Od jakiegos czasu probowalem sie dowiedziec u Balonika czy jest taka możliwość, a rozmowy w Mucznem i tydzien pozniej, juz na Mysliwieckiej, pchnely wreszcie temat na odpowiednie tory. Bardzo dobrze się więc złożylo, że w czasie tych ostatecznych ustaleń temat, niezależnie od nich, pojawil sie na forum.
Generalnie Balonik jest bardzo chętny do tego, byśmy przekazywali swoje propozycje. Skorzystałem z tego i w ostatnią sobotę przekazałem pierwszą płytę z 6 utworami. Moglibyśmy taki proces powtarzać co 2-3 tygodnie, przekazując ok. 4 piosenki. Myślę, że więcej nie warto, przynajmniej na razie. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie i jaka będzie skuteczność naszych propozycji. Ja cały proces widzę tak:
- każdy chętny podaje kilka swoich propozycji, do ustalenia liczba,
- ktoś (SummerMovedOn?) zlicza te glosy i podaje wyniki,
- i juz, moim zdaniem nie ma potrzeby komplikowac i tworzyc nastepny etap, żeby glosowac na kilka piosenek z puli tych, ktore byly najwiecej razy zaproponowane,
- ja zgrywam te kilka zwycieskich piosenek na plyte i zanoszę panu Piotrowi na Mysliwiecką. Tylko uwaga! Oprocz tego, że oczywiście musialbym dostac te propozycje w dobrej jakosci na mp3, muszę też mieć pełen komplet danych o utworze: tytuł, wykonawca, czas, wydawca + rok wydania plyty/singla, autor słów, autor muzyki.
Co Wy na to?
W sobotę zaniosłem płytę, na której znajdowały się głównie moje własne propozycje, aby po prostu zapoczątkować jakoś cały proces, a także 2 o których była mowa na forum. Te propozycje to:
1. Summers Lost - Hurt
2. Po prostu pastelowe - Strachy na Lachy
3. Devour - Shinedown
4. Mercury - Bloc Party
5. Dear God - Avenged Sevenfold
6. 1980 - Koniec Świata
Jeszcze nie wiem jaka była reakcja na te utwory, dowiem się w sobotę (no chyba że coś jednak wczesniej trafi do zestawu

Mam nadzieję, że od czasu do czasu któraś z naszych propozycji trafi do zestawu do głosowania. Oczywiście to byłby tylko pierwszy krok do zaistnienia, bo aby dostawała więcej głosów niż tylko kilka naszych, musiałaby być prezentowana na antenie Trójki. No ale to dalszy etap - na razie nie martwmy się na zapas i rozkręćmy te propozycje.