Coma

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
zeta

Coma

Post autor: zeta »

Czy dobrze słyszałam, że niedługo odbędzie się koncert zespołu Coma w Trójce i będzie słychać w eterze? Juz się nie mogę doczekać :D Hura, hura, hura!!! Z tego co pamiętam na forum jest więcej miłośników "Ocalenia", "Pasażera" czy "Undergroundu". Czy ktoś się wybiera na koncert? Zdaje się, że biletów nie można kupić, tylko będą rozdawane wśród słuchaczy. Kilka ostatnich dni byłam poza zasięgiem "Trójki" (innych stacji zresztą też :wink: ) i nie jestem na bieżąco.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
Ty tu o Comie mówisz ,a ja patrzę i widzę ,że to co Kaczkowski mówil to prawda.
ARCHIVE w Trójce!!

http://www.radio.com.pl/trojka/mst/
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Yeeee! :lol: :lol: :D :D Nie wiedziałem o żadnym z tych koncertów, ale z tych dwóch ciesze się tak samo, bo to są jedne z niewielu moich ulubionych! :lol: Na pewno nie będę na nich na żywo, ale w radio postaram się słuchać. Może ktoś je przypadkiem nagra i udostępni.
Grycek

tadzio3 pisze:Yeeee! :lol: :lol: :D :D Nie wiedziałem o żadnym z tych koncertów, ale z tych dwóch ciesze się tak samo, bo to są jedne z niewielu moich ulubionych! :lol: Na pewno nie będę na nich na żywo, ale w radio postaram się słuchać. Może ktoś je przypadkiem nagra i udostępni.
Postaram się o to.
zeta

A do tego jeszcze Pustki! :D
To są te chwile, kiedy żałuje, że nie mieszkam w Warszawie :wink:
Chyba za daleko Pustkom do Krakowa, bo dotąd tylko raz u nas koncertowali. Wtedy akurat byłam w rozjazdach i o koncercie dowiedziałm się po fakcie. Za to o mały włos załapałabym się na jedno z ich pierwszych wystąpień w spektaklu „Cokolwiek się zdarzy, kocham cię" w Teatrze Rozmaitosci w Warszawie. Niestety nie udało się, musiałam wcześniej wracać do domu. Słyszałam, że odbiór był pozytywny i Pustki mają w tym swoją zasługę. Ich muzyka grana na żywo wniosła dużo energii do spektaklu.
Skoro nie można na żywo, to przynajmniej przez radyjko :D
Gdyby udało się nagrać - rewelacja!
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Re: Coma

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

zeta pisze:Kilka ostatnich dni byłam poza zasięgiem "Trójki" (innych stacji zresztą też :wink: ) i nie jestem na bieżąco.

Nie mogę sobie pomyśleć a dopiero wyobrazić w XXI wieku być poza zasięgiem eteru - chyba że WaćPani schodzi do podziemia... :D :twisted:

Co do Comy to "Pierwsze ich wyjście" jakoś mnie nie poruszyło...ale teraźniejsze "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii... " mnie poprostu zniewoliły...dla mnie będzie płyta ROKU'06 biorąc pod uwagę nawet muzykę zagraniczną...
...dodzwonić się do Trójki po bilet na jakikolwiek koncert graniczy z cudem...a i kilometrów od Trójki dzielą dziesiątki ...tak więc pozostaje eter i wracamy do odbiorniczka Ten miesiąc koncertowy zapowiada się nieźle Archive Hey[choć niewiadomo kiedy usłyszymy w radiu] czy Łotysze
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Megalomaniac 3-owy pisze:Co do Comy to "Pierwsze ich wyjście" jakoś mnie nie poruszyło...ale teraźniejsze "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii... " mnie poprostu zniewoliły...dla mnie będzie płyta ROKU'06 biorąc pod uwagę nawet muzykę zagraniczną...
Mnie ich "pierwsze wyjście z mroku" do dziś zniewala i każde przesłuchanie jest wielką ucztą dla ucha. Dla mnie płyta ta jest jedną z najlepszych na polskim rynku ostatnich pięciu lat!
A co do nowej? Nie słyszałem jej jeszcze w całości. Nie moge jeszcze jej nabyć, aczkolwiek słyszałem kilka utworów w radio Bis i ciekawie się zapowiada. Jeżeli tobie tak się spodobała to musi być także świetna...
zeta

Megalomaniac 3-owy pisze:
zeta pisze:Kilka ostatnich dni byłam poza zasięgiem "Trójki" (innych stacji zresztą też :wink: ) i nie jestem na bieżąco.

Nie mogę sobie pomyśleć a dopiero wyobrazić w XXI wieku być poza zasięgiem eteru - chyba że WaćPani schodzi do podziemia... :D :twisted:
Waćpanna czasami ma ochotę ukryć się przed XXI w. w podziemiach :wink:
Ale nie w czerwcu, który obfituje tyloma wspaniałymi koncertami :P
Wygląda na to, że wysłuchamy ich razem - każdy przy swoim odbiorniku :wink:
Pustki, Coma, Archive, Hey, Brainstorm...sezon w pełni!!!
Madagaskar

Post autor: Madagaskar »

Nie chcę "Spadam", chcę "Anioły"
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

witam,
czy ktoś z forumowiczów przez przypadek może zaerejstrować ten koncernik (Comy oczywiście - zdziś ;-) i udostępnić później w sieci ?? Bo niestety nie będę mógł być przy głośniczkach, a płyta mi się ogromnie podoba i chciałbym usłyszeć jak brzmi na żywo.
z góry dzięki
pozdrawiam
jacek
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Ciekawe czy ktoś nagrał koncert Comy. Ja niestety nie słuchałem.
Grycek

Nagralem koncert i wywiad w Minimaxie , ale udostępnić później będę mógl.
awni
Kontakt:

Post autor: awni »

była coma to teraz archive -19 czerwca?? nie myle sie?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Grycek pisze:Nagralem koncert i wywiad w Minimaxie , ale udostępnić później będę mógl.
Cieszę się bardzo. Czas publikacji nie ma znaczenia.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

W tej sprawie miałem milczeć, ale dziś owe skojarzenie ma kolejne potwierdzenie, tym razem z "Teraz Rocka"...

Po pierwszych przesłuchaniach singlowej "Dalekiej drogi do domu" miałem nieodparte wrażenie, ze utwór ten brzmi jakby nagrał go zespół Ira. Postanowiłem jednak milczeć - gdyż na forum panuje niczym nieskrępowany zachwyt nad tym dokonaniem grupy.

Milczenie potrwało aż do dzisiaj, kiedy pan listonosz podrzucił pod drzwi nowy numer "Teraz Rocka". I tam niejaki Łukasz Wiewiór (przeprowadził rozmowę z Roguckim, wokalistą Comy) dzieli się takim spostrzeżeniem: "Singlowa, radiowa wersja "Dalekiej drogi do domu" to jak dla mnie przebojowe granie spod znaku Iry czy nawet Kombii".

Generalnie bardzo ciekawy artykuł. Samo pytanie o radiowy singiel daje wiele do myślenia.

Okazuje się, ze albumowa wersja "Dalekiej drogi do domu" jest za ostra na "ich" target (jako "ich" Rogucki określa kierownictwo Trójki, które decydowało, jaki utwór ma być wybrany na promocję w radiu). Zespół wiec został "przymuszony" do przearanżowania utworu. Rogucki: „Wiesz, oni puszczają teraz „radość słuchania’”.

Zespół zaproponował siedem utworów na singla, na co "oni" (czyli "ich" czyli zapewne kierownictwo redakcji muzycznej Trójki) powiedzieli:" Nie, dziękujemy, cześć"

Coma miała więc problem. Rogucki: "Wydajemy nową płytę i nagle okazuje się, ze żadnego utworu nie będzie w radiu". Tutaj pojawia się chyba jedyny optymistyczny wątek, co do Trójki. Jest to jedyne radio ogólnopolskie, które jest w stanie grać coś innego niż "najlepszą muzykę"; "czułe granie" czy inne "hity na czasie".

Jaki był finał na froncie Coma - dyrekcja Trójki? Zacytuję znów Roguckiego:" Zamknąłem oczy..."

Owe trzy kropki (...) nie wymagają komentarza...
zeta

Grycek pisze:Nagralem koncert i wywiad w Minimaxie , ale udostępnić później będę mógl.
świetnie, że nagrałeś!!!
na Ciebie można liczyć :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

zbyszu pisze:W tej sprawie miałem milczeć, ale dziś owe skojarzenie ma kolejne potwierdzenie, tym razem z "Teraz Rocka"...
Po pierwszych przesłuchaniach singlowej "Dalekiej drogi do domu" miałem nieodparte wrażenie, ze utwór ten brzmi jakby nagrał go zespół Ira. Postanowiłem jednak milczeć - gdyż na forum panuje niczym nieskrępowany zachwyt nad tym dokonaniem grupy.
Milczenie potrwało aż do dzisiaj, kiedy pan listonosz podrzucił pod drzwi nowy numer "Teraz Rocka". I tam niejaki Łukasz Wiewiór (przeprowadził rozmowę z Roguckim, wokalistą Comy) dzieli się takim spostrzeżeniem: "Singlowa, radiowa wersja "Dalekiej drogi do domu" to jak dla mnie przebojowe granie spod znaku Iry czy nawet Kombii".
Generalnie bardzo ciekawy artykuł. Samo pytanie o radiowy singiel daje wiele do myślenia.
Okazuje się, ze albumowa wersja "Dalekiej drogi do domu" jest za ostra na "ich" target (jako "ich" Rogucki określa kierownictwo Trójki, które decydowało, jaki utwór ma być wybrany na promocję w radiu). Zespół wiec został "przymuszony" do przearanżowania utworu. Rogucki: „Wiesz, oni puszczają teraz „radość słuchania’”.
Zespół zaproponował siedem utworów na singla, na co "oni" (czyli "ich" czyli zapewne kierownictwo redakcji muzycznej Trójki) powiedzieli:" Nie, dziękujemy, cześć"
Coma miała więc problem. Rogucki: "Wydajemy nową płytę i nagle okazuje się, ze żadnego utworu nie będzie w radiu". Tutaj pojawia się chyba jedyny optymistyczny wątek, co do Trójki. Jest to jedyne radio ogólnopolskie, które jest w stanie grać coś innego niż "najlepszą muzykę"; "czułe granie" czy inne "hity na czasie".
Jaki był finał na froncie Coma - dyrekcja Trójki? Zacytuję znów Roguckiego:" Zamknąłem oczy..."
Owe trzy kropki (...) nie wymagają komentarza...
Bardzo dobrze, ze o tym wspomniałeś, bo jeżeli chodzi o te piosenkę to byłem lekko rozczarowany, ale już wcześniej wiedziałem o tym ze utwór ten zostanie zmieniony na potrzeby radia. Dowiedziałem się tego ze strony Comy, która o tym poinformowała. Spodziewałem się troszeczkę "innego" klimatu singloego kawałka, ale jak usłyszałem kilka utworów z nowej płyty to sie uspokoiłem. Jest dobrze.
Pewnie nie będzie drugiego singielka promowanego w Trójce, ale co tu się dziwić skoro na poprzedniej płycie także tylko jedną piosenkę promowano i to skróconą piosenki "Spadam"(na liście puszczano prawie pełną wersję), a tamten album miał co najmniej 3 piosenki, które nadawały się na single (oprócz tego kilka genialnych piosenek), ale niestety.
I pomyśleć, ze kiedyś trójka nie bała się jako jedna z niewielu stacji puszczać tego czego inni się boją... teraz to już tylko namiastki i słuchanie radia po północy np. "teraz polskie" a potem "noc muzycznych pejzaży".
zeta

Podobnie jest w TV, najciekawsze programy kulturalne czy publicystyczne, dobre filmy fabularne i dokumentalne lecą koło północy. To swiadczy jedynie o tym jak wąskie musi być grono odbiorców takich programów. Poza tym wyglada tak, jakby były skierowane dla okreśonych grup, np. osób uprawiających wolny zawód, które nawet w środku tygodnia mogą sobie przestawić dobę i żyć jak sowy. Albo dla studentów :wink:
Noc jest piekną porą na słuchanie muzyki, ale widać te nocne pejzaze nie dla mnie, bo nawet w weekend wytrzymuję tylko do 3.00. Na szczęście pozostaje ściągnięcie audycji z serwera.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

zeta pisze:Noc jest piekną porą na słuchanie muzyki, ale widać te nocne pejzaze nie dla mnie, bo nawet w weekend wytrzymuję tylko do 3.00. Na szczęście pozostaje ściągnięcie audycji z serwera.
Ja podobnie robię. Czasem słucham do 3 albo późńiej ale tylko co drugi tydzień.
zeta

Grycku, nie popędzam Cię, czekam cierpliwie, ale proszę nie zapomnij o tym koncercie, dobrze?
Awatar użytkownika
jotem3

czy gdybym ubiegł grycka i podał link do strony gdzie jest ten koncert (umieściła go osoba z forum dyskusyjnego MYSLOVITZ) to Grycek by się za to zezłościł ??
jacek
Awatar użytkownika
jotem3

COMA w TRÓJCE :-)

http://www.sendspace.com/file/1cvh90

pozdrawiam
jacek
Grycek

jotem3 pisze:czy gdybym ubiegł grycka i podał link do strony gdzie jest ten koncert (umieściła go osoba z forum dyskusyjnego MYSLOVITZ) to Grycek by się za to zezłościł ??
jacek
nie ma sprawy.
Swoje nagranie też umieszczę (koncert +wywiad)
http://www.megaupload.com/?d=73WNDEHP
zeta

jotem3 pisze:czy gdybym ubiegł grycka i podał link do strony gdzie jest ten koncert (umieściła go osoba z forum dyskusyjnego MYSLOVITZ) to Grycek by się za to zezłościł ??
jacek
nie wiem co Grycek na to, ale ja jestem przeszczęśliwa :)
zeta

Grycek pisze:
jacek
nie ma sprawy.
Swoje nagranie też umieszczę (koncert +wywiad)
http://www.megaupload.com/?d=73WNDEHP
no teraz już wiem co Grycek na to :)
widocznie weszlismy jednocześnie na forum, ale Ty mnie troche ubiegłeś z postem.
Wywiad to też super kąsek, dzięki!
ODPOWIEDZ