Notowanie 1408 (24.01.2009)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Notowanie 1408 (24.01.2009)

Post autor: Yacy »

ksch pisze:Miles Away to chyba najczęściej puszczany obecnie utwór w pewnych radiach /w górach nie można się od nich uwolnić :-?/
nie strasz :wink: bo ja za tydzień będę w drodze do gór i tylko na "moment" zatrzymam sie na lp3 :-)
Do zobaczenia :-)
kajman

Post autor: kajman »

zbyszu pisze:Idąc takim torem kwestionujesz sens Listy. Skoro ok 1000 głosów (według ciebie) nie ma znaczenia - to po co bawic sie w Listę? Na szczescie są jeszcze "zwyczajni" Słuchacze i Słuchawki!!!
Bzdura! Kwestionuje tylko stwierdzenie, że pierwsze miejsce świadczy o wartości utworu. A ta sama Madonna daje straszne tyły w LPRZP. To tutaj jest wielka, a tam mała?
Awatar użytkownika
arturro

Post autor: arturro »

Taaaak, tyle, ze ostatnio nie miesliśmy tyle litości. Dzis jest zupełnie inaczej. Wniosek? Bo Pani Aga zerkała na Forum. Podtrzymuję tezę: Pani Aga czyni cuda!!!

Do nasłuchania w Programie Alternatywnym. Szkoda, ze już tylko 2 x w tygodniu :-(

a może Pani Aga przejrzała sobie forum po jej poprzedniej liście i wyciągnęła wnioski
nikt nie jest doskonały !
Należę do fanów Pani Agi i tego będe się trzymał ! :D
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 11:13 pm przez arturro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

kajman pisze:Przede wszystkim nie puszczała wszystkich utworow w poczekalni, rąbnęła się na Comie i pomyliła Grzegorzów i te błędy zostały jej wytknięte...
...zagadywała wiekszosc utworów awansujacych...myliła sie w ruchach (np. oczko w górę z 41 na 37)... zdradziła w okolicach # 20 ze bedziemy mieli zmanie w Top 3...itd...przeciez nie bedziemy sie licytowac!!! Pani Aga myli sie wręcz uroczo - i niezmiennie bronię ją konsekwentnie od pierwszego zastepstwa!!!!!
słoik

Post autor: słoik »

zbyszu pisze: Idąc takim torem kwestionujesz sens Listy. Skoro ok 1000 głosów (według ciebie) nie ma znaczenia - to po co bawic sie w Listę? Na szczescie są jeszcze "zwyczajni" Słuchacze i Słuchawki!!!
No właśnie dlatego ma sens, bo jest tylko zabawą bez konsekwencji, bez znaczenia, wypadkową gustów garstki osób. I oczywiście, że 1000 osób może się mylić, nie jesteśmy więźniami statystyki (tak przy okazji, polecam "Przyczynek do statystyki" Wisławy Szymborskiej). Jeśli chcemy wyciągać poważne wnioski to raczej trzeba wsłuchiwać się w to, co w króluje w downloadingu czy na Billboardzie, tylko kto to wytrzyma ze słuchaczy Trójki.
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 11:16 pm przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
arturro

Post autor: arturro »

zbyszu pisze:
kajman pisze:Przede wszystkim nie puszczała wszystkich utworow w poczekalni, rąbnęła się na Comie i pomyliła Grzegorzów i te błędy zostały jej wytknięte...
...zagadywała wiekszosc utworów awansujacych...myliła sie w ruchach (np. oczko w górę z 41 na 37)... zdradziła w okolicach # 20 ze bedziemy mieli zmanie w Top 3...itd...przeciez nie bedziemy sie licytowac!!! Pani Aga myli sie wręcz uroczo - i niezmiennie bronię ją konsekwentnie od pierwszego zastepstwa!!!!!
na koniec zgodzę sie
Wszystkie te pomyłki są słodkie i urocze:)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

kajman pisze:Bzdura! Kwestionuje tylko stwierdzenie, że pierwsze miejsce świadczy o wartości utworu. A ta sama Madonna daje straszne tyły w LPRZP. To tutaj jest wielka, a tam mała?
Bzdura!!! Zatem Kings Of Leon jest na LP3 od 21 tyg. w Top 30 a na LPMN nie moze wyjsc z Poczekalni??? To jest Lista Przebojów - Madonna nagrała przebojowy utwór - i ok. 1000 osób potwierdza tę tezę. A 1000 osób Słuchaczy Trójki jest zdecydowanie grupą reprezentatywna (patrz badania opinii publicznej, które opierają sie na próbie 1000-1100 osób) niż ok. 30-40 opiniujacych na Forum

Rzadzi Onna i juz!!!
kajman

zbyszu pisze:...zagadywała wiekszosc utworów awansujacych...myliła sie w ruchach (np. oczko w górę z 41 na 37)... zdradziła w okolicach # 20 ze bedziemy mieli zmanie w Top 3...itd...przeciez nie bedziemy sie licytowac!!! Pani Aga myli sie wręcz uroczo - i niezmiennie bronię ją konsekwentnie od pierwszego zastepstwa!!!!!
Ogólnie rzecz biorąc prowadzi listę co najwyżej przeciętnie, ale akurat zdarzało jej się prowadzić notowanie gorzej niż dzisiaj, więc i forumowicze mniej narzekali.
A ode mnie ma jeden plus z powodu błędu językowego. Forma forumowicz jest dużo ładniejsza od forowicz i mi zgrzyta, kiedy Balonik używa tej drugiej.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Po co dywagować czy p. Agnieszka się pomyliła, przegadała czy zaliczyła inną wpadkę? :| Bez przesady. Jak Kuba pisał, p. Agnieszka ma swój sposób prowadzenia listy, nie 'siedzi' w niej jak Wy/my, zapewne jest to też dla niej stres (nawet czytając oceny na forum). Nie wiem, czy Wam miło by tak było siedząc po tamtej stronie i czytając tyle komentarzy o tym co "źle zrobiłem, bo powinno być tak jak jest zawsze - idealnie i bez skazy". Więcej luzu. Tyle ode mnie.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Dziękując za dzisiejsze słuchanie i ko-męcenie... informuję, że wyniki są już dostępne w Archiwum LP3 (http://www.lp3.pl). Łącznie z bieżącym podsumowaniem wszystkich tegorocznych wydań :)

Szczególne podziękowania dla Helen!
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Znikam. Jestem dumny z Polaków - szczególnie po tym czego sie nasłuchałem (naczytałem) po meczu z Niemcami!!! Sciskam kibicujących na dobre i na złe

Pyk - i już mnie nie ma...
kajman

zbyszu pisze:
kajman pisze:Bzdura! Kwestionuje tylko stwierdzenie, że pierwsze miejsce świadczy o wartości utworu. A ta sama Madonna daje straszne tyły w LPRZP. To tutaj jest wielka, a tam mała?
Bzdura!!! Zatem Kings Of Leon jest na LP3 od 21 tyg. w Top 30 a na LPMN nie moze wyjsc z Poczekalni??? To jest Lista Przebojów - Madonna nagrała przebojowy utwór - i ok. 1000 osób potwierdza tę tezę. A 1000 osób Słuchaczy Trójki jest zdecydowanie grupą reprezentatywna (patrz badania opinii publicznej, które opierają sie na próbie 1000-1100 osób) niż ok. 30-40 opiniujacych na Forum
Rzadzi Onna i juz!!!
Akurat w sprawie takiej rzeczy jak sztuka ilość wielbiciel nie ma żadnego wpływu na jej wartość. Utwór się może podobać nawet 100 milionom a nie oznacza, że jest on lepszy niż ten, który podoba się tylko 3 słuchaczom. Zgodzę się z tym, że ten utwór jest naprawdę przebojowy. Ale przebojowość czasami nawet z założenia przeczy klasie utworu. Utwór, który ma być przebojem powinien być łatwo przyswajalny i nie wymagać od odbiorcy wysiłku przy jego odbiorze.
JC

Post autor: JC »

zbyszu pisze:
nastoletni_duch pisze: Cóż... Madonna też jest jedną z moich wielkich słabości :lol:
Zapisuję sie do tego klubu. No i mam jeszcze swoje marzenie: byc na koncercie Onny!!! Widowisko najwyższej próby!!! Potwierdzone relacjami znajomego, który za Onną przejechał poł Europy zaliczajac 4 koncerty ostatniej trasy (mając jedynie zarezerwowane 2 bilety). To jest wariactwo
Madonna to też moja wielka słabość. Szczęśliwie widziałem jej dwa koncerty i nikt jak ona nie porywa tłumów. Nieprzypadkowo jest na 1. miejscu w dobie kryzysu energetycznego, bo to po prostu elektrownia atomowa i wielka artystka.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Przed listą chciałem napisać: "Na którym miejscu będzie U2 i dlaczego na 31?" :wink:
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

stavanger pisze:Przed listą chciałem napisać: "Na którym miejscu będzie U2 i dlaczego na 31?" :wink:
żeby za tydzień zaliczyć spektakularny awans o 30 oczek? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ku3a

Post autor: ku3a »

dziękuję wszystkim za dostosowanie się do mojej prośby sprzed audycji :-).
przyznajcie sami - czy dzięki temu komentarze nie były fajniejsze, ciekawsze, świeższe?
oczywiście mieliśmy pomoc w postaci wydarzeń sportowych i niespodziewaną pomoc w osobie Michała Nogasia, ale myślę, że i bez tego udałoby się co tydzień pisać komentarze średnio biorąc fajniejsze niż w ostatnich tygodniach.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

abd3mz pisze:
ku3a pisze:zadzwonił wzburzony słuchacz, że się nie mówi "na dworzu", tylko "na dworze" :-). no cóż, mi też się zdarza ten błąd zrobić :-P. podobno to błąd charakterystyczny dla Mazowsza.
Jakbyśmy mówili na pole to by nie było tego problemu. [Dobrze pamiętam, że w Krakowie tak mówią?]
Nie tylko w Krakowie. :P
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Robinson pisze:
abd3mz pisze:
ku3a pisze:zadzwonił wzburzony słuchacz, że się nie mówi "na dworzu", tylko "na dworze" :-). no cóż, mi też się zdarza ten błąd zrobić :-P. podobno to błąd charakterystyczny dla Mazowsza.
Jakbyśmy mówili na pole to by nie było tego problemu. [Dobrze pamiętam, że w Krakowie tak mówią?]
Nie tylko w Krakowie. :P
http://obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=125 :wink:
Robinson

słoik pisze:A mi się też coś kojarzy, że jakiś utwór, chyba Davida Fostera, przesunął z 1 na 11, bo nie mógł ścierpieć, że taka słodka piosenka ma być na pierwszym w notowaniu, które on akurat prowadził. Słyszałem to podczas któregoś listowego jubileuszu, może na dwudziestolecie, ale chyba bardziej pewne, że na 1000 wydanie.
Tak, coś takiego było w tym notowaniu: http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=1&xa=1&nn=303
Awatar użytkownika
martinezowiec

Post autor: martinezowiec »

Jesteś pewien Robinson, że to właśnie o to notowanie i te dwie piosenki (the Cure i Pet Shop Boys) chodzi? Spadek PSB nie jest zbyt drastyczny i jeśli Sito gdzieś się nie przyznał, że to jego sprawka to był on całkiem prawdopodobny (co innego opisany przez Słoika, który jednak nie był pewien czy czegos nie pomylił, nagły spadek z pierwszego na jedenaste...)
Robinson

martinezowiec pisze:Jesteś pewien Robinson, że to właśnie o to notowanie i te dwie piosenki (the Cure i Pet Shop Boys) chodzi? Spadek PSB nie jest zbyt drastyczny i jeśli Sito gdzieś się nie przyznał, że to jego sprawka to był on całkiem prawdopodobny (co innego opisany przez Słoika, który jednak nie był pewien czy czegos nie pomylił, nagły spadek z pierwszego na jedenaste...)
Nie chodzi o the Cure i Pet Shop Boys, tylko o wykonawcę, którego wyżej podał słoik - David Foster.
Trójkofan

Post autor: Trójkofan »

Czy ktoś z Was posiada nagranie drugiej godziny 1408 notowania? Próbowałem nagrywać, ale mój usługodawca internetowy uznał, że nie tym razem :( Zależy mi na tym nagraniu, ponieważ chyba po raz pierwszy nie został zagadany sygnał rozpoczynający podstawowe notowanie.

Pozdrawiam serdecznie,

Radek
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

zbyszu pisze: No i mam jeszcze swoje marzenie: byc na koncercie Onny!!! Widowisko najwyższej próby!!!
Zbyszu to marzenie może się spełnić. 15 sierpnia Onna w Polsce!!! :P
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

nastoletni_duch pisze:15 sierpnia Onna w Polsce!!! :P
:shock: faktycznie! I to tak blisko mnie... ucieknę w Bieszczady :-P

a Gilmour musiał grać w Gdańsku :evil:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ksch pisze:
nastoletni_duch pisze:15 sierpnia Onna w Polsce!!! :P
:shock: faktycznie! I to tak blisko mnie... ucieknę w Bieszczady :-P
a Gilmour musiał grać w Gdańsku :evil:
Poważnie??? A ja nie wiem, czy bedę miał w sierpniu urlop. Pozatym...akurat 15 sierpnia... :|
ODPOWIEDZ