szklarską widział m.in. jotem3
.

są też zdjęcia niedźwiedzia

kolejne notowanie znowu wyjazdowe. tym razem Augustów.
a zdjęcia ze Szklarskiej wszyscy widzieli? można zobaczyć jak Szklarską widział m.in. jotem3

Wczoraj w "Faktach" pokazano materiał o piosence "Uprising" Sabatonu - także o zwycięstwie w ostatnim notowaniu listy.
Tutaj link
Jest też pan Marek, bardzo zaskoczony tym wynikiem.
Tutaj link
Jest też pan Marek, bardzo zaskoczony tym wynikiem.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Tak to było super! Jak za dawnych lat - skoro utwór "od 10 tygodni piął się na Liście Przebojów Trójki i właśnie dotarł do szczytu", to oznacza że jest przebojem! 

dzięki za link
.
przy okazji - ciekawe ile jest jeszcze, oprócz "Uprising", tytułów różnych piosenek które były na pierwszym.
tu w dodatku była mała przerwa, bo Muse był na pierwszym niecały rok temu.

przy okazji - ciekawe ile jest jeszcze, oprócz "Uprising", tytułów różnych piosenek które były na pierwszym.
tu w dodatku była mała przerwa, bo Muse był na pierwszym niecały rok temu.
- Yacy
- Kontakt:
wg mnie na pewno
Dream On - Nazareth /jedno z podwójnego numeru 1 w not. 20
/ i Depeche Mode 
i chyba jeszcze tylko
Amazing - Aerosmith i George Michael
edit: tak sobie "przelatuję w głowie alfabet
Mówię Ci, że... Tiltu potem scoverowany przez Kobranockę
Dream On - Nazareth /jedno z podwójnego numeru 1 w not. 20

i chyba jeszcze tylko
Amazing - Aerosmith i George Michael
edit: tak sobie "przelatuję w głowie alfabet

Mówię Ci, że... Tiltu potem scoverowany przez Kobranockę

- Yacy
- Kontakt:
zrobiłem właśnie Moją 30 i się zastanawiam ile mogło być takich sytuacji, jak ta z Katie. Wykonawca który opuszczał top30, pojawiał się natychmiast z nowym utworem?
ja nie dysponuję wypadkami, a w pamięci raczej nie mam zakodowanych takich sytuacji. Spodziewam się, że tak mogło być z Lady Pank, Maanamem, Republiką czy np. Depeche Mode...
sprawdziłem wyrywkowo kilka pierwszych notowań
not. 3
Budka Suflera
--> Bez satysfakcji
<-- Teraz rób co chcesz
not. 21/22
Maanam
--> Jest już późno, piszę bzdury
<-- Oprócz
ile takich przypadków może być...?
ja nie dysponuję wypadkami, a w pamięci raczej nie mam zakodowanych takich sytuacji. Spodziewam się, że tak mogło być z Lady Pank, Maanamem, Republiką czy np. Depeche Mode...
sprawdziłem wyrywkowo kilka pierwszych notowań

not. 3
Budka Suflera
--> Bez satysfakcji
<-- Teraz rób co chcesz
not. 21/22
Maanam
--> Jest już późno, piszę bzdury
<-- Oprócz
ile takich przypadków może być...?
Oj, wodzisz mnie na pokuszenie. Nie wiem czy wszystkie, ale jeżeli nie zapomnę to trochę wrzucę.Yacy pisze:ile takich przypadków może być...?