Miszon pisze:Jeszcze pytanko (może ktoś zdoła odpowiedzieć):
ja na posterunku do 15.00
Miszon pisze:jak dokładnie wygląda kwestia biletów na pociąg? Bo do którejś tam stacji działają bilety normalne miesięczne, ale dalej trzeba kupić strefowy. No i teraz pytanie - nie jechałem nigdy WKD i nie wiem czy wystarczy kupić zwykły (autobusowy) bilet (poza)strefowy? Tzn. czy w pociągu można będzie go skasować? Czy jednak trzeba wcześniej na dworcu jakiś pociągowy kupować?
nie będziemy jechać WKD, tylko KM (Koleje Mazowieckie), ale dla biletów to nie ma znaczenia.
Zapewne masz bilet miesięczny na pierwszą strefę, więc on nie będzie obowiązywać do Śródborowa, ale na szczęście Śródborów łapie się do drugiej strefy, jest stacją graniczną. W naszym przypadku (bo ja też tak mam) wystarczy kupić bilet z Falenicy (stacja graniczna pierwszej strefy) do Śródborowa. Zrobimy to u konduktora już w pociągu, bo wcześniej nie damy rady. Jeśli chcesz kupić bilet autobusowy, to też można, ale wtedy musisz go skasować na stacji (jeśli to jest jednorazowy), bo na stacji musi być kasownik. Wszyscy pozostali, którzy warszawskich biletów nie mają, najlepiej jak kupią bilet 3-dniowy na 2 strefy. Normalny kosztuje 24 PLN, ulgowy 12 PLN. Jednodniowe - odpowiednio 14 i 7. Obgadamy to i rozpatrzymy indywidualne przypadki na dworcu.