jak szukacie ?

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

bartekp

jak szukacie ?

Post autor: bartekp »

Pytanie to kieruję do szperaczy trudno zdobywalnych utworów z LP3.
Do jakich wymyślnych sposbów się posunęliście aby wydobyć nagrania ?
JC

Post autor: JC »

Ja może kiedyś napiszę książkę o tym jak szukałem tzw. perełek z Listy :wink:
Pomijam już np. podróże do Holandii i Danii tylko w celu zakupienia w antykwariatach trudno dostępnych płyt z nagraniami (oczywiście po uprzednim kontakcie mailowym z tymi sklepami).
Najbardziej dziwacznym pomysłem świadczącym o dużej determinacji było wynajęcie pewnego zespołu muzycznego na ślub znajomych, w którym to zespole gra obecnie jeden z członków niegdysiejszego krakowskiego bandu, który umieścił na liscie tylko jedną piosenkę, ale baaaaardzo trudno dostępną. Przywiózł mi to nagranie a ja miałem wieeeelką uciechę. Teraz w dobie Internetu dużo informacji można znaleźć właśnie w sieci. A czy się tą informację efektywnie wykorzysta..... czasami determinacja idzie w parze z pomysłowością :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A o jaki zespół chodziło?
JC

La Men
norbertholm

Post autor: norbertholm »

Mam takie pytanie - czy możliwe jest w ogóle znalezienie wszystkich piosenek z listy?
HH

Post autor: HH »

JC - a jaka jest szansą żebyś podzielił się tym utworem La Men? No chyba że członek tego zespołu wyraźnie zaznaczył że Ci go dał na wyłączność.
Jeśli utwór nie zostanie nigdy opublikowany oficjalnie, to po prostu zniknie w odmętach historii... A chyba będzie szkoda!

Pozdrowienia.
JC

norbertholm pisze:Mam takie pytanie - czy możliwe jest w ogóle znalezienie wszystkich piosenek z listy?
Na to pytanie będę w stanie odpowiedzieć po wakacjach w Stanach, gdzie jadę w poszukiwaniu jednego Janusza K. - autora "Wielkiej kariery" -ostatniej już piosenki, jaka ostała mi się do znalezienia.
HH pisze:No chyba że członek tego zespołu wyraźnie zaznaczył że Ci go dał na wyłączność.
Dokładnie tak.
ODPOWIEDZ