Nasza lista list?
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- tadzio3
- Kontakt:
Nasza lista list?
Skoro było już 5 edycji Naszej Listy i póki co nie ma chęci, aby robić kolejną to co powiecie na małe podsumowanko? Myślałem o kilku sposbach tej zabawy. Albo robimy tak, że odgórnie wybieramy przykładowo po 15 najwyżej sklasyfikowanych piosenek z kazdej edycji i z nich robimy zabawę na tych samych zasadach co zwykle, albo robimy eliminacje i kazdy wybiera np swoją 10 najlepszych piosenek z wszystkich edycji i np 64 najlepsze utwory dzielimy na pary i rozpoczynamy znaną nam zabawę, albo w końcu tak, że stosujemy typowe głosowanie na najlepszy utówr wszystkich Naszych List, wybieramy swoją dziesiątkę, sumujemy i przedstawiamy wyniki.
Jak się na to zapatrujecie?
Jak się na to zapatrujecie?
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Ja tam jestem za!
Tylko tak
- jeśli drugi wariant /eliminacje/ to obligatoryjnie wrzuciłbym półfinalistów. Niekoniecznie dlatego że są tam "moje" piosenki, ale dlatego, że "tak być powinno i że te utwory wygrywające, sobie na to zasłużyły...". I to byłby najlepszy wariant. Daje to 20 utworów "rozstawionych" do których dorzucamy 44 z elininacji, z których 12 jest też rozstawionych.
- tylko, że biorąc pod uwagę czas, topy, listy, urlopy, wakacje, etc. to najłatwiej na zasadzie zwykłego topu zrobić TOP NASZYCH LIST 1-5. Każdy podaje swój top20 i już.
- i raczej byłbym za tym aby nie ograniczać tu typowania na swoje utwory! Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że na 16 zaproponowanych przeze mnie utworów napewno jeden /a góra 3/ byłyby w top20.
Tylko kiedy? I tu chyba o to wszystko się rozbije....
Tylko tak
- jeśli drugi wariant /eliminacje/ to obligatoryjnie wrzuciłbym półfinalistów. Niekoniecznie dlatego że są tam "moje" piosenki, ale dlatego, że "tak być powinno i że te utwory wygrywające, sobie na to zasłużyły...". I to byłby najlepszy wariant. Daje to 20 utworów "rozstawionych" do których dorzucamy 44 z elininacji, z których 12 jest też rozstawionych.
- tylko, że biorąc pod uwagę czas, topy, listy, urlopy, wakacje, etc. to najłatwiej na zasadzie zwykłego topu zrobić TOP NASZYCH LIST 1-5. Każdy podaje swój top20 i już.
- i raczej byłbym za tym aby nie ograniczać tu typowania na swoje utwory! Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że na 16 zaproponowanych przeze mnie utworów napewno jeden /a góra 3/ byłyby w top20.
Tylko kiedy? I tu chyba o to wszystko się rozbije....
- tadzio3
- Kontakt:
Czas może być odległy, byle by przed kolejną edycją
Myślę tez że ta specjalna edycja nie absorbowała już by tyle czasu, bo mniej więcej wiemy, ktróre piosenki nam się podobały i przypomnienie ich nie zajęło by tyle czasu, co ich wcześniejsze poznawanie.
W kazdym razie czekam na inne głosy w tej spawie.

Myślę tez że ta specjalna edycja nie absorbowała już by tyle czasu, bo mniej więcej wiemy, ktróre piosenki nam się podobały i przypomnienie ich nie zajęło by tyle czasu, co ich wcześniejsze poznawanie.
To znaczy na te, które sami proponowaliśmy? Ja bym był przeciw, bo to jednak "swoje" i czasem mogłoby brakować nam obiektywności w wyborze, a tak głowa byłaby spokojna. Ewentualnie moglibysmy zrobić dodatkowo na boku przy głosowaniu swój topik "własnych" piosenek, albo top 10 uwzględniając nasze propozycje.- i raczej byłbym za tym aby nie ograniczać tu typowania na swoje utwory!
W kazdym razie czekam na inne głosy w tej spawie.
To ja z takim małym pytaniem. Czego dotyczył ten: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=2585 temat? 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Jeśli już miałoby być podsumowanie NL 1-5, to jestem za tym, żeby było w takiej formie jak topy zespołów.
Co do NL 6, to nie mogę się doczekać, tylko nie wiem kiedy moglibyśmy ją zrobić. 2 ostatnie tygodnie czerwca to sesja, a 2 pierwsze tygodnie lipca będę w górach.
Myślę, że dobrym rozwiązanie byłoby rozpoczęcie NL pod koniec czerwca. Przez 3 tygodnie byłby czas na odsłuchiwanie, a potem normalne głosowanie.
Co do NL 6, to nie mogę się doczekać, tylko nie wiem kiedy moglibyśmy ją zrobić. 2 ostatnie tygodnie czerwca to sesja, a 2 pierwsze tygodnie lipca będę w górach.
Myślę, że dobrym rozwiązanie byłoby rozpoczęcie NL pod koniec czerwca. Przez 3 tygodnie byłby czas na odsłuchiwanie, a potem normalne głosowanie.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
ja sobie wybrałem z 5 edycji wszystkie które dostały moje głosy w eliminacjach , półfinalistów, moje propozycje, przejrzałem pozostałe i wyszło ... 98 utworów!!! Dorzuciłem jeszcze 2. i mam top100!!! Ale jeszcze aby dać szansę to przesłucham pozostałe utwory. Aco... No może z wyjątkiem 5-6 których wolę sobie nie przypominać