Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
kajman pisze:Na 97% z '77, bo kojarzy mi się z festiwalem opolskim, gdzie wygrała Szklanka piwa, Kofta śpiewał o Ogrodach, Janda o Gumie, Skaldowie z Wenglorzem, a Rodowicz Krąży krąży bossanova.
Na 97% z '77, bo kojarzy mi się z festiwalem opolskim, gdzie wygrała Szklanka piwa, Kofta śpiewał o Ogrodach, Janda o Gumie, Skaldowie z Wenglorzem, a Rodowicz Krąży krąży bossanova.
Był słaby Lombard, teraz jest jeszcze słabszy Lombard. W moim rankingu 16.
Sorry, o Ogrodach to Kofta śpiewał wcześniej, wtedy śpiewał o Ciszy (a gdy się milczy milczy milczy to apetyt rośnie wilczy na poezję co być może drzemie w nas).
49. "Kocham cię kochanie moje" ma w sobie coś takiego, że nieodłącznie kojarzy się z wiosną (kiedy zresztą stał się przebojem), ale z piosenek Maanamu wyżej jednak powinien być "Krakowski spleen", no i "Szał niebieskich ciał".
GregF pisze:49. "Kocham cię kochanie moje" ma w sobie coś takiego, że nieodłącznie kojarzy się z wiosną (kiedy zresztą stał się przebojem), ale z piosenek Maanamu wyżej jednak powinien być "Krakowski spleen", no i "Szał niebieskich ciał".
Lombard, Maanam, świetnie to gra tylko szkoda że tak nisko o wiele jak dla mnie za nisko.
Z drugiej zaś strony jakby nie patrzeć mamy do dziś tyle utworów sprzed przynajmniej stu lat że jest w czym wybierać. Może czas na podział. Lata przedwojenne, lata powojenne do powiedzmy siedemdziesiątych, potem 80 do dziś, bo ciężko sklasyfikować te wszystkie utwory, zawsze cos dla kogoś będzie za wysoko lub nisko !!!!
Miało być sześć piw na 7 godzin słuchania, a wychodzi, że będzie na 5 z małym hakiem. To już lepiej brzmi - ponad piwo na godzinę.
Maanam mnie nie zachwyca tym utworem i będzie na 11 (za Maanamem).
Bombonierka jednak nie będzie najwyższym Turnauem. Świetny utwór, ale cztery lepsze już były.
Gary pisze:No to miano najgorszej piosenki topu pozostanie chyba w tych samych rękach./quote]Moim zdaniem przejdzie pewnie w ręce "Hydropiekłowstąpienia" (nie bijcie).
U mnie HPW będzie walczyło o miano outsidera z Kocham wolność i jeszcze dwoma utworami, których na razie jeszcze nie było.
Warszawa rozdzieliła natomiast ousiderujące dzisiaj Lombardy.