Hey i Goście
Hey i Goście
To dość przykra historia. "Moją i twoją nadzieję" w charytatywnej wersji z 1997 r. sygnował oficjalnie twór pod nazwą Polygram All Stars, na szczęście mało kto tej nazwy używał. Mam numer miesięcznika XL z dowodem na powyższe ale nie mam skanera. Może ktoś inny da namacalny dowód.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Re: Hey i Goście
No i co robimy z tym fantem?
Ja znalazłem:

Oczekuję komentarzy.
Ja znalazłem:
i jeszcze okładki:WZNIEŚ SERCE / Składanka dla powodzian (Polygram All-Stars, Urszula, Bajm, T.Wojnowicz, E.Górniak, Kayah, J.Steczkowska, Liroy, Medusa, A.Lipnicka, G.Turnau, R.Przemyk, Maanam, R.Rynkowski, O.N.A., K.Kowalska, R.Janson, I.Santor i goście). Dochód z płyty był w pełni przeznaczony na pomoc dla powodzian w Polsce

Oczekuję komentarzy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A może zapis Polygram AllStars, czy jak tam to leci, a w nawiasie [LP3: Hey i Goście]. Tyle tylko, że to nie tylko w LP3 tak było, więc jakby "zwyczaj zwycięża tu nad prawem pisanym".
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Faktycznie zapis na plycie jest taki jaki podajecie, ale sek w tym, ze oprocz plyty byl jeszcze "mx" Pomoc dla powodzian, z ktorego grano w stacjach i tam juz nie ma wzmianki o gwiazdach polygramu jako wykonawcy utworu. Zeby bylo jeszcze bardziej prawidlowo to zapis '97 tez powinien zniknac