Czarne chmury zbierają się nad Skowrońskim

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Re: Czarne chmury zbierają się nad Skowrońskim

Post autor: zbyszu »

tadzio3 pisze:Wystarczy, że sami odchodzą.
Olejnik jak najbardziej, niech wraca do Trójki! Szkoda, że to tylko mało realne życzenia.
Szkoda, choż w RadiuZet juz ja bardzo ograniczaja. Poranny wiwiad trwa max 7-8 min. (pozniej przeprowadzka na wuwuw wuwuw wuwu tam gdzie internet). Jak sie okazuje 12 minut słowa gadanego (wywiad był w godzinach 8.15-8.27) dla Słuchacza tej stacji to za duzo. Załosne :roll:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

O matko! Nie wiedziałem, ze jest tak źle. I jeszcze akcja z tym internetem... Co ta Olejnik jeszcze tam robi... Chyba dużo jej tam płacą.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

tadzio3 pisze:O matko! Nie wiedziałem, ze jest tak źle. I jeszcze akcja z tym internetem... Co ta Olejnik jeszcze tam robi... Chyba dużo jej tam płacą.
Powiedzmy, ze jeszcze słuchalnosć stacji, choć ta ostatnio regularnie spada, a w wiekszych miastach Polski Program III prawie wszedzie wyprzedza stację pana K. Niespodzianka, prawda? ;-)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

W Białysmstoku wyprzedza! :o
Ulega tylko eremefce, ale i to da się wyprzedzić :mrgreen:
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Dla niektórych radosna informacja: dzisiaj leci właśnie ostatnia KOZA (przynajmniej tak Nejman mówi)
Awatar użytkownika
figc1898
Kontakt:

Post autor: figc1898 »

Tak to już ostatnia KOZA. Szkoda bo bardzo lubiłem tą audycję.
http://www.polskieradio.pl/trojka/koza/?d=200903131500
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Szkoda... Też lubiłem te audycję. Była taka pozytywna :)
Spodziewałem się tego, bo ostatnio bardzo rzadko się pojawiała. Z pewnością Jethon przyłożyła do tego rękę.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Nie lubiłem Kozy. Nie pasowała mi do Trójki.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

abd3mz pisze:Nie lubiłem Kozy. Nie pasowała mi do Trójki.
Jak jeszcze zniknie Ftopa, to uwierzę, że Trójka za Jethon może być jeszcze lepsza niż za Skowrońskiego. :)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Koza - nie !!! fTop 5 - tak!!!

Robinson pisze:
abd3mz pisze:Nie lubiłem Kozy. Nie pasowała mi do Trójki.
Jak jeszcze zniknie Ftopa, to uwierzę, że Trójka za Jethon może być jeszcze lepsza niż za Skowrońskiego. :)
1) Koza - papapa - hurra

2) fTop 5 - załozenie audycji jest świetne. Jedynie prowadzący nie ma co marzyc o zdaniu egzaminu na "kartę radiową". No i ni w pięć ni w dziesięć audycja nie pasuje mi na niedzielny wieczór.

Wogóle widze niedzielny program Trójki w takim charakterze kulturalno - społeczno - muzycznym (przez duze M, np. też poważna?)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

1/ Cieszę się, że znika KOZA, jak słusznie zauważył Sebastian nie pasująca do trójki. Lepiej w to miejsce Akademię rozrywki wstawić.
2/ Zamiast ftopy przydałaby się reaktywacja "Baw się razem z nami" jak w latach 80tych. Tyle, że autor tego właśnie wybył z trójki. :?
słoik

Post autor: słoik »

Jak dla mnie fTopa powinna zostać, bo w tym czasie w pewnej regionalnej rozgłośni Polskiego Radia pewien były, dość znany dziennikarz Trójki prezentuje Listę Przebojów Radia Luxemburg sprzed 40 lat, wcielając sie w role legendarnych DJ-ów. Na razie nie mam więc dylematu, gdyż nausznie nawet nie wiem czym fTopa jest.
słoik

dominik_fi pisze:Nie wiem jakich audycji słuchasz, ale gdy ja słucham to jak się jakaś kończy zawsze słyszę jak redaktor/ka prowadzący/a wymienia kto audycję zrealizował, przygotował i oczywiście poprowadził.
A może to jakieś inne radio Ci się włącza ;)
Perwsza z brzegu, czyli pierwsza po przeczytaniu tego postu: środowy Program Alternatywny. Może gdzieś na początku audycji nazwisko realizatora padło, na końcu na pewno nie, słuchałem specjalnie uważnie w drugiej części.
Oczywiście, że mi się czasem włącza inne radio. Trójka od dawna mnie nie zadowala w stu procentach. Nie słucham jej już tak zachłannie i ortodoksyjnie jak kiedyś.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

słoik pisze:bo w tym czasie w pewnej regionalnej rozgłośni Polskiego Radia pewien były, dość znany dziennikarz Trójki prezentuje Listę Przebojów Radia Luxemburg sprzed 40 lat, wcielając sie w role legendarnych DJ-ów.
To podaj nazwę tego radia. Może jest możliwość słuchania przez sieć.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

MUZYCZNY WEHIKUŁ CZASU, który prowadzi Jerzy Janiszewski. A radio...? To jednak jakby konkurencja dla Trójki, wiec ... trzeba poszukać samemu. Ale to nie powinno być trudne ;-)
Robinson

dominik_fi pisze:
słoik pisze:bo w tym czasie w pewnej regionalnej rozgłośni Polskiego Radia pewien były, dość znany dziennikarz Trójki prezentuje Listę Przebojów Radia Luxemburg sprzed 40 lat, wcielając sie w role legendarnych DJ-ów.
To podaj nazwę tego radia. Może jest możliwość słuchania przez sieć.
No właśnie, słoik, co to jest za stacja?
Radio Złoty Luxembourg? ;)

PS. Yacy w międzyczasie odpowiedział. :)
Awatar użytkownika
dominik_fi

TVP1 i TVP2 nie są dla siebie konkurencją tylko razem współpracują jako jedna firma, więc nie rozumiem dlaczego uważacie, że to radio ma być konkurencją dla Trójki, skoro to jest jedna firma.

Ale dziękuję za informację, teraz zacznę słuchać tego radia w niedzielę od 17. Włączyłem sobie Radio Luxemburg właśnie i dziś lecą cały dzień Rockowe Hity: http://www.radioluxembourg.co.uk/cms/index.php
Właśnie grają "Schody ..."
słoik

dominik_fi pisze:Ale dziękuję za informację, teraz zacznę słuchać tego radia w niedzielę od 17.
Od 17 przez godzinę głównie przeboje/"przeboje" instrumentalne, Luxemburg potem. A jeśli ktoś nie słucha LPMN to polecam audycję piątkową, tam dwie godziny klasyki rocka, a później godzina (właściwie trzy kwadranse, bo akurat jest czas na ciut dłuższy serwis sportowy) dla muzyki The Beatles, czasem wyszperane cudowności, np. z płyty, w której wykonują Beatlesów postaci kreskówek. Kto słyszał "Yesterday" śpiewane przez kaczora Duffy'ego?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

dominik_fi pisze:TVP1 i TVP2 nie są dla siebie konkurencją tylko razem współpracują jako jedna firma, więc nie rozumiem dlaczego uważacie, że to radio ma być konkurencją dla Trójki, skoro to jest jedna firma.
Słuchając innego radia, nie można w tym czasie słuchac Trójki! I w tym kontekście jest to radio konkurencyjne :-)
Robinson

Gary pisze:Zamiast ftopy przydałaby się reaktywacja "Baw się razem z nami" jak w latach 80tych.
A ja chcę jeszcze "Teatrzyk Zielone Oko" po LP3 i "W Tonacji Trójki" codziennie. ;)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Robinson pisze:A ja chcę jeszcze "Teatrzyk Zielone Oko" po LP3
O tak! Z tym, że wolałem, jak było w piątek o 23

fTopa słuchałem w całości tylko raz. Całkiem fajna audycja, chociaż często naciągana, jeżeli chodzi o podobieństwa. Niekiedy za to można było zrobić duże oczy :shock: stwierdzając, że rzeczywiście są kawałki, które w zestawieniu z sobą są bardzo bodobne.
Ostatnio zmieniony śr mar 18, 2009 12:57 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Aha. Niedawno dostałem maila o takiej treści

Podziękowanie Krzysztofa Skowrońskiego

W imieniu Pana Krzysztofa Skowrońskiego przekazujemy podziękowania skierowane do sygnatariuszy listu w jego obronie
Redakcja serwisu rp.pl

Szanowni Państwo
Przyszedłem do Trójki z zamiarem zrobienia radia dla słuchaczy otwartych na świat, lubiących dobra muzykę, literaturę, sztukę, interesujących się polityką. To się udało. Zostawienie swobody twórczej, powrót do najlepszej tradycji Trójki w połączeniu z nowymi pomysłami przyniosło radiu sukces, a mnie i większości zespołu, który miałem zaszczyt prowadzić - olbrzymią satysfakcję.
Radość ze zmian było słychać nie tylko na antenie, ale także w telefonach i listach słuchaczy. Dlatego, gdy już widziałem determinację by mnie usunąć ze stanowiska i usłyszałem: "Skowrońskiego trzeba odwołać ze szczególnym okrucieństwem", wiedziałem, ze nie zostanę sam. Nie przypuszczałem, że solidarność z radiem, jakim dzisiaj jest Trójka, będzie tak wielka.
Dziękuje wszystkim, którzy podpisali się (podpisują) pod listem w mojej obronie i obronie tego, co stworzyłem przez te dwa i pól roku w radiu.

Krzysztof Skowroński

krzysztof.skowronski3@gmail.com
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Awatar użytkownika
dominik_fi

Po raz kolejny Gazeta Wybiórcza pisze jakieś głupoty.

Gdyby w tym ale i w tamtym przypadku było to prawdą już dawno byłby jakiś akt oskarżenie.
Trochę dziwnie jest napisane w tym artykule bo wynika z niego, że duże pieniądze mogą zarabiać tylko dziennikarze pracujący bezpośrednio na antenie. Ale i tak wątpię żeby była to prawda. Nie raz pisali już podobne kłamstwa.
ku3a

Post autor: ku3a »

jeśli to jest prawda, to i tak to wyjdzie (a moim zdaniem, tak jak napisał dominik_fi, już by wyszło, bo wiemy jak wnikliwie analizowano wyniki audytu), ale jeśli nie jest to prawda, to zakrawa to na oszczerstwo. myślę, że założenie jest proste - napisać coś, co być może jest prawdą w tonie takim, żeby wydawało się, że to jest pewnik, ale stosując słowa nie mówiące wprost, że to pewnik. potem najwyżej się sprostuje, ale już nie każdy kto czytał pierwszy artykuł dotrze do sprostowania i w głowie pozostanie mu pierwsza informacja.
ceniłem Wyborczą, ale teraz coraz częściej zaczyna się z niej robić szmatławiec.
ODPOWIEDZ