1401 (06.12.2008)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Re: 1401 (06.12.2008)
Żegnam się ciepło i do za tydzien 

skoro tak twierdzisz...abd3mz pisze:hehe. pół forum wylosowane.![]()

ja rozpoznałam jedną osobe oprócz siebie. To moze nagrodzeni sie ujawnią?
Kilka osób zauważyłam z Krosna i u nas na forum tez chyba jest ich kilka

Ja tez sie zegnam i dziekuje za te chwile spędzone na forum podczas listy! 
Do napisania

Do napisania

A jednak muszę odszczekać, bo to bardzo dobra piosenka. Niechętny jestem wobec tych składanych utworów na ostatniej płycie Coldplay, ale tutaj wycieli odpowiedni fragment na singiel. Utwór w stylu najlepszych momentów płyty "X&Y", a to dla mnie zaleta.Gary pisze:Ło! Kiedy dodali "Lovers in Japan"?fazzer pisze:w zestawie do głosowania jest nowy Coldplay i pewnie Viva za tydzień wypadnieJa jestem raczej na pas dla tej piosenki.
może za tydzień wreszcie sobie posłucham Listy jak należy - w domu, przy herbacie...
decyzja o tym, że wybiorę się na to notowanie, zapadła dosyć spontanicznie. Później usłyszałem, że gościem ma być Ketevan. Pierwszą moją myślą była: "eeee, na pewno z taśmy" - postanowiłem jednak na wszelki wypadek wziąć aparat i swoją listę w trzech egzemplarzach /a nie w jednym, jak planowałem/.
Po dotarciu na miejsce dowiedziałem się, że Katie będzie rzeczywiście na żywo - trochę mnie to zszokowało, ale się ucieszyłem. Po chwili zobaczyłem, jak na górę wchodzi parę osób, w tym drobna dziewczyna w czerwonym berecie...
co do samego spotkania mogę powiedzieć tylko jedno: było stanowczo za krótko. autograf, zdjęcie, dwa słowa i Ketevan musiała już uciekać, a chciałem spytać ją o kilka rzeczy... no i niestety zapomniałem o wręczeniu jej prezentu mikołajkowego /aby nie robić reklamy, to napiszę tylko, że były to galaretki o nazwie bardzo podobnej do nazwiska wokalistki
/
ale nie mogę narzekać
decyzja o tym, że wybiorę się na to notowanie, zapadła dosyć spontanicznie. Później usłyszałem, że gościem ma być Ketevan. Pierwszą moją myślą była: "eeee, na pewno z taśmy" - postanowiłem jednak na wszelki wypadek wziąć aparat i swoją listę w trzech egzemplarzach /a nie w jednym, jak planowałem/.
Po dotarciu na miejsce dowiedziałem się, że Katie będzie rzeczywiście na żywo - trochę mnie to zszokowało, ale się ucieszyłem. Po chwili zobaczyłem, jak na górę wchodzi parę osób, w tym drobna dziewczyna w czerwonym berecie...
co do samego spotkania mogę powiedzieć tylko jedno: było stanowczo za krótko. autograf, zdjęcie, dwa słowa i Ketevan musiała już uciekać, a chciałem spytać ją o kilka rzeczy... no i niestety zapomniałem o wręczeniu jej prezentu mikołajkowego /aby nie robić reklamy, to napiszę tylko, że były to galaretki o nazwie bardzo podobnej do nazwiska wokalistki

ale nie mogę narzekać

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Eee tam, gdzie im do płyty Highway To Hell z ostatnim bardzo wolnym utworem Night Prowler, ile w nim energii, ile siły, to były czasy (wg. mojej opinii). Oczywiście nie mogę na "NP" zagłosować w topie bo nie ma go w zestawieGary pisze:To wszystko z płyty "The Razor's Edge" z 1991 ostatniej dobrej ich płyty jaką znam. A tej gdzie tam do ich najlepszej płyty "Back to Black" z 1980 z ich najlepszym utworem "Hells Bells". (wg. mojej opinii)

Przy okazji album Back To Black w cotygodniowej liście wszech czasów wg tygodnika Billboard jest około 852 tygodnie na liście ze sprzedażą ponad 22 mln egzemplarzy, posiada "diamond certification".
http://www.youtube.com/watch?v=1ofFw9DKu_I Dla mnie sprawa jest ewidentna. Jedno trzeba przyznać, że z Satrianim pod spodem ta piosenka staje się dobra.marsvolta pisze:A słyszeliście o sprawie Viva Va Vida kontra Joe Satriani - If I Could Fly. Moje zdanie jest takie, że to jest jednak strasznie podobna aż za bardzo. Joe ma racje skoro nawet piosenka go grammy jest nominowana to czemu nie ma się upomnieć o swoje.

Bobby, zastanów się trochę! w zestawie jest 1500 utworów! zapewniam Cię, że jakby było 15000, to też byś znalazł 50 wartych Twoim zdaniem dodaniabobby-x pisze:Do D. z tym całym topem.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd.
Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd.

- bobby-x
Niekoniecznie masz rację, jeśli wywaliłbym 19 Beatlesów (ograniczenie max do 10), i z kilkunastu innych kapel wywalił po kilka "mało znaczących" utworów to wcale nie wyszłoby 15 000, ilość pozostała by ta sama lub max byłoby 1500 - 2 000. Stawiałbym na większe urozmaicenie wykonawców ze zmniejszeniem ilości utworów jednego artysty. Wydaje mi się, że Beatlesi polecą na łeb na szyję w dół w Topie (a szkoda) bo już widziałem w odpowiednim wątku jak Ktoś z nas pisał że skoro jest tyle utworów kapeli X to tym razem zagłosuje na te utwory które mają teoretycznie mniejsze szanse. To samo zrobią słuchacze. Ze zwykłych obliczeń statystycznych, rachunku prawdobodobieństwa te kapele co mają teraz po 2-3 razy więcej utworów polecą w dół (wyjątek Pink Floyd bo jest akcja na ten zespół). Oj może ktoś przesunie kilka ostatnich postów do wątku topowego.ku3a pisze:Bobby, zastanów się trochę! w zestawie jest 1500 utworów! zapewniam Cię, że jakby było 15000, to też byś znalazł 50 wartych Twoim zdaniem dodaniabobby-x pisze:Do D. z tym całym topem.![]()
.
- bobby-x
- głosowanie mailem - NIE!Robinson pisze:Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
- głosowanie formularzem na propozycje do topu - TAK!
- w dzisiejszym rozwoju techniki komputerowej i internetowej - pewnie nie ma z tym problemu!
- patrząc na to jak skostniałą i przestarzałą instytucją jest Program Trzeci - Robinsonie masz rację, pewnie 5 osób by nie dźwignęło sprawy!
Nadal ubolewam nad tym że nie można zagłosować np na:
* Night Prowler - AC/DC (tu bym powiedział że jest to utwór hitowy, trójkowy, nie listowy - hmm nie było lp3 wtedy), nie rozumiem czemu Pieruny są reprezentowane głównie tylko z ostatnich lat a nie z pierwszych?
i bardzo osobiste
* Dyers Eve - Metallica
* Konfrontacje - Kaliber 44
* Jestem Bogiem - Paktofonika
Znowu chodzi mi po głowie pomysł aby od połowy stycznia popracować nad literkami do 16 topu, podobnie jak w polskim - jedna literka jeden tydzień, tak do końca wakacji.
ku3a pisze:to było piękne notowanie!

Dobrze, że pliki zdjęcia są odpowiednio nazwane.

- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Zdecydowanie TAK! Przecież ostatnia kacja 1400 kartek na Liste tym była. Szkoda, ze (chyba) głosy z kartek nie były liczone.Robinson pisze:Bobby byłby usatysfakcjonowany dopiero wtedy, gdyby się głosowało mailem na DOWOLNE propozycje.
Kiedyś zasadą było głosowanie na wszystko, co usłyszeliśmy w Trójce. Dzis mielibysmy paradoks, bo w Trójce nie usłyszymy wielu utworów, które sa w formularzu internetowym...
Przeciez znalazlo by sie kilku "Kaziów", którzy chętnie liczyli by głosy. Nawet na Forum...
Do nasłuchania

Będą kolejne atrakcje? Filmik? Wywiad?

Te zdjęcie misie nie otwiera: http://img503.imageshack.us/my.php?image=img1023ye0.jpg [Pierwszy post, pierwsze od prawej na dole.]
- tadzio3
- Kontakt:
W jakimś sensie spełnia ten warunek audycja "Ładne kwiatki", którą akurat słucham i bardzo lubięzbyszu pisze: * Audycją z polska muzyką w stylu "Brum" (ktoś to jeszcze pamięta???codziennie godzina z polską muzyką) - bo gdzie niby mamy usłyszeć Lunatic Soul; Iowa Super S. czy Ballady I Romanse? Dobrą porą była by godz. 15.00 w dni powszednie - jak kiedys..

Jest to godzina własnie 15, ale niestety nie codziennie. Bukartyk puszcza naprawdę świetną muzykę.
wywiadu nie będzieabd3mz pisze:Będą kolejne atrakcje? Filmik? Wywiad?![]()

o, a mi się to zdjęcie otwiera...abd3mz pisze:Te zdjęcie misie nie otwiera: http://img503.imageshack.us/my.php?image=img1023ye0.jpg [Pierwszy post, pierwsze od prawej na dole.]
ktoś jeszcze ma z tym zdjęciem problem?
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Ale to tylko 1 dzien w tygodniu. W pozostałe mamy 3 gnioty i 1 wspomnienie z lat czyli:tadzio3 pisze:W jakimś sensie spełnia ten warunek audycja "Ładne kwiatki", którą akurat słucham i bardzo lubięzbyszu pisze: * Audycją z polska muzyką w stylu "Brum" (ktoś to jeszcze pamięta???codziennie godzina z polską muzyką) - bo gdzie niby mamy usłyszeć Lunatic Soul; Iowa Super S. czy Ballady I Romanse? Dobrą porą była by godz. 15.00 w dni powszednie - jak kiedys..![]()
Jest to godzina własnie 15, ale niestety nie codziennie. Bukartyk puszcza naprawdę świetną muzykę.
* Halo Centralo

* Trójka Przekracza Granice (tę audycję przerzucił bym do Tubarona jako kacik jak np. audycyjka Dobroń)
* Muzyczna Poczta UKF (zamiast DRWilczyra na sobote po 22.00)
* KOZA - chyba najwiekszy koszmarek - do kasacji

I tak bysmy mieli dzienne pasmo z polska muzyka. Wkoncu to publiczne Radio i zdaje się, że w misji jest wpisane, że polszczyzna ma wypełniac minimum 33 % czasu antenowego
PS> W Trójce graja Enej - olsztynski ska zespół. Jeszcze na nich nie trafiłem. Moze własnie w "Ładnych Kwiatkach"??? Ktoś słyszał?
No właśnie, czy te głosy były w końcu doliczone? Ja sam maila pisałem do Balonika zgłaszając chęć przybycia na Myśliwiecką (w piątek lub sobotę rano) i policzenia głosów z kartek. Niestety, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi...zbyszu pisze:Zdecydowanie TAK! Przecież ostatnia kacja 1400 kartek na Liste tym była. Szkoda, ze (chyba) głosy z kartek nie były liczone.Robinson pisze:Ale to trzeba by posadzić kilka dodatkowych osób na etacie w Trójce, którzy by te maile czytali, weryfikowali poprawność tytułów i wykonawców, zliczali wyniki, itd.
nie wiemadr pisze:No właśnie, czy te głosy były w końcu doliczone?
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Szczerze mówiąc - jeśli nie, to cała ta zabawa nie miała sensu... Przecież mimo jakiś tam szans na wygranie czegoś tam, sądzę że sporo osób po prostu zagłosowała (w tym ja). Jak za dawnych czasów - a o to przecież chodziło w tej zabawie. Niepoliczenie głosów negowałoby zasadność wszystkiego i było mówiąc eufemistycznie olaniem tych, którzy te kartki wysłali. 
PS. A tak w ogóle - ile było wszystkich kartek?

PS. A tak w ogóle - ile było wszystkich kartek?
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Nie do końca jest to prawdą, bo Balonik od początku mówił, że prosi o wysłanie kartek, na których będzie odpowiedź na pytanie 'czym jest dla mnie Lista Przebojów Pr. III'. O głosowaniu nie było tam mowy [chociaż mi najbardziej by sie podobało właśnie jednotygodniowe powrócenie do głosowania kartkowego
] - zresztą nie było to do końca możliwe, bo temat kartek pojawił się już chyba 3 tygodnie przed notowaniem 1400, więc trudno byłoby liczyć głosy kogoś, kto wtedy wysłał swoją.
Wiem, że ilość pocztówek była wymieniona w ostatnim notowaniu, ale dokładnej liczby nie pamiętam... coś ok. 2800.

Wiem, że ilość pocztówek była wymieniona w ostatnim notowaniu, ale dokładnej liczby nie pamiętam... coś ok. 2800.
owszem, "nie do końca jest to prawdą".
było 2863.
było 2863.