Perfect, Zbigniew Hołdys, Grzegorz Markowski

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
marekjarek5
Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
Kontakt:

Perfect, Zbigniew Hołdys, Grzegorz Markowski

Post autor: marekjarek5 »

Szukam dwóch piosenek wyżej wymienionych, lub bliższych informacji gdzie tych nagrań można posłuchać.

Zbigniew Hołdys - "Poszło w dym", rok, chyba, 1978 lub 1979, był to wtedy przebój, grany w dyskotekach.
Perfect - "Dajcie mi zaśpiewać", rok 1981, nagranie pojawia się jako propozycja, w połowie roku, do Listy przebojów magazynu "Non stop"
Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2012 11:46 pm przez marekjarek5, łącznie zmieniany 1 raz.
mark

Re: Perfect, Zbigniew Hołdys

Post autor: mark »

Podejrzewam, że nie tylko kolega szuka tych nagrań :lol: :lol: Ja sam bym chętnie posłuchał, ale gdzie one są... Trzeba by było zwrócić się do źródła, czyli do samego Hołdysa, ale on chyba zrezygnował ostatnio z działalności internetowej...
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

mark pisze:Podejrzewam, że nie tylko kolega szuka tych nagrań :lol: :lol: Ja sam bym chętnie posłuchał, ale gdzie one są... Trzeba by było zwrócić się do źródła, czyli do samego Hołdysa, ale on chyba zrezygnował ostatnio z działalności internetowej...
Obawiam się, że może być tak, że jedyne co po tych nagraniach pozostało, to informacja prasowa, że były.
Intryguje szczególnie nagranie "Dajce mi zaśpiewać" bo to, prawdopodobnie, nagranie z okresu współpracy z Markowskim jako wokalistą.
"Poszło w dym" jest wcześniejsze, ale bardziej znane, tzn jest o nim informacja w kilku źródłach, to był ponoć hit w ówczesnych dyskotekach.
Awatar użytkownika
tomnow

Post autor: tomnow »

może spróbuj w audycji piosenki na życzenie bodajże po 14 godzinie :) A Hołdys ma u mnie grubą krechę za to co wyprawia ostatnio
słoik

Post autor: słoik »

Albo napiszcie do niego na pw, może jeszcze kiedyś wpadnie.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

:lol: :lol: :lol:

jakby było coś w zestawie ;-)
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

Yacy pisze::lol: :lol: :lol:

jakby było coś w zestawie ;-)
?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jest na forum użytkownik ZbigniewHoldys. rejestracji dokonał w czasie gdy w zestawie był KUBA ;-)
dlatego myślę, że gdyby coś było w zestawie to mógłby się tu pojawić :-)
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

Yacy pisze:jest na forum użytkownik ZbigniewHoldys. rejestracji dokonał w czasie gdy w zestawie był KUBA ;-)
dlatego myślę, że gdyby coś było w zestawie to mógłby się tu pojawić :-)
Dziękuję za stosowne rozjaśnienie sprawy.

Tak a propos artysty.
Szkoda, że do dziś nie udało się wznowić na płycie CD pierwszej płyty zespołu Perfect. Wiem, że wydano wszystkie nagrania na składankach,
ale to ważna płyta w historii polskiego rocka, powinna być edycja CD. Mamy rok 2012, a wiec okrągła rocznica ukazania się płyty na rynku (kwiecień - maj 1982) Można by rocznicową edycję wydać. Ech..... :(
słoik

Post autor: słoik »

Dla jeszcze większego rozjaśnienia dodam< że użytkownik ZbigniewHołdys jest tożsamy z artystą Zbigniewem Hołdysem (i nie jest to jedyny taki casus na forum)>
Awatar użytkownika
marekjarek5
Kontakt:

Warto jeszcze by zapytać o nagrania, piosenki, w wykonaniu Grzegorza Markowskiego na, uwaga, Festiwalu Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu, w roku 1980, lub 1981, pierwsza data bardziej prawdopodobna, ale druga nie wykluczona. Zaśpiewał, według moich informacji, na tym festiwalu 3 piosenki. To raczej pewne jest. Ale jakie? Tego nie wiem. Nie znam też tych nagrań.
ODPOWIEDZ