przecież Teksański mówi o tym, że każdy utwór oprócz Teksańskiego musi o czymś mówić.mrsap pisze:Że niby każdy utwór o czymś mówi? A "Teksański" to co?
II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 3
Jak Piotr Baron powiedział co na 101, byłem pewien, że jeśli czasu wystarczy, to Stelka się skusi.
Nie nie, Teksański podaje przykład jak można napisać tekst piosenkiuzi pisze:przecież Teksański mówi o tym, że każdy utwór oprócz Teksańskiego musi o czymś mówić.mrsap pisze:Że niby każdy utwór o czymś mówi? A "Teksański" to co?
#101. Myslovitz - DLA CIEBIE
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Myslovitz... Dramat, że coś takiego tak wysoko.
Chyba dziś najgorszy utwór
EDIT: To jest 101??? Źle coś słyszałem...
Chyba dziś najgorszy utwór
EDIT: To jest 101??? Źle coś słyszałem...
"instrukcja obsługi kartki i pióra"?Ajtek pisze:Nie nie, Teksański podaje przykład jak można napisać tekst piosenki.
Dopiero dziś, słuchając Teksańskiego, zdałem sobie w pełni z narkotykowych inklinacji tego tekstu.uzi pisze:przecież Teksański mówi o tym, że każdy utwór oprócz Teksańskiego musi o czymś mówić.mrsap pisze:Że niby każdy utwór o czymś mówi? A "Teksański" to co?
Jakoś tak mało w tym roku Myslovitza... było już coś w top100 niżej bo nie pamiętam?
A co to za wersja "Dla Ciebie"???
"Głaszcze Cię po plecach"???!!
Ej, Artur, do kogo to? 
A co to za wersja "Dla Ciebie"???
W zestawie do głosowania zdecydowanie brakuje sztandarowego "Pierwszego wyjścia z mroku", zapomnianego przez wszystkich - włączając sam zespół - "Pasażera" oraz solowych piosenek Roguckiego z "Balladą o próżności" na czele. "Schizofrenia" też mogłaby się pojawić. Na nową płytę chyba jeszcze za wcześnie.kajman pisze:Jak dla mnie zdecydowanie najlepszym ich utworów jest Schizofrenia.PaTToN pisze:A tak jeszcze o Comie: piosenki z ostatniej płyty (przynajmniej te singlowe) są chyba najlepsze
Co za ciemnotę wciskasz. Przecież wczoraj leciały ZSWAŚZ.Ajtek pisze:Na szczęście nie i nie przewidujemymrsap pisze:Witam wszystkich!
Topu słucham dopiero od tej godziny. Tak z ciekawości się spytam. Czy oprócz Leszka była jeszcze jakaś Coma?.
Mury to mój nr 35 z zestawu, a w dzisiejszym rankingu zdecydowanie najwyżej.
Dla Ciebie byłoby 11.
aaaa wersja demo 
a najlepiej dodać do zestawu po 10 utworów każdziutkiego polskiego zespołu.mrsap pisze:W zestawie do głosowania zdecydowanie brakuje sztandarowego "Pierwszego wyjścia z mroku", zapomnianego przez wszystkich - włączając sam zespół - "Pasażera" oraz solowych piosenek Roguckiego z "Balladą o próżności" na czele. "Schizofrenia" też mogłaby się pojawić. Na nową płytę chyba jeszcze za wcześnie.
Na 72 było Peggy BrownMartyr pisze:Jakoś tak mało w tym roku Myslovitza... było już coś w top100 niżej bo nie pamiętam?
A co to za wersja "Dla Ciebie"???"Głaszcze Cię po plecach"???!!
![]()
![]()
Ej, Artur, do kogo to?
Było "Peggy Brown" oraz "Kraków". Moje ulubione Myslovitze to "My" i "To nie był film".Martyr pisze:Jakoś tak mało w tym roku Myslovitza... było już coś w top100 niżej bo nie pamiętam?
A co to za wersja "Dla Ciebie"???"Głaszcze Cię po plecach"???!!
![]()
![]()
Ej, Artur, do kogo to?
Moim zdaniem ta piosenka w ogóle nie ma sensu. Ma co najwyżej text, chociaż text mógłby się obrazić, że słowa tej piosenki nim nazywają.Martyr pisze:Zdaje mi sie, że w ogóle nie czaił sensu piosenki
Jak do tej pory pojawiło się 14 utworów, na które głosowałem. Na pewno będzie jeszcze 5, a po cichu liczę jeszcze na dwie.
dotychczasowa klasyfikacja:
1 Bema pamięci żałobny rapsod - Czesław Niemen
2 Leszek Żukowski - Coma
3 Trudno nie wierzyć w nic - Raz Dwa Trzy
4 Modlitwa - Breakout
5 Jest taki samotny dom - Budka Suflera
6 Dorosłe dzieci - Turbo
7 Dziewczyna bez zęba na przedzie - Kult
8 Wieża radości, wieża samotności - Sztywny Pal Azji
9 Ostatni - Edyta Bartosiewicz
10 Krew Boga - Kult
11 Obława - Jacek Kaczmarski
12 Dzień, w którym pękło niebo - Dżem
13 Świecie nasz - Marek Grechuta
14 Skazany na bluesa - Dżem
dotychczasowa klasyfikacja:
1 Bema pamięci żałobny rapsod - Czesław Niemen
2 Leszek Żukowski - Coma
3 Trudno nie wierzyć w nic - Raz Dwa Trzy
4 Modlitwa - Breakout
5 Jest taki samotny dom - Budka Suflera
6 Dorosłe dzieci - Turbo
7 Dziewczyna bez zęba na przedzie - Kult
8 Wieża radości, wieża samotności - Sztywny Pal Azji
9 Ostatni - Edyta Bartosiewicz
10 Krew Boga - Kult
11 Obława - Jacek Kaczmarski
12 Dzień, w którym pękło niebo - Dżem
13 Świecie nasz - Marek Grechuta
14 Skazany na bluesa - Dżem
Pięknie to ujęłaśuzi pisze:"instrukcja obsługi kartki i pióra"?Ajtek pisze:Nie nie, Teksański podaje przykład jak można napisać tekst piosenki.
![]()
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Why not? im więcej, tym lepiej.uzi pisze:a najlepiej dodać do zestawu po 10 utworów każdziutkiego polskiego zespołu.
No nie. Czyżbyś Solą nie znał?Yacy pisze:no nie Tanga to bym nie chciał usłyszeć... zdecydowanie nr 1 Budki! W koszmarliście oczywiście!!!słoik pisze:A swoją drogą skoro jest Jolka to i Tango też powinno się było zmieścić.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
O i to powinno wystarczyć. Niestety koszmarek myslovitzowy przed nami.Yoda pisze:Na 72 było Peggy BrownMartyr pisze:Jakoś tak mało w tym roku Myslovitza... było już coś w top100 niżej bo nie pamiętam?
PS. Do wiadomości: 3 maja jest dla Polaków najważniejszym świętem, bo mają dzięki niemu długi weekend.
Faktycznie. Odebrałem to jako pytanie dotyczące tylko dnia dzisiejszego.kajman pisze:Co za ciemnotę wciskasz. Przecież wczoraj leciały ZSWAŚZ.Ajtek pisze:Na szczęście nie i nie przewidujemymrsap pisze:Witam wszystkich!
Topu słucham dopiero od tej godziny. Tak z ciekawości się spytam. Czy oprócz Leszka była jeszcze jakaś Coma?.
Mury to mój nr 35 z zestawu, a w dzisiejszym rankingu zdecydowanie najwyżej.
Dla Ciebie byłoby 11.
Sadystka.Martyr pisze:zawsze mi sie podobał tekst o latającej musze, która by się zjawiła żeby ją zabić i to opisać![]()
![]()
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
A czy czytaliście artykuł na onecie? Wynika z niego, że gdyby nie konstytucja, nasze państwo miałoby dużą szansę na przetrwanie (Zwłaszcza, że niedługo po trzecim rozbiorze caryca zmarła).PS. Do wiadomości: 3 maja jest dla Polaków najważniejszym świętem, bo mają dzięki niemu długi weekend.
-
Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Czyżby fani Comy tak zaszaleli?