Wietrzny dzień jak jasna cholera. Myślałem, że już odpuści, a wieje mocniej niż wczoraj…
Dziś Lista z Narodowego! Kto tam dotarł? Kto zamelduje się z tej niesamowitej na pewno Listy?
A za chwilę nadrobię pewną zaległość...
W notowaniu 1566, czyli niemal równo 100 notowań temu, ogłosiłem konkurs na napisanie najlepszego LEPIEJA. Tak jakoś się zdarzyło, że umknęło mi rozwiązanie i ogłoszenie laureatów tego konkursu, ale dzięki SŁOIKowi – co się odwlecze to nie uciecze

Ponieważ w tamtej zabawie słoik nie chciał być brany pod uwagę w tej zabawie, poprosiłem, by został on jurorem tego konkursu. Zgodził się, za co mu BARDZO dziękuję, i wydał taką oto laudację:
„Za nieszablonowe zmieszczenie się w konwencji gatunkowej poprzez zachowanie standardowego dwuwersu ośmiosylabowego i tematyki kulinarno-gastronomicznej przy jednoczesnym odwróceniu zasady ukazania alternatywy kulinarnej; za doskonałe dostosowanie się do wyznaczonych reguł konkursu, nakazujących uwzględnienie w treści co najmniej jednego nicka forowicza; za sympatyczne i dowcipne wykorzystanie absurdalnego komizmu sytuacyjnego i słownego wyrażającego się w delikatnej aluzji do wegetarianizmu użytkownika i podobieństwa pseudonimu artysty do czasownika oznaczającego w języku polskim obróbkę cieplną w celach na ogół konsumpcyjnych; za ustrzeżenie się przed pułapkami zastosowania rymotwórstwa gramatycznego; za utrzymywanie wysokiego pułapu formy twórczej (jeden z lepszych lepiejów także był tego autora); za bezkompromisowe poświęcenie swoich indywidualnych preferencji muzycznych dla osiągnięcia jak najwyższego poziomu artystycznego.”
A ta laudacja tyczy się do tego lepieja:
Lepszy kajman na kolację
Niż dla Gotye dziś owacje
Którego autorem jest
prz_rulez
GRATULUJĘ!!!
Kubek wyślę pocztą po otrzymaniu od prz_rulez adresu poczty ślimaczej!

I raz jeszcze podziękowania dla słoika za pomoc w rozstrzygnięciu tej zabawy!