Eartha Kitt

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
słoik

Eartha Kitt

Post autor: słoik »

"Tak miękko - to śpiewa Eartha Kitt,
To kot tak chodzi po elektrycznym drucie,
To tak źrenice rozkleja marcepanowy świt..."

Teraz trzeba się tylko cieszyć, że Lista miała zaszczyt gościć przez dwa mgnienia tę artystkę, należącą przecież jeszcze do epoki sprzed rock'n'rolla. Nie wiem czy ktoś w Trójce zauważy jej odejście więc chciałbym chociaż wspomnieć ją na forum. Liczę na Grzegorza Wasowskiego i Marcina Kydryńskiego, którego ojciec był jej admiratorem. Zbyt często Trójka ostatnio nie zauważa takich strat, nie słyszałem, żeby ktoś zająknął się o Levim Stubbsie, Mitchu Mitchellu czy Ymie Sumac. A przecież tak pięknie parę lat temu o Ymie Sumac opowiadał w Minimaksie Piotr Kaczkowski i odtwarzał jej pieśni, teraz jakby nie zauważył jej śmierci. Może się mylę, rzadziej mam teraz możliwość słuchania Trójki. Jeśli ktoś nie zna to niech choć przez chwilę pamięta, że była taka artystka Eartha Kitt. RIP
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Eartha Kitt

Post autor: djjack »

słoik pisze:(...)Eartha Kitt,
(...) Nie wiem czy ktoś w Trójce zauważy jej odejście więc chciałbym chociaż wspomnieć ją na forum. (...). A przecież tak pięknie parę lat temu o Ymie Sumac opowiadał w Minimaksie Piotr Kaczkowski i odtwarzał jej pieśni, teraz jakby nie zauważył jej śmierci. (...)
Dzisiaj czyli 2 stycznia 2009 r. p. Piotr Kaczkowski około 12.25 wspomniał na antenie o Tej artystce i postarał się nawet wyemitować jeden z Jej utworów.
ODPOWIEDZ