Pewna wersja "Don't Cry" G'N'R.

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

pionov

Pewna wersja "Don't Cry" G'N'R.

Post autor: pionov »

Utwór ten jak wszyscy wiemy świetnie radził sobie na lp3 (1992r.). Gdy już nieco tracił na popularności Niedzwiedz zapuścił taką fajną wersję -brzmiało nieco jak unplugged,nie z koncertu,głos Axel'a jakby jeszcze bardziej zachrypnięty.Nijak nie mogę jej zdobyć.Pamiętacie?Macie namiary?Help.
ku3a

Post autor: ku3a »

nie wiem czy to o ta wersje Ci chodzi, ale kiedys raz jeden jedyny puszczona byla wersja jeszcze wolniejsza niz oryginal i taka faktycznie jakby akustyczna. Nie pamietam, zeby glos Axla byl bardziej zachrypniety, ale moze faktycznie. Jakims cudem wtedy nagrywalem kawalek Listy, a potem zgralem sobie ta wersje, bo ogromnie mi sie podobala, tak wiec mam to nagrane :!: Mam to jeszcze, ale na kasecie. Moze to mnie w koncu zmobilizuje, zeby zainstalowac sobie to cale Audacity i polaczyc kabelkami wieze z kompem.
pionov

SUPER!

Post autor: pionov »

To już coś!Myślę,że Masz tę wersję o którą mi chodzi.Jest wolniejsza,jakby akustyczna a z chrypką Axel'a mogłem trochę nadinterpretować.TRZYMAJ I NIE NISZCZ!Wierzę,że prędzej,czy pózniej uzyskam ją jakimś sposobem od Ciebie.Jestem"nowy" na forum,ale stary ze mnie słuchacz lp3(dokładnie od 62-go notowania do 1997r. niewiarygodnie regularnie),więc myślę,że szybko we wszystko się "wdrożę" i juz myślę o zlocie w kwietniu.A propos-New Year's Day- dla mnie Pearl Jam,Nirvana i U2,Dire Straits,Led Zeppelin rule forever!Super,że U2 dobrze się trzyma na 13-tym topie,choć mogłoby być lepiej.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ku3a pisze:Mam to jeszcze, ale na kasecie. Moze to mnie w koncu zmobilizuje, zeby zainstalowac sobie to cale Audacity i polaczyc kabelkami wieze z kompem.
No to nie pozostaje nam nic innego jak tylko mocno za to zacisnąć kciuki :wink:
ODPOWIEDZ