Od dawna poszukuję wielu piosenek, ale są wśród nich trzy, których nie mogę namierzyć zupełnie, tzn. nawet nie wiem na jakiej są płycie i czy wogóle wyszły na czymkolwiek.
Rainbirds - Rock And Roll (chyba są z Niemiec)
Siberia - Wild Life
Thieves Like Us - Life
Będę wdzieczny za wszelkie informacje namierzające, a moje archiwum stoi również otworem.
Bodeczek
Potrzebne namiary
1. Rainbirds i "Rock and roll" jest na prawdę łatwy do znalezienia. Pochodzi z płyty "In a different light" z 1993 r., która jeśli nie jest dostępna w sklepach, to spróbuj na Allegro.
2. z Siberią trochę gorzej. Ta piosenka wyszła na takim malutkim holenderskim singielku "Wild life/ Think about us" z 1990 r. Trudna do zlalezienia. Ja singielek zakupiłem w Holandii za grubą kasę, w jednym z atykwariatów - 1 egzemplarz!
3. jesli chodzi o Thieves Like Us - to jest też singielek tym razem z trzema utworami - dwoma wersjami piosneki L.I.F.E. i "What you wear" - singiel kupiłem w Niemczech, od jednego kolegi.
Zarówno Siberia jak i Thieves Like Us na płycie długogrającej nie zostały wydane.
Poszukiwania to na prawdę fajna zabawa. Polecam.
2. z Siberią trochę gorzej. Ta piosenka wyszła na takim malutkim holenderskim singielku "Wild life/ Think about us" z 1990 r. Trudna do zlalezienia. Ja singielek zakupiłem w Holandii za grubą kasę, w jednym z atykwariatów - 1 egzemplarz!
3. jesli chodzi o Thieves Like Us - to jest też singielek tym razem z trzema utworami - dwoma wersjami piosneki L.I.F.E. i "What you wear" - singiel kupiłem w Niemczech, od jednego kolegi.
Zarówno Siberia jak i Thieves Like Us na płycie długogrającej nie zostały wydane.
Poszukiwania to na prawdę fajna zabawa. Polecam.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Czy możesz sprecyzować bo widziałem dwie wersjeJC pisze:2. z Siberią trochę gorzej. Ta piosenka wyszła na takim malutkim holenderskim singielku "Wild life/ Think about us" z 1990 r. Trudna do zlalezienia. Ja singielek zakupiłem w Holandii za grubą kasę, w jednym z atykwariatów - 1 egzemplarz!
"WILD LIFE" oraz "WILDLIFE"
i jak też czy "WILD LIFE / THINK ABOUS US" oraz "THINK ABOUT US / WILD LIFE"