Nasza Lista 8

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Martyr

Re: Nasza Lista 8

Post autor: Martyr »

Yacy pisze:Czy jest na sali farmaceut(k)a? Oj nie ma... :-( Potrzebuję czegoś na pamięć. PILNIE!!!
jest na sali choć nie wiedziała że jest potrzebna :P

może mnie ktoś doinformować do kiedy można podawac propozycje?
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Martyr pisze:
Yacy pisze:Czy jest na sali farmaceut(k)a? Oj nie ma... :-( Potrzebuję czegoś na pamięć. PILNIE!!!
jest na sali choć nie wiedziała że jest potrzebna :P

może mnie ktoś doinformować do kiedy można podawac propozycje?
Do wtorku do 22:00.
Awatar użytkownika
Martyr

Dzięki Grycek :)
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

I co??? Nie spóźniłem się ani tym bardziej nie przeszkodziła mi we wstawieniu swych propozycji rzekoma awaria neostrady ani inny natrętny namol bądź namolny natręt :lol:

A więc do rzeczy... Po długich procesach tentegowania wybrałem złotą trójkę. Cieszę się iż nikt nie dodał tychże wykonawców przede mną aczkolwiek mogłem przypuszczać że przynajmniej jeden z nich zostanie dodany wcześniej. Tak się jednak nie stało z czego się cieszę ogromnie i niezmiernie.

Animal Collective - My Girls
z płyty "Merriweather Post Pavilion", 2009 rok. Utwór świeży. Zespół dał bardzo dobry, pod względem i muzycznym, i (a może przede wszystkim...) wizualnym, koncert w Jarocinie. A jaki gatunek uprawia ten zespół? Nie wiem. Trzeba to po prostu posłuchać i samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie. W rubryce "kategoria" widnieje napis "electro-folk", ale dla mnie to coś więcej...

Ride - Leave Them All Behind
z płyty "Going Blank Again", 1992 rok. Ktoś mi kiedyś powiedział pożyczając tę płytę z wizerunkiem twarzy faceta o pełnych ustach i oczach z ogórków, że to jest Myslovitz... Tylko że po angielsku. I miał całkowitą rację. Co tu dużo gadać (tfu, pisać)... Ściana dźwięku. Potężna, zwalająca z nóg ściana dźwięku emanuje z tego utworu niczym energia z bomby atomowej...

XIII. Století - Květy Zla
z płyty "Nosferatu", 1995 rok. Czeski gotyk. Jeden z najulubieńszych zespołów Tomasza Beksińskiego... I jego ulubiona płyta tegoż zespołu. Chyba najlepszy utwór ich, aczkolwiek w pierwszej edycji, bodajże, znalazł się utwór również świetny. Ale ja chyba wolę ten...

Jakoże w poprzedniej edycji mój pakiecik ważył ledwie 12:49 to teraz jest dłużej, i to prawie o połowę, czyli to będzie prawie 2 razy dłużej :mrgreen: : 24:18.

Miłego odsłuchu życzę.
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2009 6:43 pm przez Kertoip, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Krótko. Dwa razy skrzypeczki plus jeden Pejzaż...
1. Escala - Chi Mai
Ennio Morricone rozsławiony przez Marka Niedźwieckiego, który w swych nocnych audycjach z wierszami Poświatowskiej pięknie zmiksował ten utwór z burzą zapożyczoną z Riders On The Storm... Sam temat powstał do filmu Jerzego Kawalerowicza "Maddalena" z 1971 r...
Tym razem w nowym wykonaniu kwartetu smyczkowego Escala.
2. ODN - Lipka
Orkiestra Dni Naszych. Czyli kolejne smyczki w tle. A smyczki pomykają ostro w tym projekcie. A za smyczki odpowiedzialny jest kto?? Jelonek. A Jelonka chyba pamiętacie ;-)
Utwór z trzynastej płyty zespołu - Dusza Pit Bulla
3. Atticus Fault - Little People
To nie jest nowy utwór. Bo z 2002 roku. Ale postanowiłem go zaproponować, bo to bardzo dobry utwór. Kiedyś kończył kilka razy audycję Noc Muzycznych Pejzaży Piotra Kosińskiego. W parze z Mary Mother ładnie współgrał, ale i sam broni się bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Kertoip pisze: Cieszę się iż nikt nie dodał tychże wykonawców przede mną aczkolwiek mogłem przypuszczać że przynajmniej jeden z nich zostanie dodany wcześniej.
XIII. Století - Květy Zla
Mogłeś przypuszczać. Nie bez podstaw 8)
ku3a

Post autor: ku3a »

Kertoip pisze:w poprzedniej edycji mój pakiecik ważył ledwie 12:49 to teraz jest dłużej, i to prawie o połowę: 24:18
teraz jest dłużej o zdecydowanie więcej niż połowę :-P. nawet prawie 2 razy dłużej :-P.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

1. Lostprophets - Shnobi Vs. Dragon Ninja

Zabójczy kawałek walijskiego Lost Prophets z debiutanckiej płyty. Nazwa utworu zaczerpnięta z gier komputerowych z lat osiemdziesiątych. Dzisiaj wracają z czwartą płytą, której premiera zapowiedziana jest na początku przyszłego roku. Warto więc wrócić do debiutu i przypomnieć lub poznać Thefakesoundofprogress album, z którego pochodzi moja propozycja.

2. Elastica - Waking Up

To jeszcze starsza propozycja debiut zespołu Justine Frischmann Elastica. Dziewczyna była znana w latach dziewięćdziesiątych szczególnie z tego, że spotykała się z Damonem Albarnem (Blur). Natomiast pierwsza płyta zespołu narobiła dużo hałasu. Była min. nominowana do Mercury Prize, ale przegrała z Dummy - Portishead. Oryginalny skład zespołu to trzy dziewczyny i jeden chłopak, jest to więc niecodzienny widok dla oka. To bardzo proste i garażowe kompozycje punkowe. I choć może nie ma nic nadzwyczajnego w muzyce zespołu, to na pewno energia z chwytliwość piosenek sprawiają, że ciągle do tej płyty wracam.

3. Brand New - The Quiet Things That No One Ever Know

22 września wychodzi nowa płyta Brand New. Dlatego czekając na ten nowy krązek chciałbym zaprezentować jeden z kawałków z drugiego albumu Brand New. Prawie niezależny amerykański zespół rockowy. Może mieli jakieś drobne sukcesy jak złota płyta czy chwilowa uwaga ze strony angielskich mediów, natomiast dzisiaj zostają gdzieś w cieniu, a szkoda bo poprzednia płyta „The Devil and God Are Raging Inside Me” jak i ta z której pochodzi moja propozycja to „Deja Entendu” to doskonałe krążki. Kawał rockowej muzyki co da się też sprawdzić czytając recenzje na allmusic.com chociażby. Wiadomo natomiast, że każdy musi przekonać się sam. Mi od sześciu lat zespół niezmiennie się podoba.
ku3a

Post autor: ku3a »

marsvolta pisze:Oryginalny skład zespołu to trzy dziewczyny i jeden chłopak, jest to więc niecodzienny widok dla oka.
a jak zagrają to nawet i dla ucha ;-)
marsvolta pisze:22 września wychodzi nowa płyta Brand New.
a więc to będzie płyta całkowicie brand new :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

ku3a pisze:
Kertoip pisze:w poprzedniej edycji mój pakiecik ważył ledwie 12:49 to teraz jest dłużej, i to prawie o połowę: 24:18
teraz jest dłużej o zdecydowanie więcej niż połowę :-P. nawet prawie 2 razy dłużej :-P.
Oto dowód że wczoraj o tej porze kiedy pisałem tę wiadomość nie byłem w super-doskonałym stanie :P Oczywiście że chodziło o "2 razy dłużej" :P
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Radek Blues Band - Codzienni
Zespół z mojej okolicy bluesowo/jazzowy.

Samokhin Band - Wino To Dobre
Poznałem ich muzykę na miejskiej imprezie. Grają i śpiewają wspaniale. A koleś na klawiszach po prostu tak szaleje, że trzeba to zobaczyć na żywo.

Black Label Society - In This River
Z poznaniem muzyki tego zespół również pomogła mi, że tak napiszę, społeczność lokalna. :)

Całość ma 11,3 MB, długość 11:17
kajman

Post autor: kajman »

Jeżeli ktoś może próbować pomedytować przy tym utworze, to mimo zachęcającego początku, nie doradzam. Awangarda, experyment - to chyba najlepsze określenia tej muzyki (jak dla mnie rewelacyjnej).
Idiot Flesh - Meditation

A czas mi wyszedł nie aż taki straszny - tylko 31:57.
kajman

dominik_fi pisze:długość 11:17
to u mnie średnia długość utworu jest niewiele mniejsza, bo 10:39.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Ja też mogę coś zaproponować? :)

Bon Iver - Skinny Love
Fanfarlo - Drowning Men
Sunset Rubdown - Black Swan

Łączny czas - 15:06.

EDIT: poprawiłem małą literówkę :oops: Drowning Men, nie Man
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2009 9:32 pm przez adr, łącznie zmieniany 1 raz.
Grycek

adr pisze:Ja też mogę coś zaproponować? :)

Bon Iver - Skinny Love
Fanfarlo - Drowning Man
Sunset Rubdown - Black Swan

Łączny czas - 15:06.
Jasne :)
kajman

Grycek pisze:Jasne :)
Jasne to będzie na zlocie, no chyba że ktuś abstynent.
Grycek

kajman pisze:
Grycek pisze:Jasne :)
Jasne to będzie na zlocie, no chyba że ktuś abstynent.
"Chyba, że ktuś abstynent"
Awatar użytkownika
Martyr

Jeśli można jeszcze przyłączyć sie do proponowania to ja dorzucam takie 3 stworki: :mrgreen:

Kelly Jones "Jean"
Kelly Jones to wokalista ["-ta" a nie "-tka" jak można wnioskowac po imieniu :P ] grupy Stereophonics. Utwór "Jean" pochodzi z płyty "Only The Names Have Changed".

Angelfish "King Of The World"
to nagranie, w którym podziwiać możemy wokal Shirley Manson, znanej skąd innąd z dokonań w grupie Garbage.

George Dorn Screams "Galway's Song"
George Dorn Screams - polski zespół założony w 2005 roku w Bydgoszczy przez trójke przyjaciół udzielających sie w kapeli Whipping Willow. Gdy dołączyła do nich Magdalena Powalisz nazwali sie George Dorn Screams.

EDIT: Grycek, dzięki za szybkie odpisanie o dotarciu i przyjęciu propozycji :P
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2009 10:01 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Grycek

To jest rekordowa edycja.
1. Utwory zaproponowało 33 użytkowników. (Poprzedni rekord - 29 użytkowników)
2. Wszystkie utwory trwają łącznie uwaga, uwaga 9 godzin i 50 minut (ratunku).
3. Utwory zajmują 888,8 MB.
4. Średni czas jednego utworu to 5 minut 54 sekundy.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

A kiedy będzie dostępny komplet na rapidzie? dziś jeszcze? Jestem ciekaw, bo jeśli jeszcze dzisiaj to poczekam. A chcę z kopyta zacząć przesłuchania (10 godzin!!no ja dużo mniej mam do słuchania niż inni :P )
Grycek

krzysiek83 pisze:A kiedy będzie dostępny komplet na rapidzie? dziś jeszcze? Jestem ciekaw, bo jeśli jeszcze dzisiaj to poczekam. A chcę z kopyta zacząć przesłuchania (10 godzin!!no ja dużo mniej mam do słuchania niż inni :P )
Na rapidzie nie zdążyłem wrzucić. Jeśli mam wrzucać to komplet będzie najwcześniej jutro popołudniu.
kajman

Grycek pisze:2. Wszystkie utwory trwają łącznie uwaga, uwaga 9 godzin i 50 minut (ratunku).
3. Utwory zajmują 888,8 MB.
4. Średni czas jednego utworu to 5 minut 54 sekundy.
2. Co to jest? 10 godzin pierwsze przesłuchanie, cirka 7 drugie, 5 trzecie, a to już bardzo mało. :lol:
3. Podoba mi się ta liczba.
4. Wszystko przez Dominika. :evil: Bez niego byłoby 6 minut, a teraz jak to wygląda? :mrgreen: Starałem się, a tu nic z tego. :wink:
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

o maj gat :shock:
kajman

Fakt, jestem gadem, ale bynajmniej nie Twoim. :lol:
ODPOWIEDZ