Kowalski

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Kowalski

Post autor: JaceK »

czy mogłby ktoś uprzejmy skazać miejsce występowania nagrania ,,Irlandia Zielona'' i ,,Spragniony Karoliny'' niejakich Kowalskich?
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Re: Kowalski

Post autor: stavanger »

JaceK pisze:czy mogłby ktoś uprzejmy skazać miejsce występowania nagrania ,,Irlandia Zielona'' i ,,Spragniony Karoliny'' niejakich Kowalskich?
Piosenki zespołu Kowalski (te wyżej wymienione oraz inne) znajdziesz na ich stronie domowej. Wpisz do googla Kowalski i kliknij w pierwszy link. W drobiazgach masz ich 2 płyty.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: Kowalski

stavanger pisze:Wpisz do googla Kowalski i kliknij w pierwszy link. W drobiazgach masz ich 2 płyty.
Rzeczywiście! Dzięki... acha! a jakiś qń-werter realaudio na coś bardziej strawnego — zna ktoś?
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

podziękował...
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

with pleasure i do usług ;-)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ciekawe, co się dzieje z tym zespołem- dawno nic o nich nie słychać. Pamiętam, że w momencie kiedy ich Trójka wypromowała widziałem ich koncert w TV1, a piosenkę "Karolina" w Radio Zet. A teraz ni słychu, ni widu.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Ja ich znam i pamiętam jeszcze jako kabaret KABEL: ,,Śmieciara blues'', ,,Pop-piosenka'', ,,Kierowcy-bombowcy''... i wtedy pierwszy raz usłyszałem ,,Irlandię''. Występowali we wczesnych latach 90 ubiegłego wieku w klubach studenckich całej Polski.
Zaposiadam również ich spiewnik z dedykacją ówczesnego lidera zespoł, Grzegorza Szlapy — marzec 1992 r., powielaczowy unikat!
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

To świetnie. Słyszałem coś o ich przeszłości kabaretowej, co przenieśli potem na teksty swoich piosenek. Szkoda jednak, że jakoś im kariera trochę przystopowała. Piosenka "Marian" była genialna, a potem niestety odrobinę zagubili sie w stylu jaki mieli prezentować.
ODPOWIEDZ