LP Trójka to nowa audycja (na antenie od 9 kwietnia 2010), nadawana w piątkowe przedpołudnie (kiedyś w paśmie „Tu Baron”, obecnie w paśmie „Do południa”) — wspomnienia, nowe nagrania, propozycje z aktualnego Topu... czyli wszystko co związane z LP3.
Poczekalnia LP3 – na antenie od 9 września 2017 roku – w każdą sobotę od 7 do 9, prowadzący: Piotr Baron
Dzień dobry, szczególnie wszystkim uczącym się. BOLI????
Dzisiaj zaczęła Grażka, następnie The National z piosenką dnia, a teraz trzy razy urodzinowo: Al Stewart, Roger Waters i Sal Solo.
Ride the wild wind. Wczoraj Freddie skończyłby 67 lat. Laufer, czyli powrót Klanu na Listę po 31 latach.
Nowi Depeche, czyli wieczorem 3x
Na koniec pierwszej godziny duet Collinsów. Czy pomoże im to wejść wieczorem na Listę?
A teraz Chłopcy z Placu Broni - Wolność - z taśmy-matki. Właśnie przeczytałem, że pobrzmiewa w pierwszych scenach filmu "Wałęsa", który miał wczoraj prapremierę w Wenecji. To z tej okazji?
Od drugiej godziny nie słuchałem już tak dokładnie, ale z tego co zapamiętałem, było najlepsze (moim zdaniem) Cranberries, czyli Linger, Howard Jones What is love?
W taśmociągu dwie powtórki, ale 1 fantastyczny rarytas!
Nie wiedziałem/nie pamiętałem, że "Kocham wolność" Chłopców też miała wcześniej inną wersję. I to właśnie ta wersja musiała być na Liście (debiut w czerwcu 1989), skoro nagrań na płytę "O! Ela" Poltonu dokonano dopiero w styczniu i lutym 1990 roku.