Jestem strasznie zawiedziony tą audycją. Jeszcze na początku istnienia jej muzyka była chociaz trochę wymyślna, a teraz? Leci praktycznie to, co jest w radiowej ramówce. I co gorsza nigdy nie puścili mojego zamówienia. Wprawdzie nie prosiłem o piosenki, które słyszę na codzień, ale przecież o to chodzi. Wcześniej jeszcze pisało się maile, a teraz smsy, to szlak mnie trafiał jak się wykosztowywałem na pisanie i nigdy nic z tego nie miałem. Prosiłem raczej o piosenki, których albo dawno nie słyszałem i nie moge jej posłuchać, albo po prostu miałem ogromną chęć żeby konkretną posłuchać. Gdy nie usłyszałem żadnej z nich z czasem zacząłem pisać tak trochę "pod trójkę", czyli te które na pewno słyszałem w tym radio ale też nie.
Po prostu twórcy programu idą na łatwiznę i wybierają tylko te zamówienia, które sa akurat w ramówce (ale tych mam czasem dosyć), albo "pod ręką". Audycja straciła swój dawny urok.
Muzyczna poczta UKF
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Format i playlista rulez!
Smutne lecz prawdziwe czyli czysta komercja w publicznym radiu. Licza sie moje drogie Panie i dzrodzy Panowie slupki, slupki i jeszcze raz slupki. A takie slupki przekladaja sie na reklamy, reklamy zas na dodatkowa mamone oprocz tej abonamentowej.
To wszystko ma rowniez swoje odbicie w samej liscie przebojow niestety. Sami wyrazacie juz takie opinie. Lista utworow do glosowania, sztucznie, sztywno ustalana. Pamietacie, jak kiedys brzmialy nawolywania do glosowania. "Mozna glosowac, na dowolny utwor, ktory pojawil sie na antenie", a teraz jeszcze bardziej to okrojono i narzucono. To juz niestety nie ta lista co dawniej, ale i tak warto jej sluchac, chociazby dlatego, ze znajdziecie tu utwory, ktorych w innych stacjach nie graja.
Smutne lecz prawdziwe czyli czysta komercja w publicznym radiu. Licza sie moje drogie Panie i dzrodzy Panowie slupki, slupki i jeszcze raz slupki. A takie slupki przekladaja sie na reklamy, reklamy zas na dodatkowa mamone oprocz tej abonamentowej.
To wszystko ma rowniez swoje odbicie w samej liscie przebojow niestety. Sami wyrazacie juz takie opinie. Lista utworow do glosowania, sztucznie, sztywno ustalana. Pamietacie, jak kiedys brzmialy nawolywania do glosowania. "Mozna glosowac, na dowolny utwor, ktory pojawil sie na antenie", a teraz jeszcze bardziej to okrojono i narzucono. To juz niestety nie ta lista co dawniej, ale i tak warto jej sluchac, chociazby dlatego, ze znajdziecie tu utwory, ktorych w innych stacjach nie graja.
- tadzio3
- Kontakt:
No właśnie i to jest smutne. Jako radio publiczne powinno mniej sie "łasić" na komercję i "łapanie kapuchy" ale takie czasy mediów publicznych dawno zniknęły. Telewizja już od niepamiętnych czasów jest komercyjna (już tylko nie przerywanie reklamami filmów różni od innych), radio najwyraźniej goni "młodszego medialnego kolegę".Piotr pisze:Smutne lecz prawdziwe czyli czysta komercja w publicznym radiu. Licza sie moje drogie Panie i dzrodzy Panowie slupki, slupki i jeszcze raz slupki. A takie slupki przekladaja sie na reklamy, reklamy zas na dodatkowa mamone oprocz tej abonamentowej.
Gdyby była wolna ręka przy wyborze piosenek do listy przebojów wyglądała ona by zupełnie inaczej, podobnie z muzyczną pocztą.
Na pocieszenie (zawsze tak robię) stwierdzam, że jak na razie wciąz "trójka'" (nawet juz jako "trUjka") jest najlepszym radiem i chociaż podupadło w ostatnich latach to jak na razie z żadnym innym radiem nie moge sie zżyć tak jak z tym. Szczególną rolę odgrywają niepowtarzalne audycje, lecz co do Muzycznej Poczty UKF nie mogę tego powiedzieć.
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Nic sie nie martw, nadchodza juz te czasy, kiedy radio znow bedzie radiem pelnym programow autorskich. No moze nie wszystkie stacje, ale beda takowe. Wszyscy w swiecie multimedialnym czekamy na te pierwsza, ktora sie odwazy zerwac z ta podrecznikowa wizja radia panow w bialych kolniezykach liczacych tylko kase i sprawdzajacych wielkosc slupkow. I wszyscy sa zgodni to nastapi juz niebawem. Pozyjemy, zobaczymy.