^^^^z tego co wiadomo, to Karnowski sam zrobił popisówę, zanim nowa dyrektor zdążyła zacząć działać. To na ten temat. (mam nadzieję, że w ogóle zniknie z ramówki to okienko dla polityków o 8.15 razem z w/wym panem)
Co do zarzutów prawnych. Faktycznie nie są one zbyt poważne. Można powiedzieć nawet, że to drobne uchybienie. Ale dla mnie sama sytuacja jest dla niego kompromitująca. To był pierwszy dyrektor w historii, który pobierał poza swoją niemała pensją (12.000PLN) honoraria za swoje występy w radio. Żaden z jego poprzedników tego nie robił, a dyrektorami byli m.in. Misiek Olszański czy Piotr Kaczkowski, którzy w tym czasie prowadzili swoje autorskie audycje.
Ktoś z wyżej wymienionych obawiał się czy nie zniknie "Za a nawet przeciw". Chciałbym tylko przypomnieć, że ten program nastał wraz z rewolucją laskowską (a więc i on chyba też coś dobrego zrobił

). Ja akurat Kubę na powrót do ZD3 bym przesunął, a ten program zlikwidował i wprowadził o tej porze jak nie "Tonacje trójki", to chociaż przesunął z "nieludzkich" godzin Akademię Trójki.
Co do zawartości muzycznej programu, to zgadzam się z abd3mz. Powiem więcej. Jeszcze 4-5 lat temu np. na LP3 było mniej koszmarków niż jest dzisiaj. Twierdzenie, że zniknęła playlista, też jest chyba trochę nie do końca prawdziwe. Wystarczy sobie przeglądnąć dzienną rozpiskę granych utworów.
Przyznam, że jak powoływano Skowrona, to miałem duże nadzieje. Zwłaszcza, że w wywiadzie po powołaniu mówił, że ma w trójce 3 skarby: Niedźwiedzia, Manna i Kaczkowskiego. Jednak te nadzieje prysły po miesiącu, gdy: skrócono o godzinę LP3 (dla mnie najważniejsza audycja trójki), skrócono i przerzucono na niedzielę Markomanię, a na jego miejsce wstawiono audycje Cejrowskiego (sic!).