"KRÓLESTWO" ZA NAGRANIE 228 NOTOWANIA!!!

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

MiraS

"KRÓLESTWO" ZA NAGRANIE 228 NOTOWANIA!!!

Post autor: MiraS »

Witam! Poszukuję nagrania 228 notowania LP3 z 2 sierpnia 1986 roku.
Pozdrawiam Wszystkich, Mirek S.
m_smolka@poczta.onet.pl
herMMan

Re: "KRÓLESTWO" ZA NAGRANIE 228 NOTOWANIA!!!

Post autor: herMMan »

Oj, szanse są znikome choć nigdy nie wiadomo co kryją prywatne zasoby słuchaczy. Z przedziału notowań 200-299 jak dotąd udało mi się zarchiwizować tylko fragmenty list: 256, 261, 262, 268 i 270.
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

O co chodzi z tym akurat notowaniem? Właśnie przesłuchuję "przelotowo" dzisiejsze wydanie "LP Trójki" i Pan Marek zapowiedział, że w dzisiejszej liście będzie ogłoszone właśnie na antenie poszukiwanie tego notowania.

To ja dorzuciłbym jeszcze poszukiwanie na "wielką skalę" ;) 2. notowania. Ktoś ma to nagrane! Dziesięć lat temu w audycji specjalnej po 1000. wydaniu lp3 został zaprezentowany niewielki fragment tamtego notowania. Ktoś przyniósł taśmę z tym nagraniem na Myśliwiecką. Pytałem swego czasu Pawła Kostrzewę (który prowadził wtedy tą audycję), czy pamięta może kto przyniósł to nagranie, ale niestety Pan Paweł nie pamięta kto to był.

JacKu słyszałem, że jesteś "zamieszany" w poszukiwanie 228. not. Czy mógłbyś wspomnieć też o tym 2. notowaniu? Wiesz Pan Marek zna Cię pewnie lepiej, niż mnie. Są więc większe szanse na "ogłoszenie" poszukiwań na antenie.

O i jeszcze ku3a mógłby zapytać osobiście Pana Marka o to 2. notowanie (może coś wie). Pytałem Go kiedyś mailowo, ale niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

Tutaj na forum też kiedyś ogłosiłem poszukiwanie tego 2. notowania (dokładnie -> tutaj), ale nikt się wtedy nie zgłosił.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

z punktu widzenia Archiwum LP3, każde archiwalne nagranie ma wielkie znaczenie -- kiedyś faktycznie wspominałem w jakimś emajlu do p.Marka o potrzebie archiwizacji nagrań. W odpowiedzi uzyskałem tylko określenie: "trudna sprawa".

W istocie, to nie jest w interesie radia, by -- nawet jeśli istnieją -- udostępnić na zewnątrz, szerszemu ogółowi nagrania archiwalne. Zwłaszcza, że ostatnio otworzona witryna moje.polskieradio.pl ma za zadanie udostępniać takie materiały. Więc to źródło pozyskania czegokolwiek jest chyba niewłaściwym kierunkiem poszukiwań.

Apel na Forum, ponawiany kilkakrotnie (wystarczy poszukać w zasobach forum) nie przyniósł spodziewanego odzewu. Wniosek: albo nie istnieją takie materiały, albo ich właściciele mało entuzjastycznie skłaniają się do podzielenia się takimi perełkami.

Podsumowując: przychylam się do apelu o poszukiwanie i udostępnienie archiwalnych nagrań Listy, zwłaszcza tych z ubiegłego stulecia... ;)
herMMan

Post autor: herMMan »

Na temat archiwalnych list rozmawiałem z p. Michałem Jakubikiem podczas VIII zlotu. Zarzekał się, że sam kiedyś "przetrząsnął" archiwum radiowe i nie ma już w nim żadnych całych notowań tylko ewentualnie jakieś bardzo krótkie fragmenty. :(
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ja też słyszałem taką wersję jak herMMan...
choroszcz

Post autor: choroszcz »

na pewno je sluchalem ..ale o co dokladnie chodzi o jakis kawalek czy cos innego.
jesli chodzi o notowanie 2 ..to czy chodzi o ten fragmencik przedstawiany w 1000 not .
w chomikach mozna go znależc
Grzenio

Post autor: Grzenio »

Ja też mam do was pytanie o notowania.
Czy znajdę może gdzieś chociaż jedno notowanie z przedziału 346 - 354? Szukałem w sieci,na chomikach i tu,ale nie znalazłem,dlatego pytam was "wtajemniczonych",bo może źle szukam.
ODPOWIEDZ