Jeśli się nie mylę, to Luiza Es i Luiza Staniec to ta sama artystka. Nawiasem mówiąc to też wokalistka zespołu Telewizor, można ją też usłyszeć w chórku "Młodych lwów" Budki Suflera. Tak więc wokalistka może niezbyt rozpoznawalna, a zaliczyła już występy w 5 utworach na Liście. Była także wokalistką punkrockowego zespołu Matka i, o zgrozo, miała występować razem z Michałem Wiśniewskim pod szyldem "Read Head".
Proponuję skojarzenie podmiotów "Luiza Es" i "Luiza Staniec".
Luiza Staniec
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Luiza Staniec
O! Matka! Byłem kiedyś na ich koncercie, były jako support przed Hey. A to był najlepszy koncert Heya na jakim byłem w życiu i w ogóle 1 z 4 najlepszych
.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czy są jakieś potwierdzenia tego faktu? Propozycja kol. słoika została bez rzeczowego, merytorycznego komentarza...
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Archiwum Polskiego Rocka jest chyba wiarygodne: http://www.archiwumrocka.art.pl/3179,opis.html
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
A zatem... zrobić dowiązanie (wzajemne)? czy ujednolicić zapis?
Optuję za tym, by raczej istniały odrędne zapisy podmiotu wykonawczego... Jako Luiza Es utwór ,,Tylko mur'' wykonała w 1992/1993, nie wiem czy utwór wyszedł na jakiejś płycie... następne oficjalne wydawnictwo to album z 2007 roku, pt.: ,,Ja To Ja'' nagrany jako Luiza Staniec. Utwór ,,Ja to ja'' ma pisownię właśnie taką, natomiat ,,Jatoja'' to już remix...
Więc jak to będzie z tymi zapisami?
Optuję za tym, by raczej istniały odrędne zapisy podmiotu wykonawczego... Jako Luiza Es utwór ,,Tylko mur'' wykonała w 1992/1993, nie wiem czy utwór wyszedł na jakiejś płycie... następne oficjalne wydawnictwo to album z 2007 roku, pt.: ,,Ja To Ja'' nagrany jako Luiza Staniec. Utwór ,,Ja to ja'' ma pisownię właśnie taką, natomiat ,,Jatoja'' to już remix...
Więc jak to będzie z tymi zapisami?