1487 z Sandomierza (30.07.2010)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- mara
Re: 1487 (30.07.2010)
rockowych /innogatunkowych snów.  

Yacy pisze:Sa-baton w Sa-ndomierzu musiał być numerem 1.
Dla mnie koszmarkiem na 1 był BLUR, więc żeby sprawiedliwie teraz ktoś inny musi pocierpieća ja się będę cieszył!
Cieszę się.
A tam po co te narzekania
 mi sie ten utwór bardzo podoba..moze obronić pozycje lidera ale będzie ciężko
 mi sie ten utwór bardzo podoba..moze obronić pozycje lidera ale będzie ciężko  Dobranoc forumowicze
    Dobranoc forumowicze 
- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Dobrych nocy...
I dobrych dni... Aż do następnego listowia , a potem... pogadamy
, a potem... pogadamy

I dobrych dni... Aż do następnego listowia
 , a potem... pogadamy
, a potem... pogadamyRe: 1487 (30.07.2010)
"przeczytałem" komentarze... a co! pochwalę się!

- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Może mi ktoś powie, dlaczego gdy słyszę WISH YOU WERE HERE, to zawsze ryczę?! A teraz Shine...
@Mara - dzięki za pozdrowienia(-:

@Mara - dzięki za pozdrowienia(-:
					Ostatnio zmieniony pt lip 30, 2010 10:34 pm przez Emilia, łącznie zmieniany 2 razy.

- 
				Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
O, pozdrowienia. 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
dziwi mnie ten cytat ze mnie i pierwsze zdanie... Przecież ja bardzo lubię Sabatona! Widać to TU . Może miejsce 14 to nie pierwsze, ale ...Pawelucky pisze:A tam po co te narzekaniami sie ten utwór bardzo podoba..

dobrej nockie

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Możesz streścić? Bo w zeszłym tygodniu było dość niezwykle i nawet bym rzekł offtopowo, ciekaw jestem czy to stała tendencja, czy tylko taki wyskok?abd3mz pisze:"przeczytałem" komentarze... a co! pochwalę się!
Bo u mnie dziś ME wygrały.
może jutro poczytam coście tu Państwo napisali. co do lysty, to cieszę się że w końcu Raz Dwa Trzy spadło. i że Szabaton wygrał (drzemie duch w narodzie?  ) szkoda że Armia popełniła spadek, może jeszcze wskoczy wyżej. poza tym, boring.
 ) szkoda że Armia popełniła spadek, może jeszcze wskoczy wyżej. poza tym, boring.

) szkoda że Armia popełniła spadek, może jeszcze wskoczy wyżej. poza tym, boring.
 ) szkoda że Armia popełniła spadek, może jeszcze wskoczy wyżej. poza tym, boring.Re: 1487 (30.07.2010)
Dobrej nocki wszystkim forowiczom i słuchaczom LP3!

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Już? Po Sandomierzu?
Krytykom Stinga i P.Gabriela zadam takie pytanie: Czy łatwo jest przerobić aranżację utworu na orkiestrę symfoniczną,
tak, żeby "to miało ręce i nogi"?
Obiecane słowa: http://www.dainos.net/en/lyrics/armia-d ... r-siandien
Podaję link, bo chyba tak jest bardziej elegancko.
Z przykrością dowiedziałem się dzisiaj, że utwór ten jest wykorzystywany w celach politycznych,
bez zgody i wiedzy zespołu, co tym bardziej (moim zdaniem) z muzyką, sztuką i upamiętnianiem historii
nie ma nic wspólnego. Nie pierwszy i nie ostatni raz polityka "wyciąga swoje łapki".
Nie chcę jednak zaczynać offtopu, a jedynie odnotować przykry fakt.

Krytykom Stinga i P.Gabriela zadam takie pytanie: Czy łatwo jest przerobić aranżację utworu na orkiestrę symfoniczną,
tak, żeby "to miało ręce i nogi"?
Obiecane słowa: http://www.dainos.net/en/lyrics/armia-d ... r-siandien
Podaję link, bo chyba tak jest bardziej elegancko.
Z przykrością dowiedziałem się dzisiaj, że utwór ten jest wykorzystywany w celach politycznych,
bez zgody i wiedzy zespołu, co tym bardziej (moim zdaniem) z muzyką, sztuką i upamiętnianiem historii
nie ma nic wspólnego. Nie pierwszy i nie ostatni raz polityka "wyciąga swoje łapki".
Nie chcę jednak zaczynać offtopu, a jedynie odnotować przykry fakt.
witamMiszon pisze:Możesz streścić?
piosenkę X z miejsca Y oceniam jako Z
z tej płyty wolałbym A
Kacap
ten utwór jest gorszy nawet od C
D awansował o E miejsce. super/beznadzieja
F w porównaniu do G jest beznadziejne/arcydziełem
H na miejsce pierwsze!
Wrrr! spadek/awans K
Dobranoc
PS. Przedstawione wyżej zdania nie zostały napisane w tym temacie, oprócz tych które zostały.
Smutne to 1. miejsce...  

ja bym do tego streszczenia dorzucił jeszcze: co za okropny numer jeden, brrr, wyłączam radio - powtarzane co tydzień, bez względu na to co jest na pierwszym...abd3mz pisze:PS. Przedstawione wyżej zdania nie zostały napisane w tym temacie, oprócz tych które zostały.
A ja do tego bym dorzucił: "przy każdej zmianie lidera przez inne osoby"...bear pisze:ja bym do tego streszczenia dorzucił jeszcze: co za okropny numer jeden, brrr, wyłączam radio - powtarzane co tydzień, bez względu na to co jest na pierwszym...
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
@rockmanka, dzięki za wyjaśnienie, nie znałem / nie pamiętałem tego pojęcia.
A ja wczoraj zarwałem trochu nockę, ale oczywiście musiałem sprawdzić co tam się urodziło na 1. I... no niemiła raczej wiadomość, trochę ne wierzyłem, ale jednak okazało się , że i mocnijesze uderzenie może być na #1, byleby zostało podane w badziewno-patetycznej otoczce. A może ja się nie znam... Sorry ale kojarzy mi się to, z całym szacunkiem, z Roobikiem .
 .
Ale tak poza tym to ok - Hey (jaki by nie był, a ten nie jest taki ostatni, choć zdążył już mi się znudzić) na drugim; oby nast. płyta była już bardziej na rockowo...
Armia spodziewałem się że spadnie, i tak daleko zaszła
A Wojownicy... pewnie podzielą los "This I Love" i po kilku trzecich miejscach polecą, ale póki piłka w grze...
Do za tydzień

A ja wczoraj zarwałem trochu nockę, ale oczywiście musiałem sprawdzić co tam się urodziło na 1. I... no niemiła raczej wiadomość, trochę ne wierzyłem, ale jednak okazało się , że i mocnijesze uderzenie może być na #1, byleby zostało podane w badziewno-patetycznej otoczce. A może ja się nie znam... Sorry ale kojarzy mi się to, z całym szacunkiem, z Roobikiem
 .
 .Ale tak poza tym to ok - Hey (jaki by nie był, a ten nie jest taki ostatni, choć zdążył już mi się znudzić) na drugim; oby nast. płyta była już bardziej na rockowo...
Armia spodziewałem się że spadnie, i tak daleko zaszła

A Wojownicy... pewnie podzielą los "This I Love" i po kilku trzecich miejscach polecą, ale póki piłka w grze...

Do za tydzień

- 
				3ask
Re: 1487 z Sandomierza (30.07.2010)
Generalnie wydawało mi się, że pisałam jakieś brzydkie rzeczy a tymczasem jest spoko ( po kilkunastu godzinach życie nabiera innych barw) serdeczne dzięki wszystkim 

gratulacje. mi też się właśnie udało skończyć.abd3mz pisze:"przeczytałem" komentarze... a co! pochwalę się!
abd3mz pisze:witam
(...)
Dobranoc
 ...
  ...   
 Gdy Sabaton wszedł do zestawu to się ucieszyłem, ale raczej z przymrużeniem oka traktowałem. Potem wszedł do Poczekalni to był sukces niesamowity i w życiu bym nie zgadł, że wejdzie do trzydziestki. A to co się teraz stało... nieprawdopodobne! Dla mnie to jeden z najbardziej niezwykłych wyników przez wszystkie lata mojego słuchania Listy. A jednocześnie bardzo miłych. Cieszę się, że nie tylko Katie, Anie i RazDwaTrzy mogą wygrywać i że czasem nie wygrywa się za nazwę/nazwisko.
A że Hey wygrał z dwoma utworami które ma za plecami - duuuża satysfakcja
 .
 .Re: 1487 z Sandomierza (30.07.2010)
jeszcze tylko informacja, bo pewnie nie wszyscy widzieli, że na stronie Listy pojawiły się (w końcu  ) kompilacje robionych przeze mnie filmików z wizyt Katie Melua i Matta Duska
 ) kompilacje robionych przeze mnie filmików z wizyt Katie Melua i Matta Duska  .
.
są też zdjęcia niedźwiedzia .
.
kolejne notowanie znowu wyjazdowe. tym razem Augustów.
a zdjęcia ze Szklarskiej wszyscy widzieli? można zobaczyć jak Szklarską widział m.in. jotem3 .
.

) kompilacje robionych przeze mnie filmików z wizyt Katie Melua i Matta Duska
 ) kompilacje robionych przeze mnie filmików z wizyt Katie Melua i Matta Duska  .
.są też zdjęcia niedźwiedzia
 .
.kolejne notowanie znowu wyjazdowe. tym razem Augustów.
a zdjęcia ze Szklarskiej wszyscy widzieli? można zobaczyć jak Szklarską widział m.in. jotem3
 .
.Re: 1487 z Sandomierza (30.07.2010)
Wczoraj w "Faktach" pokazano materiał o piosence "Uprising" Sabatonu - także o zwycięstwie w ostatnim notowaniu listy. 
Tutaj link
Jest też pan Marek, bardzo zaskoczony tym wynikiem.

Tutaj link
Jest też pan Marek, bardzo zaskoczony tym wynikiem.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Tak to było super! Jak za dawnych lat - skoro utwór "od 10 tygodni piął się na Liście Przebojów Trójki i właśnie dotarł do szczytu", to oznacza że jest przebojem! 

dzięki za link  .
.
przy okazji - ciekawe ile jest jeszcze, oprócz "Uprising", tytułów różnych piosenek które były na pierwszym.
tu w dodatku była mała przerwa, bo Muse był na pierwszym niecały rok temu.

.
.przy okazji - ciekawe ile jest jeszcze, oprócz "Uprising", tytułów różnych piosenek które były na pierwszym.
tu w dodatku była mała przerwa, bo Muse był na pierwszym niecały rok temu.
- Yacy
- Kontakt:
wg mnie na pewno
Dream On - Nazareth /jedno z podwójnego numeru 1 w not. 20 / i Depeche Mode
/ i Depeche Mode 
i chyba jeszcze tylko
Amazing - Aerosmith i George Michael
edit: tak sobie "przelatuję w głowie alfabet
Mówię Ci, że... Tiltu potem scoverowany przez Kobranockę

Dream On - Nazareth /jedno z podwójnego numeru 1 w not. 20
 / i Depeche Mode
/ i Depeche Mode 
i chyba jeszcze tylko
Amazing - Aerosmith i George Michael
edit: tak sobie "przelatuję w głowie alfabet

Mówię Ci, że... Tiltu potem scoverowany przez Kobranockę

- Yacy
- Kontakt:
zrobiłem właśnie Moją 30 i się zastanawiam ile mogło być takich sytuacji, jak ta z Katie. Wykonawca który opuszczał top30, pojawiał się natychmiast z nowym utworem? 
ja nie dysponuję wypadkami, a w pamięci raczej nie mam zakodowanych takich sytuacji. Spodziewam się, że tak mogło być z Lady Pank, Maanamem, Republiką czy np. Depeche Mode...
sprawdziłem wyrywkowo kilka pierwszych notowań
not. 3
Budka Suflera
--> Bez satysfakcji
<-- Teraz rób co chcesz
not. 21/22
Maanam
--> Jest już późno, piszę bzdury
<-- Oprócz
ile takich przypadków może być...?

ja nie dysponuję wypadkami, a w pamięci raczej nie mam zakodowanych takich sytuacji. Spodziewam się, że tak mogło być z Lady Pank, Maanamem, Republiką czy np. Depeche Mode...
sprawdziłem wyrywkowo kilka pierwszych notowań

not. 3
Budka Suflera
--> Bez satysfakcji
<-- Teraz rób co chcesz
not. 21/22
Maanam
--> Jest już późno, piszę bzdury
<-- Oprócz
ile takich przypadków może być...?
Oj, wodzisz mnie na pokuszenie. Nie wiem czy wszystkie, ale jeżeli nie zapomnę to trochę wrzucę.Yacy pisze:ile takich przypadków może być...?