5. zlot forum.lp3.pl - Muczne, 15-17.08.2008

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

bobby-x pisze:Czy nie mógłbyś Robinsonie udać się w swoim mieście do Centrum Informacji Turystycznej i wypytać o połączenia autobusowe z Ustrzyk jednych do drugich i spowrotem ????
Postaram się tam udać.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

bobby-x pisze:
A Grycek też autobusem ???
Tak, autobusem.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

bobby-x pisze:
Miszon pisze:bez samochodu własnego średnio jest sens jechać
Nie mogę znaleźć listy uczestników poprzednich zlotów ale chyba nie byłeś na żadnym bo byś nie napisał że srednio jest sens jechać. Oj Bieszczady są przepiękne i zlocik tam to coś fantastycznego a jeszcze jeśli Balonik będzie nam towarzyszył to czego trzeba więcej ...
Byłem na części trzeciego (bodajże), ale to było w Wawie, więc raczej nie liczysięjako wyjazd.
A miałem na myśli to, że niedobrze, gdyby droga na i ze zjazdu zajęła mniej więcej tyle czasu co sam zjazd.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Robinson pisze:Dodatkowo jest tam hotel.
liczę jednak na to, że koszty zlotu nie będą jakoś drastycznie wyższe [a najlepiej w ogóle :) ]...
mcgrat pisze:ale tak czy inaczej w tej okolicy dosyć liczne jeżdżą busy więc może dojechać pekasem do ustrzyk lub cisnej i dalej wsiąść w busa.
dokładnie. poza tym, z tego co pamietam z moich licznych wizyt w Bieszczadach [z których ostatnia miała miejsce jednak już kilka lat temu, więc mogło się to pozmieniać], to pociąg dojeżdża do Zagórza, a stamtąd busy rozjeżdżają się w różnych kierunkach bieszczadzkich. kierowcy wręcz 'polują' na turystów i czekają przy każdym przyjeżdżającym pociągu, więc z tym nie powinno byc kłopotu, a poza tym spokojnie powinno sie dać namówić takiego kierowcę, żeby podjechał jeszcze kilka kilometrów dalej [pewnie za jakąś dodatkową opłatę za łebka - 1-2 zł.], jeżeli tylko w busiku zostanie dostateczna ilość osób [podejrzewam, że 5-6 powinno już wystarczyć], więc można by było dojechać na samo miejsce. z Zagórza do Wetliny jechało się coś chyba ponad godzinę, a z Wetliny do ustrzyk Górnych jest jeszcze ok. pół godz. [o ile mnie pamięć nie myli]. dodatkowo w wakacje z warszawy zawsze były dwa połączenia - jedno nocne i drugie dzienne, nie sądzę by w tym roku się zmieniło. zaraz sprawdzę, bo mnie interesuje inne połączenie:
Grycek pisze:Jedyne logiczne połączenie z Ustrzykami Górnymi (z Katowic) mam takie:
KATOWICE - USTRZYKI GÓRNE
1:05 - 9:18
oj... słabiutko. mam nadzieję, że z Krakowa będzie łatwiej, zwłaszcza, że ja najwcześniej dopiero rano 16-go mogłabym się z Krakowa wygruzić...

i mam jeszcze takie pytanie - czy ktoś bierze pod uwagę mozliwość zostania w Bieszczadach jeszcze 1-2 dni dłużej i połażenia sobie po szlakach? [o czas przed 15-tym nie pytam, bo ja akurat wtedy nie mogłabym, więc nawet jeśli coś takiego zaistnieje to beze mnie...]?
Awatar użytkownika
mcgrat

Post autor: mcgrat »

neon.ka pisze:...a poza tym spokojnie powinno sie dać namówić takiego kierowcę, żeby podjechał jeszcze kilka kilometrów dalej [pewnie za jakąś dodatkową opłatę za łebka - 1-2 zł.], jeżeli tylko w busiku zostanie dostateczna ilość osób
kiedyś jakiś busowy kierowca wziął tylko mnie i tatę z ustrzyk w strone mucznego jako jedynych pasażerów więc jak będzie was 3-4 to bez problemu waz dowiezie.
neon.ka pisze: i mam jeszcze takie pytanie - czy ktoś bierze pod uwagę mozliwość zostania w Bieszczadach jeszcze 1-2 dni dłużej i połażenia sobie po szlakach? [o czas przed 15-tym nie pytam, bo ja akurat wtedy nie mogłabym, więc nawet jeśli coś takiego zaistnieje to beze mnie...]?
ja właściwie miałem z rodzicami w takim celu jechać ale skoro jest zlot to połażę sobie 14-go i chętnie bym został (jeśli tylko przekonasz moich rodziców żeby pozwolili mi zostać)
Ostatnio zmieniony wt cze 24, 2008 4:56 pm przez mcgrat, łącznie zmieniany 1 raz.
Robinson

Dzień dobry,
Połączenie między Ustrzykami Dolnymi, a Górnymi to tylko autobusy PKS, które nie jeżdżą niestety do Mucznego tylko do Stuposian. Na tych trasach nie ma też "busów", może sytuacja się zmieni w sezonie, ale na razie nie mamy takich informacji. Proszę jeszcze o kontakt na poczatku sierpnia.
Pozdrowienia
BCIiP w Ustrzykach Dolnych
:(
Ewentualnie zawsze można łapać "okazję" lub zrzucić się na jakiegoś kierowcę, żeby zawiózł zlotowiczów z Ustrzyk (obojętne których) do Mucznego.
Awatar użytkownika
marsiv

Post autor: marsiv »

witajcie
mam znajomą w Mucznym i mogę zadzwonić do niej czy ma jeszcze wolne miejsca w swojej agroturystyce , pozatym ja będe swoją furą to będę zgarniał po drodze ludzi a co do tamtegorocznej listy jeszcze z Panem Markiem było ok. 100 osób ale było extra
ku3a

Post autor: ku3a »

marsiv pisze:mam znajomą w Mucznym i mogę zadzwonić do niej czy ma jeszcze wolne miejsca w swojej agroturystyce
fantastycznie! dowiedz sie, proszę, jak najwiecej. czy są u niej miejsca, po ile, czy ma telefon do tamtego hotelu i cokolwiek Ci przyjdzie do glowy.
marsiv pisze:pozatym ja będe swoją furą to będę zgarniał po drodze ludzi a co do tamtegorocznej listy jeszcze z Panem Markiem było ok. 100 osób ale było extra
super :-)
Awatar użytkownika
marsiv

dzwoniłem do znajomej i u niej brak już miejsc ale podaje wam numer do hotelu w Mucznym 13 4610274 . cena za dobe ok40 zeta jak coś się dowiem to napiszę pozdrawiam
Awatar użytkownika
marsiv

aaa i jest w tym hotelu około 40 pokoi
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

poważnie sie zastanawiam nad udziałem w zlocie i tak sobie myslę że zapisałbym sie na ten sam PKS co Grycek z Katowic, a do Katowic to jakos sie dokulam z Opola
ku3a

marsiv pisze:dzwoniłem do znajomej i u niej brak już miejsc ale podaje wam numer do hotelu w Mucznym 13 4610274 . cena za dobe ok40 zeta jak coś się dowiem to napiszę pozdrawiam
dzieki bardzo. jutro zadzwonie.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Artur pisze:poważnie sie zastanawiam nad udziałem w zlocie i tak sobie myslę że zapisałbym sie na ten sam PKS co Grycek z Katowic, a do Katowic to jakos sie dokulam z Opola
Tak naprawdę ten PKS startuje z Wrocławia i jedzie przez Opole.
Awatar użytkownika
mcgrat

a wiadomo z którego miejsca w Mucznem będzie lista czy jeszcze za wcześnie na takie informacje?
ku3a

nie wiem z ktorego, ale pewnie z tego samego co rok temu (tu licze na Robinsona ;-))
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

może utajnić tę informację tzn wysłać tylko do Kuby na priva ?? To była Wilcza Jama a zdjęcia z pobytu Trójki mozna obejrzeć tutaj http://www.muczne.pl/index.php?option=c ... &Itemid=36 w zakładce "radiowa trojka"

zobaczcie licznik z tej strony 1 612 376 odwiedzających !!!
Aktualnie jest 13 gości online !!! trzeba się spieszyć z rezerwacją !!!
Awatar użytkownika
bobby-x

marsiv pisze:dzwoniłem do znajomej i u niej brak już miejsc ale podaje wam numer do hotelu w Mucznym 13 4610274 . cena za dobe ok40 zeta jak coś się dowiem to napiszę pozdrawiam
A widzicie trzeba szybko rezerwować noclegi zanim Balonik poda info na antenie, chyba ze są jeszcze miejsca w tych pozostałych 5 "osrodkach", razem jest około 150 miejsc w Mucznem więc może nie ma co się gorączkować.

Trwają negocjacje z żoną czy bedę mógł pojechać samochodem i jesli pojadę to od czwartku do poniedziałku, może piątek i niedziela będzie na łazikowanie.
Robinson

mcgrat pisze:a wiadomo z którego miejsca w Mucznem będzie lista czy jeszcze za wcześnie na takie informacje?
O ile dobrze pamiętam nazywa się to Wilcza Jama:
http://www.muczne.pl/index.php
To jakieś 100 metrów przed hotelem, po lewej stronie od drogi, czyli chyba na samym początku Mucznego.

PS. Widzę, że są na tej stronie zdjęcia z zeszłego roku. :)
PS 2. Widzę, że Bobby już to wcześniej napisał.
Awatar użytkownika
bobby-x

Robinson pisze:PS. Widzę, że są na tej stronie zdjęcia z zeszłego roku. :)
na 4 stronie na dwóch zdjeciach widzę Robinsona i Mrs. Robinson :lol:
Robinson

bobby-x pisze:na 4 stronie na dwóch zdjeciach widzę Robinsona i Mrs. Robinson :lol:
No rzeczywiście. :D
Marsiv, czy Ty też tam gdzieś jesteś?
ku3a

ale wstyd, ogladalem wczoraj te zdjecia i Was nie zauwazylem... :oops: :)
ku3a

przed chwilą dzwonilem do hotelu.

hotel ma swoją strone w necie: http://www.muczne.org. Rezerwowac najlepiej przez maila, tak sie dowiedzialem. Ceny są przystepne:

Pokoje
1 - osobowy, jedna doba, 45 PLN
2 - osobowy, jedna doba, 80 PLN
3 - osobowy, jedna doba, 110 PLN
4 - osobowy, jedna doba, 120 PLN
segment (dwa pokoje ze wspólną łazienką), jedna doba, 160 PLN*
segment (trzy pokoje ze wspólną łazienką), jedna doba 220 PLN**

- *dwa pokoje 3 - osobowe,
- **dwa pokoje 3 - osobowe, jeden 2 - osobowy,

Ale wazny jest kolejny dopisek: "grupy zorganizowane pow. 20 os. - możliwość negocjacji", wiec kto wie, moze sie zalapiemy. Kto jest dobry z negocjacji? :-)

Proszę o szybkie zgłaszanie się chetnych! Naprawde trzeba to jak najszybciej zalatwic!
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ku3a, może podaj ostateczny termin, do którego trzeba potwierdzić, aby załapać się na grupę zorganizowaną.
ku3a

tak w koncu trzeba bedzie zrobic.
na razie jeszcze poczekamy ze 2, 3 dni jak sytuacja sie rozwinie.
Awatar użytkownika
mcgrat

ja mam już z rodzicami pokój zarezerwowany od jakiegoś czasu, więc do tej grupy się nie załapiemy. mój tata rozmawiał dzisiaj z kimś z hotelu i dowiedział się że w Mucznem jest problem z zasięgiem. zasięg właściwie ma tylko era a i ona nie w każdym miejscu więc trzeba wszystko ustalić wcześniej bo później mogą być problemy z komunikacją między zlotowiczami.
Ostatnio zmieniony sob cze 28, 2008 9:13 pm przez mcgrat, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ