1401 (06.12.2008)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: 1401 (06.12.2008)

Post autor: Yacy »

Żegnam się ciepło i do za tydzien ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

abd3mz pisze:hehe. pół forum wylosowane. :mrgreen: :D
skoro tak twierdzisz... :)
ja rozpoznałam jedną osobe oprócz siebie. To moze nagrodzeni sie ujawnią?
Kilka osób zauważyłam z Krosna i u nas na forum tez chyba jest ich kilka :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Ja tez sie zegnam i dziekuje za te chwile spędzone na forum podczas listy! :)
Do napisania :)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Gary pisze:
fazzer pisze:w zestawie do głosowania jest nowy Coldplay i pewnie Viva za tydzień wypadnie
Ło! Kiedy dodali "Lovers in Japan"? :shock: Ja jestem raczej na pas dla tej piosenki.
A jednak muszę odszczekać, bo to bardzo dobra piosenka. Niechętny jestem wobec tych składanych utworów na ostatniej płycie Coldplay, ale tutaj wycieli odpowiedni fragment na singiel. Utwór w stylu najlepszych momentów płyty "X&Y", a to dla mnie zaleta.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

może za tydzień wreszcie sobie posłucham Listy jak należy - w domu, przy herbacie...
decyzja o tym, że wybiorę się na to notowanie, zapadła dosyć spontanicznie. Później usłyszałem, że gościem ma być Ketevan. Pierwszą moją myślą była: "eeee, na pewno z taśmy" - postanowiłem jednak na wszelki wypadek wziąć aparat i swoją listę w trzech egzemplarzach /a nie w jednym, jak planowałem/.
Po dotarciu na miejsce dowiedziałem się, że Katie będzie rzeczywiście na żywo - trochę mnie to zszokowało, ale się ucieszyłem. Po chwili zobaczyłem, jak na górę wchodzi parę osób, w tym drobna dziewczyna w czerwonym berecie...
co do samego spotkania mogę powiedzieć tylko jedno: było stanowczo za krótko. autograf, zdjęcie, dwa słowa i Ketevan musiała już uciekać, a chciałem spytać ją o kilka rzeczy... no i niestety zapomniałem o wręczeniu jej prezentu mikołajkowego /aby nie robić reklamy, to napiszę tylko, że były to galaretki o nazwie bardzo podobnej do nazwiska wokalistki ;-)/
ale nie mogę narzekać :-)
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Gary pisze:To wszystko z płyty "The Razor's Edge" z 1991 ostatniej dobrej ich płyty jaką znam. A tej gdzie tam do ich najlepszej płyty "Back to Black" z 1980 z ich najlepszym utworem "Hells Bells". (wg. mojej opinii)
Eee tam, gdzie im do płyty Highway To Hell z ostatnim bardzo wolnym utworem Night Prowler, ile w nim energii, ile siły, to były czasy (wg. mojej opinii). Oczywiście nie mogę na "NP" zagłosować w topie bo nie ma go w zestawie :( Jak to jakiś słuchacz "pierunowy" stwierdził 7 listopada w tu Baronie (propozycje Radia Piotrków były grane) tyle BritPopu a AC/DC tylko 3-4 utwory. Kurna olek Oasis 10? razy a AC/DC 4? i gdzie tu sprawiedliwość dziejowa/rockowa? Do D. z tym całym topem. Np. Uriah Heep Look At Yourself pojawiło się dopiero po interwencji u Stelmiego.

Przy okazji album Back To Black w cotygodniowej liście wszech czasów wg tygodnika Billboard jest około 852 tygodnie na liście ze sprzedażą ponad 22 mln egzemplarzy, posiada "diamond certification".
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

marsvolta pisze:A słyszeliście o sprawie Viva Va Vida kontra Joe Satriani - If I Could Fly. Moje zdanie jest takie, że to jest jednak strasznie podobna aż za bardzo. Joe ma racje skoro nawet piosenka go grammy jest nominowana to czemu nie ma się upomnieć o swoje.
http://www.youtube.com/watch?v=1ofFw9DKu_I Dla mnie sprawa jest ewidentna. Jedno trzeba przyznać, że z Satrianim pod spodem ta piosenka staje się dobra. :)
ku3a

Post autor: ku3a »

bobby-x pisze:Do D. z tym całym topem.
Bobby, zastanów się trochę! w zestawie jest 1500 utworów! zapewniam Cię, że jakby było 15000, to też byś znalazł 50 wartych Twoim zdaniem dodania :roll: :? .
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd. :D
ku3a

to było piękne notowanie!
jeszcze napiszę o tym więcej, a póki co mały prezent dla nas wszystkich:
Obrazek :-D

i przy okazji również coś takiego, bo wcześniej jakoś nie było okazji:
Obrazek :-D
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze:
bobby-x pisze:Do D. z tym całym topem.
Bobby, zastanów się trochę! w zestawie jest 1500 utworów! zapewniam Cię, że jakby było 15000, to też byś znalazł 50 wartych Twoim zdaniem dodania :roll: :? .
Niekoniecznie masz rację, jeśli wywaliłbym 19 Beatlesów (ograniczenie max do 10), i z kilkunastu innych kapel wywalił po kilka "mało znaczących" utworów to wcale nie wyszłoby 15 000, ilość pozostała by ta sama lub max byłoby 1500 - 2 000. Stawiałbym na większe urozmaicenie wykonawców ze zmniejszeniem ilości utworów jednego artysty. Wydaje mi się, że Beatlesi polecą na łeb na szyję w dół w Topie (a szkoda) bo już widziałem w odpowiednim wątku jak Ktoś z nas pisał że skoro jest tyle utworów kapeli X to tym razem zagłosuje na te utwory które mają teoretycznie mniejsze szanse. To samo zrobią słuchacze. Ze zwykłych obliczeń statystycznych, rachunku prawdobodobieństwa te kapele co mają teraz po 2-3 razy więcej utworów polecą w dół (wyjątek Pink Floyd bo jest akcja na ten zespół). Oj może ktoś przesunie kilka ostatnich postów do wątku topowego.
Awatar użytkownika
bobby-x

Robinson pisze:Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd. :D
- głosowanie mailem - NIE!
- głosowanie formularzem na propozycje do topu - TAK!
- w dzisiejszym rozwoju techniki komputerowej i internetowej - pewnie nie ma z tym problemu!
- patrząc na to jak skostniałą i przestarzałą instytucją jest Program Trzeci - Robinsonie masz rację, pewnie 5 osób by nie dźwignęło sprawy!

Nadal ubolewam nad tym że nie można zagłosować np na:
* Night Prowler - AC/DC (tu bym powiedział że jest to utwór hitowy, trójkowy, nie listowy - hmm nie było lp3 wtedy), nie rozumiem czemu Pieruny są reprezentowane głównie tylko z ostatnich lat a nie z pierwszych?

i bardzo osobiste
* Dyers Eve - Metallica
* Konfrontacje - Kaliber 44
* Jestem Bogiem - Paktofonika

Znowu chodzi mi po głowie pomysł aby od połowy stycznia popracować nad literkami do 16 topu, podobnie jak w polskim - jedna literka jeden tydzień, tak do końca wakacji.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a pisze:to było piękne notowanie!
:D
Dobrze, że pliki zdjęcia są odpowiednio nazwane. ;-) :P
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Robinson pisze:Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
Zdecydowanie TAK! Przecież ostatnia kacja 1400 kartek na Liste tym była. Szkoda, ze (chyba) głosy z kartek nie były liczone.

Kiedyś zasadą było głosowanie na wszystko, co usłyszeliśmy w Trójce. Dzis mielibysmy paradoks, bo w Trójce nie usłyszymy wielu utworów, które sa w formularzu internetowym...

Przeciez znalazlo by sie kilku "Kaziów", którzy chętnie liczyli by głosy. Nawet na Forum...

Do nasłuchania
ku3a

Uwaga :!: Wyłącznie u nas kolejne zdjęcia z wizyty Katie Melua w trójkowym studio w trakcie 1401. notowania LP3 :!:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ku3a

Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

:D
Będą kolejne atrakcje? Filmik? Wywiad? :P

Te zdjęcie misie nie otwiera: http://img503.imageshack.us/my.php?image=img1023ye0.jpg [Pierwszy post, pierwsze od prawej na dole.]
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

zbyszu pisze: * Audycją z polska muzyką w stylu "Brum" (ktoś to jeszcze pamięta???codziennie godzina z polską muzyką) - bo gdzie niby mamy usłyszeć Lunatic Soul; Iowa Super S. czy Ballady I Romanse? Dobrą porą była by godz. 15.00 w dni powszednie - jak kiedys..
W jakimś sensie spełnia ten warunek audycja "Ładne kwiatki", którą akurat słucham i bardzo lubię :)
Jest to godzina własnie 15, ale niestety nie codziennie. Bukartyk puszcza naprawdę świetną muzykę.
ku3a

abd3mz pisze:Będą kolejne atrakcje? Filmik? Wywiad? :P
wywiadu nie będzie :-P. ale nie wiem czy widzieliście, że na stronie Listy można sobie odsłuchać wywiadu z soboty :-).
abd3mz pisze:Te zdjęcie misie nie otwiera: http://img503.imageshack.us/my.php?image=img1023ye0.jpg [Pierwszy post, pierwsze od prawej na dole.]
o, a mi się to zdjęcie otwiera...
ktoś jeszcze ma z tym zdjęciem problem?
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

tadzio3 pisze:
zbyszu pisze: * Audycją z polska muzyką w stylu "Brum" (ktoś to jeszcze pamięta???codziennie godzina z polską muzyką) - bo gdzie niby mamy usłyszeć Lunatic Soul; Iowa Super S. czy Ballady I Romanse? Dobrą porą była by godz. 15.00 w dni powszednie - jak kiedys..
W jakimś sensie spełnia ten warunek audycja "Ładne kwiatki", którą akurat słucham i bardzo lubię :)
Jest to godzina własnie 15, ale niestety nie codziennie. Bukartyk puszcza naprawdę świetną muzykę.
Ale to tylko 1 dzien w tygodniu. W pozostałe mamy 3 gnioty i 1 wspomnienie z lat czyli:
* Halo Centralo :cry: (zdaje sie, ze podobny profil ma audycja RDK)
* Trójka Przekracza Granice (tę audycję przerzucił bym do Tubarona jako kacik jak np. audycyjka Dobroń)
* Muzyczna Poczta UKF (zamiast DRWilczyra na sobote po 22.00)
* KOZA - chyba najwiekszy koszmarek - do kasacji :twisted:

I tak bysmy mieli dzienne pasmo z polska muzyka. Wkoncu to publiczne Radio i zdaje się, że w misji jest wpisane, że polszczyzna ma wypełniac minimum 33 % czasu antenowego

PS> W Trójce graja Enej - olsztynski ska zespół. Jeszcze na nich nie trafiłem. Moze własnie w "Ładnych Kwiatkach"??? Ktoś słyszał?
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

zbyszu pisze:
Robinson pisze:Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd. :D
Zdecydowanie TAK! Przecież ostatnia kacja 1400 kartek na Liste tym była. Szkoda, ze (chyba) głosy z kartek nie były liczone.
No właśnie, czy te głosy były w końcu doliczone? Ja sam maila pisałem do Balonika zgłaszając chęć przybycia na Myśliwiecką (w piątek lub sobotę rano) i policzenia głosów z kartek. Niestety, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi...
ku3a

adr pisze:No właśnie, czy te głosy były w końcu doliczone?
nie wiem
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Szczerze mówiąc - jeśli nie, to cała ta zabawa nie miała sensu... Przecież mimo jakiś tam szans na wygranie czegoś tam, sądzę że sporo osób po prostu zagłosowała (w tym ja). Jak za dawnych czasów - a o to przecież chodziło w tej zabawie. Niepoliczenie głosów negowałoby zasadność wszystkiego i było mówiąc eufemistycznie olaniem tych, którzy te kartki wysłali. :evil:

PS. A tak w ogóle - ile było wszystkich kartek?
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Nie do końca jest to prawdą, bo Balonik od początku mówił, że prosi o wysłanie kartek, na których będzie odpowiedź na pytanie 'czym jest dla mnie Lista Przebojów Pr. III'. O głosowaniu nie było tam mowy [chociaż mi najbardziej by sie podobało właśnie jednotygodniowe powrócenie do głosowania kartkowego :-)] - zresztą nie było to do końca możliwe, bo temat kartek pojawił się już chyba 3 tygodnie przed notowaniem 1400, więc trudno byłoby liczyć głosy kogoś, kto wtedy wysłał swoją.

Wiem, że ilość pocztówek była wymieniona w ostatnim notowaniu, ale dokładnej liczby nie pamiętam... coś ok. 2800.
ku3a

owszem, "nie do końca jest to prawdą".

było 2863.
ODPOWIEDZ