Luiza Staniec

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

słoik

Luiza Staniec

Post autor: słoik »

Jeśli się nie mylę, to Luiza Es i Luiza Staniec to ta sama artystka. Nawiasem mówiąc to też wokalistka zespołu Telewizor, można ją też usłyszeć w chórku "Młodych lwów" Budki Suflera. Tak więc wokalistka może niezbyt rozpoznawalna, a zaliczyła już występy w 5 utworach na Liście. Była także wokalistką punkrockowego zespołu Matka i, o zgrozo, miała występować razem z Michałem Wiśniewskim pod szyldem "Read Head".
Proponuję skojarzenie podmiotów "Luiza Es" i "Luiza Staniec".
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: Luiza Staniec

Post autor: Miszon »

O! Matka! Byłem kiedyś na ich koncercie, były jako support przed Hey. A to był najlepszy koncert Heya na jakim byłem w życiu i w ogóle 1 z 4 najlepszych :D.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Czy są jakieś potwierdzenia tego faktu? Propozycja kol. słoika została bez rzeczowego, merytorycznego komentarza...
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Archiwum Polskiego Rocka jest chyba wiarygodne: http://www.archiwumrocka.art.pl/3179,opis.html
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

A zatem... zrobić dowiązanie (wzajemne)? czy ujednolicić zapis?

Optuję za tym, by raczej istniały odrędne zapisy podmiotu wykonawczego... Jako Luiza Es utwór ,,Tylko mur'' wykonała w 1992/1993, nie wiem czy utwór wyszedł na jakiejś płycie... następne oficjalne wydawnictwo to album z 2007 roku, pt.: ,,Ja To Ja'' nagrany jako Luiza Staniec. Utwór ,,Ja to ja'' ma pisownię właśnie taką, natomiat ,,Jatoja'' to już remix...

Więc jak to będzie z tymi zapisami?
ODPOWIEDZ