...a Trójce spada...*)

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Re: ...a Trójce spada...

Post autor: mateusz15 »

Ale Amy Macdonland tez tam jest :D :shock: na 12 "This is te life" :P

Zyskuje RMF FM i Trójka, w dół Radio Zet i Jedynka
:arrow: http://www.wirtualnemedia.pl/article/24 ... edynka.htm
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Jednak miałem nosa aby wczoraj ozywić ten watek!

Giełdy spadaja a Trójce? +6,4 % Gratulacje!
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

zbyszu pisze:Giełdy spadaja a Trójce? +6,4 %
Nie '+6,4%', a 6,4%.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

abd3mz pisze:
zbyszu pisze:Giełdy spadaja a Trójce? +6,4 %
Nie '+6,4%', a 6,4%.
Tak, tak, ale chciałem nawiązac do krachu na giełdach a tam nie było tak subtelnych ruchów o 0,5 % ale o te własnie 6-7 % ;-)

Musze wycofac swoje akcje :D
IZA

Post autor: IZA »

Yacy pisze:
zbyszu pisze:OffCzarek był już w ludzkich porach. Tyle, ze w Radiu Bis, znaczy sie w Radiu Euro - którego nie mam w radiu :-/ To była audycja "Folder Ulubione" (sobota: 12.00-15.00), ale na jesien już została zdjeta z anteny :(
a ja własnie sobie odpaliłem Euro [w normalnym radyjku w samochodzie] w sobotę, a tam jakiś "koleś" czekał na sms. Audycja prowadzona w nienajlepszym stylu, zapożyczonym z rmf/zet/eska :-( No to teraz już się nie skuszę na Euro... Chyba że MO pojawi się w innym paśmie.
Nie zgodzę się z Tobą Yacy. Słucham Euro odkąd jestem z powrotem w Polsce i uważam je za przyzwoite radio dla młodzieży. Muzycznie akurat bardzo dobrze się wpasowało w mój gust (polecam szczególnie nocki z Euro oraz audycję "Zostaw Wiadomość"). W kwestii słowa też uważam, że jest lepiej niż w BIS-ce Sobali. O poranku nie ma juz np. Kędziora. Zastąpił go na szczęście Witek Odrobina. O 15 zawsze przełączam się na popołudnik z Justyną Dżbik, więc uważam że Twoja ocena Euro jest trochę przesadzona. Do określenia "Audycja prowadzona w nienajlepszym stylu, zapożyczonym z rmf/zet/eska" bardziej mi pasuje Antyradio. Euro to radio dla młodzieży, więc też wszystko jest tam przekazywane w prostszy sposób, ale nie prostacki jak na Esce czy Maxxixe. Wręcz przeciwnie, moim zdaniem słuchacze Euro to młodzi ludzie, którzy mają dość tego i są ciekawi świata. Jeszcze raz zachęcam do posłuchania "Zostaw Wiadomość" o 22 w dni powszednie, a jestem pewna że zmienisz zdanie. I na koniec muszę odszczekać moją początkową krytykę wobec pomysłu stworzenia Euro. Myliłam się jednak.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

O! Iza wróciła na forum! :D
IZA

Tak, od tygodnia jestem w kraju, więc powróciłam do słuchania ulubionych audycji, a więc i na forum Listy Przebojów :D
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

IZA pisze:...więc uważam że Twoja ocena Euro jest trochę przesadzona.
ale mi tylko chodizło o tę jedną, jedyną audycję... Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale na pewno nie psałem o całej ramówce, bo po prostu jej nie znam i raczej nie chce/ nie mam ochoty poznawać. Ostatnio nawet Trójki troszkę mniej słucham, ponieważ jeśli chodzi o muzykę to sam ją sobie wybieram. A słowo wystarczy mi trójkowe ;-)
Ale może skuszę się na posłuchanie audycji zaproponowanych przez Ciebie ;-)

a tak przy okazji witamy znów na forum :-)
ku3a

Post autor: ku3a »

IZA pisze:O poranku nie ma juz np. Kędziora. Zastąpił go na szczęście Witek Odrobina.
u mnie w pracy codziennie włączone jest Antyradio i gdy się dowiedziałem, że ten pan odchodzi z tego radia, to była to jedna z najpiękniejszych wiadomości kwartału, bo tak jak on, mało kto mi grał na nerwach :twisted: .
IZA

A polecam Yacy, tak dla przekonania :)

Ku3a, nie wiem jakoś Witek nie gra mi tak na nerwach jak jego poprzednik. Antyradio mi strasznie słownie nie odpowiada. Oczywiście podczas dnia, bo wieczorami to rzadko się przestawiam na tę falę. Wkurzają mnie wiadomości w Anty. Brzmią tabloidowo niczym serwisy w Superstacji. W nocy też nie znalazłam nic na siebie, bo nocnego programu nie ma, a muzyką nadrabiają sobie ustawową "polską normę". Z gadanych stacji wybieram TOK FM :D No i oczywiście lektury obowiązkowe w Trójce (Mini Max, Strefa, LP3) ;)
ku3a

Post autor: ku3a »

IZA pisze:Wkurzają mnie wiadomości w Anty. Brzmią tabloidowo niczym serwisy w Superstacji.
zgadzam się, poza tym pan Dżadża Frankowski czasem takie newsy podaje, że przy co drugim sobie myślę: "chłopie, sam to czytałem na onecie godzinę temu". i w ogóle ostatnio zmieniła się ramówka jak dla mnie bardzo na niekorzyść, ponieważ najbardziej szanowana przeze mnie tam osoba, Tomasz Kasprzyk, ma teraz audycję od 8.00 do 10.00, a że przychodzę do pracy na 9.00, to zostaje mi tylko godzina, a zwykle i tak mniej, bo to różne rzeczy na początku dnia się robi. a potem od 14.00 jest wspomniany Dżadża :-/.
IZA pisze:Ku3a, nie wiem jakoś Witek nie gra mi tak na nerwach jak jego poprzednik.
nie wiem, nie znam poprzednika ;-). ale nie sądzę, żeby był dla mnie gorszy, bo ja pana Odrobiny naprawdę nie trawię. ale wiadomo - każdy każdego inaczej odbiera. i całe szczęście :-).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Nie wiedziałem gdzie dolepić ten (te) posty, ale widzę, ze tutaj przewija sie wątek stacji komercyjnych

Zatem nasłuchuję Przeboju Roku RMF FM. Niesamowite doświadczenie - szczególnie ejsli sie ma swiadomosc, ze niektóre utwory słyszy sie pierwszy raz, albo nie wie się kto jest ich wykonawcą:0

Jakby nie było - samo tylko RMF FM kształtuje gusta ok. 8 500 000 Słuchaczy radia

Zatem cóż mi grało do kolacj:

* Duffy - z "Marcy" - pozostałe single dzielnej Walijki za ambitne?
* Markowska - tutaj w Top 20, a we "fTopie 5" 2008 dzierży niekwestionowaną palmę pierwszenstwa
* Rianah - wiem o niej tyle, ze prowadzi gdzies sklep z parasolkami
* A Fine Frenzy - no no, atrystka uwazana za "awangardową" na playLiscie RMF? Epokowe Wydarzenie

Teraz miejsce 15 - niestety nie znam wykonawcy - ale spiewa 'Closer, closer..." co jakiś czas. Moze ktoś kojarzy?

Uczta dla uszu. Do 22.00:)
Awatar użytkownika
mateusz15

Trochę słuchałem - żenada, żal, kicz - chyba wystarczy?
Tylko Amy Macdonald na 5 :wink:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

mateusz15 pisze:Trochę słuchałem - żenada, żal, kicz - chyba wystarczy?
Tylko Amy Macdonald na 5 :wink:
No chyba aż tak źle nie ejst. Tym bardziej, ze (jesli wezmiemy pod uwage jeszcze Radio Zet o podobnym profilu) takiej muzyki słucha w Polsce ponad 15 000 000 ludzi!!!

Wąłsnie Amy to...piiiip piiiip i piiiiiip, ale był tez The Script(Jopkologuuuuu), ale chyba spoza Top 50 ;-)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Z tą Markowską to wcale się nie dziwię - zdarzyło mi się słyszeć to parę razy i za każdym razem myślałem, że to jakaś zbitka dwóch czy trzech coverów :lol: .
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

zbyszu pisze:Teraz miejsce 15 - niestety nie znam wykonawcy - ale spiewa 'Closer, closer..." co jakiś czas. Moze ktoś kojarzy?
Ne-Yo - Closer :wink:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A ja myslałem, że to Travis. Oni też closer, closer. A opóźnienie roczne pasowałoby do tych różnych fm-ów ;).
Awatar użytkownika
mateusz15

No ja jak wiadomo mam dziennie dużą dawkę rmfu (dojeżdzam 40km do szkoły) i naprawdę słyszałem kilka dobrych piosenek nawet The Verve i Kings of Leon :roll: Nie słuchałem całości ale wyniki zobaczyłem na stronie (http://www.rmf.fm/f/?a=przebojroku) - to było oczywiste Anielski głos najbardziej kochany..
zbyszu pisze:No chyba aż tak źle nie ejst. Tym bardziej, ze (jesli wezmiemy pod uwage jeszcze Radio Zet o podobnym profilu) takiej muzyki słucha w Polsce ponad 15 000 000 ludzi!!!
watpię czy te 15mln ludzi utożsamia się z tą muzyka :roll: Myślę, że w Plebiscycie brały udział nastolatki wychowane na "bravo" i innych shitach, a bardziej prawdopodone jest dla mnie to, że wyniki są ustawiane - 12 miejsce chociażby :> - ja tę piosenkę może z raz słyszałem w tym radiu.
'Jest cudnie' tylko na 79, bo nie jest cudnie.
Nie ma czym sie przejmowac, należy tylko liczyć, że ta komercha skończy w tym roku swoje panowanie na czele listy najczęściej słuchanych.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Zetki to raczej nie słuchają nastolatki. PRzynajmniej nie znam żadnego takiego. Raczej ludzie >40 lat. I to tacy, którym wszystko jedno, co tam w radio mruczy. Tak by wynikało logicznie z muzy tam granej (kawałki sprzed minimum nastu lat, ogólnie spokojne). Oraz nadawanych reklam. Bo to proste przełożenie - to jest najlepszy target dal reklamodawców, więc pod nich robi się radio i TV w Polsce (dlatego tak mało audycji dla dzieci i emerytów - bo nie mają pieniędzy i mało co mogą kupić, to dla nich reklam niewiele jest).
Awatar użytkownika
mateusz15

Ja mówiłem o nastolatka głosujących w plebiscycie RMFu :wink: ["Myślę, że w Plebiscycie brały udział nastolatki wychowane na "bravo" i innych shitach(...)"]
A ja i tak nie wierze, że ludzie 5 razy dziennie mogą słuchać tego samego (czy osoby dorosłe, czy nastolatki, czy starsi) - wielokrotnie się nawet spotkałem z takimi opiniami, wtedy ja pytam "To czemu słuchasz" odp "Bo nie lubię jak dużo gadają", można by dalej prowadzić rozmowę, ale to jest blędne koło.
W Trójce też są utwory grane nachalnie, swego czasu to codziennie słyszałem 'Be The One', no ale wiadomo, że trzeba jakoś promować utwory a bez grania nie da rady. Tylko, że w 3 można usłyszeć najróżniejsze utowy, o czym doskonale wiemy, a nie po całych dniach to samo tylko w innych godzinach :roll:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

mateusz15 pisze: A ja i tak nie wierze, że ludzie 5 razy dziennie mogą słuchać tego samego (czy osoby dorosłe, czy nastolatki, czy starsi) - wielokrotnie się nawet spotkałem z takimi opiniami, wtedy ja pytam "To czemu słuchasz" odp "Bo nie lubię jak dużo gadają", można by dalej prowadzić rozmowę, ale to jest blędne koło.
Jak mi tak odpowiadają, to mówię że radio to nie mp3. Ani płyta. Bo jak chce, żeby mało gadali, to właśnie coś takiego włączam. :twisted: A mojej siostrze wtedy odpowiadają: "a w takim razie to radio to co?". Na to ona raz im, jak marudzili w tym stylu, karząc w pracy zmienić stację: "komentarze, wiadomości, audycje, reportaże, kabarety, publicystyka, sport, słuchowiska..." (i tak dalej przez minutę). No to się zdziwili, że tyle rzeczy może być w radiu :lol: . A jak kabaret zaraz leciał, to pogłosili odbiornik ;).
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Trzeba zmienić tytuł wątku albo założyć nowy. :)
W czwartym kwartale 2008 słuchalność Trójki wyniosła 6,6% i wzrosła trzeci raz z rzędu (kolejne kwartały 2008: 5.6%, 5.9%, 6.4% i teraz 6.6%). Średnia za cały rok: 6,1%.

RMF w IV kwartale miał 23,4%, Zet 18,1%, Eska 8,0%, Złote 2,7%.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Czyli potencjalnie ok 4 500 00 ludzi słucha Trójki przyjamniej 15 min. Niieźle, wiara w lud nie gine :)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

A ja w piątek słyszałem, że trójka ma najwięcej słuchaczy świadomie słuchającychjej programu. I uwaga: przeciętny słuchacz słucha świadomie przez 3 godziny, 3 minuty i 30 sekund dziennie!!! :lol:
meaningless85

Post autor: meaningless85 »

Gary pisze:A ja w piątek słyszałem, że trójka ma najwięcej słuchaczy świadomie słuchającychjej programu. I uwaga: przeciętny słuchacz słucha świadomie przez 3 godziny, 3 minuty i 30 sekund dziennie!!! :lol:
I może jeszcze 333 dni w roku?... :cwany:
ODPOWIEDZ