LP Trójka nr 115 - 25.05.2012 - Marek Niedźwiecki

LP Trójka to nowa audycja (na antenie od 9 kwietnia 2010), nadawana w piątkowe przedpołudnie (kiedyś w paśmie „Tu Baron”, obecnie w paśmie „Do południa”) — wspomnienia, nowe nagrania, propozycje z aktualnego Topu... czyli wszystko co związane z LP3.
Poczekalnia LP3 – na antenie od 9 września 2017 roku – w każdą sobotę od 7 do 9, prowadzący: Piotr Baron

Moderatorzy: ku3a, jotem3, ku3a, jotem3

Dede

LP Trójka nr 115 - 25.05.2012 - Marek Niedźwiecki

Post autor: Dede »

Cześć.
Pierwsza godzina audycji dobiegła końca, a w niej najlepsza (dla mnie) ABBA ze wspominanego w tym tygodniu notowania #5: The Visitors (Crackin' Up).
Wcześniej było oczywiście listowe wspomnienie Bee Gees i Donny Summer (w tym smutnym temacie wczorajsze W Tonacji Trójki p.Marka, w którym przeplatał przez godzinę tych dwoje wykonawców, brzmiało tak, że nie dałem rady wyjść z pracy przed godz.16).
Dede

Re: LP Trójka nr 115 - 25.05.2012 - Marek Niedźwiecki

Minęła druga godzina LP Trójki. Tutaj pustki, ale to może dlatego, że liczne grono słuchających nie może oderwać się od głośników, żeby cokolwiek napisać? ;)
Z tej godziny zapamiętałem sztafetę Jacksonów, najpierw Janet a potem Michael na miesiąc przed trzecią rocznicą śmierci. Eh, jak ten czas leci...
Poza tym był Stevie Wonder i nie-oczywista Tina Turner. I nowy/stary Red Box. Przesłuchałem tenże "hymn" po raz pierwszy w całości i muszę przyznać, że nie jest źle. W wątku z głosowaniem posypały się gromy, że jest to jeszcze gorsza tragedia, niż z Przyjaciółmi Trójki, którzy zmasakrowali Dni, których nie znamy.
Pozwolę sobie zupełnie się z tym nie zgodzić. Po pierwsze, oba przypadki są nieporównywalne. Red Box wzięli na warsztat "swoje dziecko", a Przyjaciele popsuli klasyk Grechuty. Po drugie, efekt White & Red jest całkiem niezły i jako fan Chenko, nie jestem oburzony tym nowo-tworem, a jedyne, co mogę zarzucić Red Box, to szkoda, że mimo wszystko nie jest to coś oryginalnego.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Cześć!
Mnie ten mix "Chenko" nie przeszkadza, ale to rzeczywiście tylko mix - na pewno dobry na mistrzostwa.

Ucieszył mnie Sting. Przypomniał mi się letni koncert w Warszawie w strugach deszczu. Który to był rok? 1996 albo 1997, jakoś tak.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Rush - yeah!!! Trzecia godzina tez świetna. Śniadanie jeszcze lepiej smakuje.

Oj, kawa "zapikała" wię ziiiuuuu do fotela, lektura czeka, Radio gra!
Dede

...i na koniec Klincz - Latarnik, który przyćmił wszystko inne. Wiem, wiem, z tym utworem nigdy nie będę obiektywny. :) I wcale mi nie przeszkadza, że 2 tygodnie temu pan Marek też go grał w LP Trójce. Panie Marku, za 2 tygodnie też może być :D
Dziękuję, pozdrawiam i do wieczornego odsłuchu. Ciekawe, czy apel w sprawie Unisonic przyniesie skutek? Ja zatypowałem wypadek.
ODPOWIEDZ