Szukam wykonawcy i tytułu utworu

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Ch@mpion

Szukam wykonawcy i tytułu utworu

Post autor: Ch@mpion »

Nurtuje mnie ta melodia od ponad dwóch lat.... Jest to utwór instrumentalny - temat na gitarę solo, na 90% jest to utwór polskiego wykonawcy, z lat 80. Przypomina w klimacie "Krakowski Spleen" Maanamu. Na początku utworu temat gra tylko elektryczna gitara solo, później gra ta gitara razem z pozostałymi instrumentami. Temat przewija się przez cały utwór. Szkoda, że nie można zanucić na łamach forum (potrafił bym zanucić sam początek), ale....... mogę to opisać - utwór na 4/4, w pierwszym takcie 2 razy taki sam układ dźwięków po 4 ósemki, pierwsze dwa dźwięki mają taką samą wysokość; następny takt dwa długie dźwięki; ten pierwszy wyższy od drugiego......
5003777@poczta.fm, GG - 5003777 - jak ktoś może, niech mi wyśle też MP3... odpowiem, czy to ten utwór o który mi chodzi, czy nie ten :)
Ch@mpion

P.S. Słyszałem go parę miesięcy temu w nocy w Radiu Zet pomiędzy innymi polskimi utworami; można czasem też go usłyszeć na Gold FM i Złotych Przebojach.
Ch@mpion

Już znalazłem - to jest "Espana Forever" zespołu Maanam.
ODPOWIEDZ