25 PŁYT NA 25-LECIE LISTY

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
jaszczomp

Post autor: jaszczomp »

bobby-x pisze:...ale czy do płytki też Ci tak wszystko jest obojętne ???
Co do płytki pewnie, że macie rację. Też nie lubię niechlujstwa. Wolałbym może nawet nie wiedzieć, że coś jest tam nie tak - sam bym tego pewnie nie zauważył.

A dla tych, którzy, mimo wszystko chcieliby mieć całą kolekcję, informacja, krtórej tu chyba jeszcze nie było: brakujące numery można zamawiać pod nr tel. podanym na płycie: 0801800085 - chyba dotyczy to też płyty 1982...[/img]
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

bobby-x pisze: Drugi utwór DOROSŁE DZIECI. Wersja pełna tego utworu trwa 7:24. I znowu jest to samo zrobione. Hebel ku(piiiiiip) m(pii)ć na końcu i tyle. Na płytce z listą jest 7:19 czyli o 5 sekund jest utwór wyciszony-skrócony. Też przysłuchajcie się jak ten hebel słychać.

I to ma być kolekcja z utworami z listy. Do dupy z taką kolekcją.

Czy to wydawnictwo TMM POLSKA / PLANETA MARKETING tak produkuje płytki ???
Chciałbym nadmienić że utwór "Dorosłe dzieci" identycznie się kończy na CD D.N.Lp3 '82/'83/'84Pomaton EMI '98 tylko, że tam jest to utwór ostatni to myślałem że obcięto go troszeczkę by pomieścić całość...ale jak się okazuje to samo mamy i tutaj na Lp.3 '82 więc nie bardzo jest kogo posądzić o "stolarstwo" muzyczne...

zniesmaczyłem się...

Pozdrawia'm3
ku3a

Post autor: ku3a »

bobby-x pisze:Tym razem chyba też w okolicach Warszawy (ze względu na to wielkie świeto 25-lecia). Ostatni weekend przed 24 kwietnia 2007 roku czyli 20-22 kwietnia piątek - niedziela. Pewnie zaczniemy w studio przy Mysliwieckiej a potem zobaczymy, jeszcze się ustali, prawda Kubo. :lol:
tajest :-)
nie wiem tylko czy w tym notowaniu przed 24.04 Marek bedzie mial czas na wpuszczanie do studia jakichs zlotowiczow. Zapewne beda cale dziesiatki innych gosci, jak to mialo miejsce w trakcie notowania 1000.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

bobby-x pisze:[ Musisz przyjechać Fanatyku na drugi zlot to zobaczysz jak się "przyjemnie rozczarujesz".
Coś czuję , że Markowo-Trójkowe obchody Listy będą niczym w porównaniu ze Zlotowymi :lol: Już prawie jestem spakowany , zwarty i z tradycyjnym błyskiem w oku.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Fanatyk pisze:Coś czuję , że Markowo-Trójkowe obchody Listy będą niczym w porównaniu ze Zlotowymi :lol:
Jak będą tacy Wyśmienici Goście jak Fanatyk, Gary, Szakal, Leszek, Jacek, Piotr, Ku3a - to na pewno tak !!!
Fanatyk pisze:Już prawie jestem spakowany , zwarty i z tradycyjnym błyskiem w oku.
Jak to Marek mówił no pięknie, pięknie, pięknie.

Ale ja nie o tem. Dopadł mnie koszmar listy. Obudziłem sie spocony o 4:40 i "ten głos" kazał mi sprawdzić jeszcze dwa utwory.

IF YOU WANT MY LOVE - CHEAP TRICK na płytce jest w wersji 4:27 na liście był w wersji 3:50

ROSANNA - TOTO na płytce jest w wersji 5:31 na liście był w wersji 4:00

Uff, wyrzuciłem to z siebie :lol: więc może spokojnie zasnę po herbatce z cytryną.

bobby
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Ty obudziłeś się o 4.40 , a ja właśnie kładłem się spać po nocnej , telewizyjnej porcji siatkówki.
Co do następnej płytki 1983 to trzech utwórów możemy być pewni : Białej flagi , Kocham Cię , kochanie moje i Never , Never Comes. Następnych możemy się domyślać , choć osobiście chciałbym zobaczyć w zestawie takie kawałki jak Everything Counts , Blue World czy Dom w dolinie mgieł.
Awatar użytkownika
bobby-x

W tym tygodniu w trzecich śniadaniach Niedźwiedź zagrał

PN 6 LIS

1. I'LL FIND MY WAY HOME - JON & VANGELIS (wolałbym nowość sprzed 1000 notowań a nie utwór z płyty "1982")
2. WHO CARES - GNARLS BARKLEY (pierwsza propozycja do listy)
3. fragment LAST CHRISTMAS - WHAM
4. LIFE IS WONDERFUL - JASON MRAZ (wiadomo 5 miejsce)

WT 7 LIS

1. AUTOBIOGRAFIA - PERFECT (niech będzie w dniu premiery płyty)
2. IF YOU WANT MY LOVE - CHEAP TRICK (wolałbym propozycję do listy a nie utwór z płyty "1982")
3. I DON'T FEEL LIKE DANCING - SCISOR SISTERS (wiadomo 4 miejsce)

ŚR 8 LIS

1. ROSANNA - TOTO (wolałbym nowość sprzed 1000 notowań a nie utwór z płyty "1982")
2. LADY MADONNA (LOVE VERSION) - THE BEATLES (druga propozycja do listy)
3. BYŁABYM - HEY (wiadomo 3 miejsce)

CZ 9 LIS

1. SOUVENIR OF CHINA - JEAN MICHEL JARRE (wolałbym nowość sprzed 1000 notowań a nie utwór z płyty "1982")
2. BOMBONIERKA - BASIA STĘPNIAK - WILK & GRZEGORZ TURNAU (trzecia propozycja do listy)
3. MARTYR - DEPECHE MODE (wiadomo 2 miejsce)

PT 10 LIS

po 9:00 nie sluchałem tylko przed 10:00 załapałem W DOMACH Z BETONU oraz FRIDA

po 11:30
1. DOROSŁE DZIECI - TURBO (wolałbym nowość sprzed 1000 notowań a nie utwór z płyty "1982")
2. NOCNYM POCIĄGIEM AŻ DO KOŃCA ŚWIATA - MYSLOVITZ (wiadomo 1 miejsce)
zbyszu pisze:1) W piątek Niedzwiedz grał również inne utwory z 1982 roku, niż te co są na płycie.
Ale przez cały tydzień wyglądało to beznadziejnie. Wolałbym nowości sprzed tysiąca notowań oraz 5 propozycji do listy. Czy nie pisaliśmy coś wczesiej że mało jest nowości w liście ????

Czy tak będzie przez następne 24 tygodnie. Ja nie potrzebuję słuchać utworów, które po każdym wtorku można sobie samemu zapuścić w domu. Rozumiem, że trzeba było wypromować to wydawnictwo ale chyba już wszyscy wiedzą i może powróćmy do starej formuły przypominania utworów sprzed tysiąca list i 5 propozycji do listy.

bobby
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

bobby-x pisze:... Wolałbym nowości sprzed tysiąca notowań oraz 5 propozycji do listy. Czy nie pisaliśmy coś wczesiej że mało jest nowości w liście ????...
Ty sie ostatnio marudny robisz na starosc ;) To nie, tamto nie. Ciezko za toba nadazyc i sprostac wymaganiom!
Ale co tam. Sprobuje. Tu masz link do najwyzszej nowosci w 293 notowaniu listy: http://rapidshare.com/files/3107257/SZT ... _.mp2.html
milego sluchania.
Awatar użytkownika
bobby-x

Piotr pisze:Ty sie ostatnio marudny robisz na starosc ;) To nie, tamto nie. Ciezko za toba nadazyc i sprostac wymaganiom!
Masz rację Piotrze - ze mną jest coraz gorzej. Ale na szczęście nie jest to zakaźne przez monitor i klawiaturę. Możecie jedynie współczuć mojej rodzinie (trzem kobietom i kotce).

Czy mogę jeszcze trochę pomarudzić ???

Utwór WIEZA RADOSCI ... jest akurat tak znany że nie trzeba go przypominać. Zdecydowanie wolałbym rarytaski. Czemu w tygodniu 6-10 lis nie pojawiły się z 292 listy np.
- NEVER LET ME DOWN AGAIN - DEPECHE MODE
- LEARNING TO FLY - PINK FLOYD (to też znane - można odpuścić)
- HEART AND SOUL - T'PAU (zupełnie już nie kojarzę)
- I DON'T WANNA BE A HERO - JOHNNY HATES JAZZ
- WE'LL BE TOGETHER - STING

albo tydzień wczesniej czemu Marek nie przypomniał:
- STANIE SIĘ CUD - ZESPÓŁ (lub jak kto woli NASZ WSPÓLNY ŚWIAT)
- GARAŻ '86 - T. LOVE (ciekawe w jakiej to mogło być wersji)

a w nadchodzącym tygodniu chciałbym usłyszeć:
- TV MAN - BOLSHOI
- U GOT THE LOOK - PRINCE + SHEENA EASTON
- JEZIORO SZCZĘŚCIA - BAJM
- HISTORIA PODWODNA - LECH JANERKA + MAŁGORZATA OSTROWSKA

Troszkę pomarudziłem i idę spać. Już pojutrze od rana będzie można zacząć od początku. Ale ktoś spyta CO - wiadomo MARUDZENIE :lol:

Żartowałem - nie komentuję następnych płytek. Po co odbierać słuchaczom .....
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

bobby-x pisze:Utwór WIEZA RADOSCI ... jest akurat tak znany że nie trzeba go przypominać. Zdecydowanie wolałbym rarytaski. Czemu w tygodniu 6-10 lis nie pojawiły się z 292 listy np.
- NEVER LET ME DOWN AGAIN - DEPECHE MODE
- LEARNING TO FLY - PINK FLOYD (to też znane - można odpuścić)
- HEART AND SOUL - T'PAU (zupełnie już nie kojarzę)
- I DON'T WANNA BE A HERO - JOHNNY HATES JAZZ
- WE'LL BE TOGETHER - STING
Malo kto kojarzy ten utwor T'PAU. Wszyscy zapewne znakomicie znaja te chinska porcelane w jej dloniach, ale o sercu i duszy to juz malo kto. Ale zaspokoje Twoja Bobby i innych ciekawosc. Prosze oto link do tego utworu: http://rapidshare.com/files/3117263/T_P ... _.mp2.html
Wszystkich to ja Wam "wystawiac" nie bede bo to juz na czyste piractwo by wtedy wyszlo.
Jeszcze sprostowanie co do Jasia, ktory nienawidzi jazzu. Tytul tego utworu brzmi: I Don't Want to Be a Hero
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Zanosi sie na 25 tygodni wspominek rok po roku, dzisiaj z 83' Never Never Comes, które ma otwierać druga płytę z kolekcji.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

stavanger pisze:Zanosi sie na 25 tygodni wspominek rok po roku, dzisiaj z 83' Never Never Comes, które ma otwierać druga płytę z kolekcji.
ciekawe jakie i ile bedzie utwórow na płycie "1983"
Awatar użytkownika
jaszczomp

Tomekk pisze:ciekawe jakie i ile bedzie utwórow na płycie "1983"
I co z tymi fragmentami audycji? Miały być i nic na ten temat chyba nie wiadomo...
JC

Post autor: JC »

Never never comes? czyli znowu piosenki będą się dublować z poprzednią serią. Szkoda, że to takie obliczalne. Można w sumie porobić zakłady co będzie dalej. Ja obstawiam, że na pewno jakiś Perfect (pewnie Nieme kino), Maanam (moze Raz dwa raz dwa), pewnie Lady Pank (Kryzysowa narzeczona), pewnie Banda i Wanda (Hi Fi). Obstawiam, że pewnie ok. 5 piosenek się zdubluje.
Awatar użytkownika
bobby-x

Jak popatrzy się na stronę gdzie mozna zamowić wszystkie płytki widać że są ustalone kolory każdego roku. Czyli okładki są wydrukowane. Materiał muzyczny pewnie też jest ustalony do ostatniej płytki. Nie wiem czy są juz wszystkie wytłoczone ale skoro cena jest ustalona na cały komplet to pewnie tak. Więc pewnie fragmentów mówionych nie będzie wcale, jak wszystko ustalono a "człowiek" który miał sie odezwać do kilku weteranów jeszcze tego nie zrobił. Przecież posortowanie fragmentów, pozgrywanie, odczyszczenie starych i kiepskich jakościowo i nagranie tego na "jakieś tam taśmy matki" (nie znam cyklu produkcyjnego tłoczenia płyt) i potem na CD to dodatkowa praca za którą należało by komuś zapłacić. Skoro cena kompletu jest ustalona i podana to nie łudźcie się, że ciekawostki będą. Chyba, że Marek cos z Miśkiem juz wybrali ???
Awatar użytkownika
jaszczomp

bobby-x pisze:...nie łudźcie się, że ciekawostki będą. Chyba, że Marek cos z Miśkiem juz wybrali ???
Sam Nieświeć mówił na antenie, że coś takiego będzie...

A propos płyty 1 9 8 3 to o 7.00 rano już nie była w kilku kioslkach dostępna.... Ale mam :) Jest Yazoo - Happy People :)
i Moonlight Shadow - mam nadzieję, że mnie nie zemdli ;)
I inne rzeczy - myślę, że żadnych niespodzianek...
Awatar użytkownika
bobby-x

Jest płytka "1983" rok. Znowu 14 utworów i znowu brak ciekawostek mówionych. Ale może z tamtych lat nic się nie zachowało. Może lepiej będzie w latach 90-tych.

Podam tylko zawartość i nic nie komentuję.

1. CLASSIX NOUVEAUX - NEVER NEVER COMES

2. MAANAM - KOCHAM CIĘ KOCHANIE MOJE

3. THE STRANGLERS - MIDNIGHT SUMMER DREAM

4. LADY PANK - MNIEJ NIŻ ZERO

5. YAZOO - HAPPY PEOPLE

6. REPUBLIKA - BIAŁA FLAGA

7. MIKE OLDFIELD & MAGGIE REILLY - MOONLIGHT SHADOW

8. ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY - OBUDŹ SIĘ

9. MEN AT WORK - DOWN UNDER

10. SPANDAU BALLET - TRUE

11. CULTURE CLUB - DO YOU REALLY WANT TO HURT ME

12. TSA - ALIEN

13. TOTO - AFRICA

14 PERFECT - OBJAZDOWE NIEME KINO

bobby
JC

Post autor: JC »

Jak przypuszczaliśmy, dziś już nie było problemu ze zdobyciem płytki. A zestaw..... same przeboje i..... 8 dubli z poprzedniej serii.
Awatar użytkownika
jaszczomp

JC pisze:Jak przypuszczaliśmy, dziś już nie było problemu ze zdobyciem płytki.
gdzie nie było, tam nie było... :evil:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

bobby-x pisze:Jest płytka "1983" rok.

1. CLASSIX NOUVEAUX - NEVER NEVER COMES
3. THE STRANGLERS - MIDNIGHT SUMMER DREAM
5. YAZOO - HAPPY PEOPLE
10. SPANDAU BALLET - TRUE
12. TSA - ALIEN
Nie jest źle, zwłaszcza żez wymienionych wyżej utworów nie kojarzę tak od razu z pamięci. Tzn. owszem, nazwy znam, ale nie potrafię zaśpiewać tak od razu z pamięci. Zresztą, być może nawet nie wiem, że znam te melodie dobrze :wink: .
Ale o tym się przekonam, dopiero jak przyjdzie pierwsze 5 płyt, bo zamówiłem prenumeratę, żeby nie ganiać za płytami, bo problem z tym (np. z "Było sobie życie" bywa ciężko :? ). No i żeby taniej było i mniej makulatury do czytania, bo bez gazety :) .
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Nie znasz "Midnight summer dream" :?: :shock: To ci podpowiem tego mało co się śpiewa, raczej się deklamuje. Ja uwielbiam tę piosenkę :)
Tu możesz zobaczyć jej teledysk http://dzentelman.com/archives/2006/08/ ... mer-dream/
ale nie jest w tej pełnej najlepszej wersji.
A co do płytki to chyba nie kupię. Wolę kaskę na zlot sobie uzbierać. :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

bobby-x pisze: 7. MIKE OLDFIELD & MAGGIE REILLY - MOONLIGHT SHADOW
A to w jakiej wersji- krótszej singlowej, czy dłuższej albumowej? Znając życie, to pewnie w tej pierwszej
Ostatnio zmieniony wt lis 14, 2006 10:46 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jaszczomp

Miszon pisze:No i żeby taniej było i mniej makulatury do czytania, bo bez gazety :) .
Ja kupiłem w kiosku i też bez gazety. Kioskarz sam to zaproponował. Sami widzą, że drogo...
No to jazda do domu posłuchać... :)
ku3a

Post autor: ku3a »

Ja jestem w trakcie drugiego sluchania. Udalo sie kupic w pierwszym kiosku i to juz w dzien, a nie jeszcze w nocy ;-). Sprobuje nastepnym razem kupic bez gazety - co to, onetu nie mam w domu, czy co? ;-) Fakt, ze strasznie duzo powtorek z plyt Pomatonu. W kwestii formalnej - to nie sa plyty z obszerna ksiazeczka, tylko ksiazki z dolozona plyta ;-).
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

jaszczomp pisze:
Miszon pisze:No i żeby taniej było i mniej makulatury do czytania, bo bez gazety :) .
Ja kupiłem w kiosku i też bez gazety. Kioskarz sam to zaproponował. Sami widzą, że drogo...
No to jazda do domu posłuchać... :)
ja tak samo
ODPOWIEDZ