dzięki , na Ciebie zawsze można liczyćkajman pisze:Na 97% z '77, bo kojarzy mi się z festiwalem opolskim, gdzie wygrała Szklanka piwa, Kofta śpiewał o Ogrodach, Janda o Gumie, Skaldowie z Wenglorzem, a Rodowicz Krąży krąży bossanova.
II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Kolejny zajeżdżony utwór.
Ostatnio zmieniony sob maja 02, 2009 4:48 pm przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
#49 [63] Maanam - KOCHAM CIĘ, KOCHANIE MOJE
a ten awans mnie bardzo cieszy
a ten awans mnie bardzo cieszy
Sorry, o Ogrodach to Kofta śpiewał wcześniej, wtedy śpiewał o Ciszy (a gdy się milczy milczy milczy to apetyt rośnie wilczy na poezję co być może drzemie w nas).kajman pisze:Na 97% z '77, bo kojarzy mi się z festiwalem opolskim, gdzie wygrała Szklanka piwa, Kofta śpiewał o Ogrodach, Janda o Gumie, Skaldowie z Wenglorzem, a Rodowicz Krąży krąży bossanova.krzychu78 pisze:z którego to jest roku ??
Był słaby Lombard, teraz jest jeszcze słabszy Lombard. W moim rankingu 16.
Kolejny Maanam, kolejny awans. Jestem za końcem nowości
.
49. "Kocham cię kochanie moje" ma w sobie coś takiego, że nieodłącznie kojarzy się z wiosną (kiedy zresztą stał się przebojem), ale z piosenek Maanamu wyżej jednak powinien być "Krakowski spleen", no i "Szał niebieskich ciał".
2 nowości jeszcze to pewno na 100% będąAjtek pisze: Jestem końcem nowości.
I jeszcze "To tylko tango".GregF pisze:49. "Kocham cię kochanie moje" ma w sobie coś takiego, że nieodłącznie kojarzy się z wiosną (kiedy zresztą stał się przebojem), ale z piosenek Maanamu wyżej jednak powinien być "Krakowski spleen", no i "Szał niebieskich ciał".
#48 [N] Basia Stepniak-Wilk & Grzegorz Turnau - BOMBONIERKA
A jednak! "Kiedy powiem sobie dość" nie jest najgorszym utworem topu. 
I kolejny Turnau. Ależ słodko się zrobiło.
48. "Bombonierka" - nowość zaskakująca, bo bardzo świeża i mocno ograna, ale na szczęście ograna tylko przez Trójkę
.
- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
No nie Bomboniera nawet tutaj wpadła.
-
temik3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Lombard, Maanam, świetnie to gra tylko szkoda że tak nisko o wiele jak dla mnie za nisko.
Z drugiej zaś strony jakby nie patrzeć mamy do dziś tyle utworów sprzed przynajmniej stu lat że jest w czym wybierać. Może czas na podział. Lata przedwojenne, lata powojenne do powiedzmy siedemdziesiątych, potem 80 do dziś, bo ciężko sklasyfikować te wszystkie utwory, zawsze cos dla kogoś będzie za wysoko lub nisko !!!!
Z drugiej zaś strony jakby nie patrzeć mamy do dziś tyle utworów sprzed przynajmniej stu lat że jest w czym wybierać. Może czas na podział. Lata przedwojenne, lata powojenne do powiedzmy siedemdziesiątych, potem 80 do dziś, bo ciężko sklasyfikować te wszystkie utwory, zawsze cos dla kogoś będzie za wysoko lub nisko !!!!
No cóż, jedna słaba piosenka w topie, pewnie jescze będzie "Hydro..." to chyba dobry wynik.
Miało być sześć piw na 7 godzin słuchania, a wychodzi, że będzie na 5 z małym hakiem. To już lepiej brzmi - ponad piwo na godzinę.
Maanam mnie nie zachwyca tym utworem i będzie na 11 (za Maanamem).
Bombonierka jednak nie będzie najwyższym Turnauem. Świetny utwór, ale cztery lepsze już były.
Maanam mnie nie zachwyca tym utworem i będzie na 11 (za Maanamem).
Bombonierka jednak nie będzie najwyższym Turnauem. Świetny utwór, ale cztery lepsze już były.
- tanatos
semuś wrócił. i słucha.
Ciekawe czy jeszcze "Bracka" się zmieści.
- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
Może ktoś zaprezentować od 51. do 100. bo nie notuje akurat?
47. "Warszawa" T. Love idzie w górę, a "Wychowanie" w dół - wolałbym, aby bylo odwrotnie.
#47 [55] T. Love - WARSZAWA
jakoś nie przepadam za tym kawałkiem
jakoś nie przepadam za tym kawałkiem
No to ja tymczasem wybywam. Pewnie w trakcie listy się pojawię.
"...zrobili co swoje" wprowadza okropny dysonans w tym utworze, nie rozumiem czemu nie można było znaleźć lepszego rymu.
U mnie HPW będzie walczyło o miano outsidera z Kocham wolność i jeszcze dwoma utworami, których na razie jeszcze nie było.słoik pisze:Gary pisze:No to miano najgorszej piosenki topu pozostanie chyba w tych samych rękach./quote]Moim zdaniem przejdzie pewnie w ręce "Hydropiekłowstąpienia" (nie bijcie).
Warszawa rozdzieliła natomiast ousiderujące dzisiaj Lombardy.