Perfect, Zbigniew Hołdys, Grzegorz Markowski
- marekjarek5
- Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
- Kontakt:
Perfect, Zbigniew Hołdys, Grzegorz Markowski
Szukam dwóch piosenek wyżej wymienionych, lub bliższych informacji gdzie tych nagrań można posłuchać.
Zbigniew Hołdys - "Poszło w dym", rok, chyba, 1978 lub 1979, był to wtedy przebój, grany w dyskotekach.
Perfect - "Dajcie mi zaśpiewać", rok 1981, nagranie pojawia się jako propozycja, w połowie roku, do Listy przebojów magazynu "Non stop"
Zbigniew Hołdys - "Poszło w dym", rok, chyba, 1978 lub 1979, był to wtedy przebój, grany w dyskotekach.
Perfect - "Dajcie mi zaśpiewać", rok 1981, nagranie pojawia się jako propozycja, w połowie roku, do Listy przebojów magazynu "Non stop"
Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2012 11:46 pm przez marekjarek5, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Perfect, Zbigniew Hołdys
Podejrzewam, że nie tylko kolega szuka tych nagrań
Ja sam bym chętnie posłuchał, ale gdzie one są... Trzeba by było zwrócić się do źródła, czyli do samego Hołdysa, ale on chyba zrezygnował ostatnio z działalności internetowej...

- marekjarek5
- Kontakt:
Obawiam się, że może być tak, że jedyne co po tych nagraniach pozostało, to informacja prasowa, że były.mark pisze:Podejrzewam, że nie tylko kolega szuka tych nagrań![]()
Ja sam bym chętnie posłuchał, ale gdzie one są... Trzeba by było zwrócić się do źródła, czyli do samego Hołdysa, ale on chyba zrezygnował ostatnio z działalności internetowej...
Intryguje szczególnie nagranie "Dajce mi zaśpiewać" bo to, prawdopodobnie, nagranie z okresu współpracy z Markowskim jako wokalistą.
"Poszło w dym" jest wcześniejsze, ale bardziej znane, tzn jest o nim informacja w kilku źródłach, to był ponoć hit w ówczesnych dyskotekach.
może spróbuj w audycji piosenki na życzenie bodajże po 14 godzinie
A Hołdys ma u mnie grubą krechę za to co wyprawia ostatnio

Albo napiszcie do niego na pw, może jeszcze kiedyś wpadnie.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:

jakby było coś w zestawie

- marekjarek5
- Kontakt:
?Yacy pisze:![]()
![]()
![]()
jakby było coś w zestawie
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
jest na forum użytkownik ZbigniewHoldys. rejestracji dokonał w czasie gdy w zestawie był KUBA
dlatego myślę, że gdyby coś było w zestawie to mógłby się tu pojawić

- marekjarek5
- Kontakt:
Dziękuję za stosowne rozjaśnienie sprawy.Yacy pisze:jest na forum użytkownik ZbigniewHoldys. rejestracji dokonał w czasie gdy w zestawie był KUBA![]()
Tak a propos artysty.
Szkoda, że do dziś nie udało się wznowić na płycie CD pierwszej płyty zespołu Perfect. Wiem, że wydano wszystkie nagrania na składankach,
ale to ważna płyta w historii polskiego rocka, powinna być edycja CD. Mamy rok 2012, a wiec okrągła rocznica ukazania się płyty na rynku (kwiecień - maj 1982) Można by rocznicową edycję wydać. Ech.....

Dla jeszcze większego rozjaśnienia dodam< że użytkownik ZbigniewHołdys jest tożsamy z artystą Zbigniewem Hołdysem (i nie jest to jedyny taki casus na forum)>
- marekjarek5
- Kontakt:
Warto jeszcze by zapytać o nagrania, piosenki, w wykonaniu Grzegorza Markowskiego na, uwaga, Festiwalu Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu, w roku 1980, lub 1981, pierwsza data bardziej prawdopodobna, ale druga nie wykluczona. Zaśpiewał, według moich informacji, na tym festiwalu 3 piosenki. To raczej pewne jest. Ale jakie? Tego nie wiem. Nie znam też tych nagrań.