Pomóżcie znaleźć utwór

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

malutkisan

Pomóżcie znaleźć utwór

Post autor: malutkisan »

Witam wszystkich serdecznie na tym forum. Jestem nowy i wypadało by się przedstawić. Mam na imię Darek, rocznik 65. i takie tam mniej ważne szczegóły. Z zamiłowania jestem MUZYK-antem. od 20 lat. W czasach tzw. kawalerskich słyszałem pewien utwór co do którego nie wiem ani kto gra, i nie znam tez wykonawcy i tytułu. Mam natomiast nagranie ale zespołu, który gra ten utwór na weselu. Po tylu latach jest on trochę zniekształcony, a to dlatego że grany ze słyszenia. poprostu ktoś gdzieś usłyszał melodię, jakieś tam słowa sobie doklepał i poszło w świat. Mam wielką proźbę jeżeli coś komuś ten utwór przypomni proszę o wiadomość. Nagranie zamieściłem w http//chomikuj.pl/malutkisan.
Bardzo mi zależy na znalezieniu tego utworu.
Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
malutkisan

nikt nie chce mi pomóc?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Może chcą, ale nie poznają takiej interpretacji żadnego utworu.
malutkisan

Może to być jakaś trudność napewno. Z tego co pamiętam orginalny utwór był grany wolniej(słuchałem orginalnego wykonania jeszcze na kasecie tylko że kaseta zagineła) i napewno przez jakąś rokową kapelę gdzieś w latach 78-83. W moich okolicach ten kawałek w latach 80 -90 to istny hicior dzięki kapeli która była na topie. Może te dane trochę zawężą okres poszukiwań. Jeszcze raz wszystkich proszę o jakie kolwiek uwagi i podpowiedzi.
yeti

Post autor: yeti »

hmmm - Boże a gdzie były te twoje okolice??? Dla mnie najbardziej blisko tej rerererereinterpretacji do Atomic - Blondie...ale mogę się mylić..te gitary...
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

Faktycznie rify gitary podobny do Atomic Blondie ale to definitywnie nie jest to...
malutkisan

Okolice to dokładnie pow. Garwolin. Na tyle na ile pamiętam ten kawałek to klimatem był zbliżony do Bad Boys Blue, Richard Marks, trochę może Scorpions (jeżeli chodzi o rokowe zabarwienie utworu) na pewno był to męski zespół i świetnie śpiewali na głosy (jeśli wiecie o czym mówię). Czeg brak w tym wykonaniu zamieszczonym na chomiku. Co do waszych podpowiedzi to rozumiem że to są zespoły, czy pojedyńczy wykonawcy? Za wszelkie podpowiedzi serdeczne dziękuję.
Awatar użytkownika
emilencja
Listy Przebojów Trójki słucham od: 219

Post autor: emilencja »

myślę, że Blondie można nazwać zespołem rockowym, ale według Twoich kryteriów czeka go dyskwalifikacja ... śpiewa tam niejaka Deborah Harry :(

pozdrawiam
Emil
yeti

Post autor: yeti »

[kawałek to klimatem był zbliżony do Bad Boys Blue, Richard Marks, trochę może Scorpions (jeżeli chodzi o rokowe zabarwienie utworu)

DZIZUS!!! co za rozstrzał!!! to może być cokolwiek nawet .... POPOL VUH albo w tym samym klimacie :) KINSKY spróbuj tego poszukac może to jest to :)
malutkisan

yeti pisze:[kawałek to klimatem był zbliżony do Bad Boys Blue, Richard Marks, trochę może Scorpions (jeżeli chodzi o rokowe zabarwienie utworu)

DZIZUS!!! co za rozstrzał!!! to może być cokolwiek nawet .... POPOL VUH albo w tym samym klimacie :) KINSKY spróbuj tego poszukac może to jest to :)
Wiem że rozstrzał duży ale to nie powód do tego żeby zaraz wzywać ....?
Uwieżcie mi że może w orginalnym wykonaniu to nie był utwór aż tak OH i AH, ale kapela która to grała w latach 85-90 zrobiła z to dużo lepiej i naprawdę było to coś ładnego. Nestety czas zaciera pewneszczegóły i wychodzi to czego możecie posłuchać :shock: . Przypomniałem sobie jeszcze taki fakt że w tamtym czasie dużo słuchało się Radia Luxemburg
malutkisan

Mam trochę świeżych informacji dotyczących utworu o który pytam. Udzielił mi ich kolega który troche lepiej niz ja zna jęz. angietski , ma spisane słowa i refren zaczyna sie od słów "to-night". Prawdopodobnie była to jakaś brytyjska grupa rokowa z lat 70-80. Jeśli to coś pomoże skojarzyć jakis konkretniejszy zespół to super. Jeśli nie to i tak szukam nadal. Strasznie się zawziołem na ten kawałek żeby go znaleźć.
ODPOWIEDZ