1342 (20.10.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

1342 (20.10.2007)

Post autor: tadzio3 »

Dzisiaj już zakładam temat do 1342 notowania. Jakoś tak smutno dzisiaj. Piątek wieczór, a listy nie ma. W tamtym tygodniu tego nie odczułem, bo mnie nie było w domu, więc i tak bym nie słuchał. A teraz... tak dziwnie.
A jutro sobota i raczej znowu nie posłucham listy na żywo. Już w praktyce potwierdza sie, że piątek to był lepszy dzień, a sobota spowoduje utratę słuchaczy.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Re: 1342 (20.10.2007)

Post autor: neon.ka »

tadzio3 pisze:Dzisiaj już zakładam temat do 1342 notowania. Jakoś tak smutno dzisiaj. Piątek wieczór, a listy nie ma. W tamtym tygodniu tego nie odczułem, bo mnie nie było w domu, więc i tak bym nie słuchał. A teraz... tak dziwnie.
A jutro sobota i raczej znowu nie posłucham listy na żywo. Już w praktyce potwierdza sie, że piątek to był lepszy dzień, a sobota spowoduje utratę słuchaczy.
tadziu, zobaczysz, że przeorganizujesz sobie czas. samo sie stanie, tylko może wymaga trochę cierpliwości...

a przy okazji - ja dziś mimo wszystko mam piątek z Listą - tyle, że tą z lat 80-tych :) . wreszcie i ja dokopałam się do zbiorów freelinka... ach! niesamowicie ciepło na sercu się robi. i się śmieję co chwila. wesołe to były notowania :wink: .

a przy drugiej okazji jeszcze - jeśli byłaby jutro potrzeba odciążenia kogoś w Znawcy, to ja niniejszym wyrażam gotowość :)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

tadzio3 pisze: Jakoś tak smutno dzisiaj. Piątek wieczór, a listy nie ma. W tamtym tygodniu tego nie odczułem, bo mnie nie było w domu, więc i tak bym nie słuchał. A teraz... tak dziwnie.
u mnie podobnie bo dziś mam czas a jutro raczej juz nie, chociaż może zdarzy sie inaczej. Niby tydzień sie czeka na lp3, a mi sie wydaje że jednak o ten jeden dzień dłużej :-(
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

neon.ka pisze:a przy drugiej okazji jeszcze - jeśli byłaby jutro potrzeba odciążenia kogoś w Znawcy, to ja niniejszym wyrażam gotowość :)
Mnie chyba nie będzie jutro na komputerze w porze listy, więc ... :)
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

tadzio3 pisze:Dzisiaj już zakładam temat do 1342 notowania. Jakoś tak smutno dzisiaj. Piątek wieczór, a listy nie ma. W tamtym tygodniu tego nie odczułem, bo mnie nie było w domu, więc i tak bym nie słuchał. A teraz... tak dziwnie.
Ja słuchałem kilka lat w soboty listy i mysle że sie szybko się dostosujemy do tej zmiany. A co do słuczaczy . Moim zdaniem sobotnie wydania listy nie spowoduja utraty słuchaczy. Wręcz przeciwnie, jeszcze sie okaże ze bedziemy mieć tendencje wzrostową :D Jestem dobrej mysli...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

neon.ka pisze:
tadziu, zobaczysz, że przeorganizujesz sobie czas. samo sie stanie, tylko może wymaga trochę cierpliwości...
Mam taką nadzieję. Chociaż za tydzień mam zajęcia na uczelni to jak zwykle troche posłucham z mp3 radia, ale przy forum nie będę :(
ku3a

Post autor: ku3a »

tadzio3 pisze:Już w praktyce potwierdza sie, że piątek to był lepszy dzień, a sobota spowoduje utratę słuchaczy.
druga Lista w sobote i drugi raz mam konflikt interesow. Tydzien temu musialem zreazygnowac z meczu. Jutro mam cos jeszcze wazniejszego, przy czym niestety Lista musi wymieknac. Nie byloby tego gdyby Lista byla dzis, bo w piatek rzadko kiedy cos sie dzieje wieczorem co by mnie odciagalo od radia. A co bedzie za 2 tygodnie? :roll:
Tak wiec jutro bede goraco liczyc na erejstratorow notowania.
ku3a

neon.ka pisze:a przy drugiej okazji jeszcze - jeśli byłaby jutro potrzeba odciążenia kogoś w Znawcy, to ja niniejszym wyrażam gotowość :)
:D
a probowalas juz poslugiwac sie plikiem? jak wrazenia? jakies sugestie co do usprawnien?
ku3a

Yacy pisze:Niby tydzień sie czeka na lp3, a mi sie wydaje że jednak o ten jeden dzień dłużej :-(
bezblednie to ujales!
to dokladnie oddaje to co czuje.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Mnie jutro w czasie listy nie będzie, więc proszę bardzo. Odciążysz trochę Robinsona. :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

ku3a pisze: druga Lista w sobote i drugi raz mam konflikt interesow. Tydzien temu musialem zreazygnowac z meczu. Jutro mam cos jeszcze wazniejszego, przy czym niestety Lista musi wymieknac. Nie byloby tego gdyby Lista byla dzis, bo w piatek rzadko kiedy cos sie dzieje wieczorem co by mnie odciagalo od radia. A co bedzie za 2 tygodnie? :roll:
U mnie jest dokłądnie tak samo. jutro najprawdopodobniej i u mnie lista "wymięknie", a za tydzień to już z pewnością. Ech...
Awatar użytkownika
kuba_m

Post autor: kuba_m »

Ja na szczescie jutro nic nie mam zaplanowanego co mogloby przeszkodzic w sluchaniu listy. Jednak wolalem piatek...
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

ku3a pisze:a probowalas juz poslugiwac sie plikiem? jak wrazenia? jakies sugestie co do usprawnien?
no właśnie dzięki temu, że Lista jest w sobotę i nie będzie mi przeszkadzać praca, wprowadzałam w ciągu tygodnia na bieżąco wyniki. może nawet sobie uzupełnię wstecz :) , tzn. poprzednie notowania, ale to jednak trochę trwa, więc nie wiem, czy się uda.
plik mi sie bardzo podoba i naprawdę chylę czoła (jak już kiedyś zresztą napisałam :wink: ) za te wszystkie "jeżeli", "oraz", "moduł" itd. w formułach pól :) . muszę się jeszcze tylko spokojnie poprzyglądać kiedy co się zmienia w poszczególnych miejscach w trakcie wprowadzania i które "jeżeli" do czego prowadzi :wink: .
ja bardzo lubię wszelkie obliczenia, statystyki, zestawienia...
*
skoro się okazuje że jest na mój jutrzejszy dyżur zapotrzebowanie, to tylko proszę o wyrozumiałość gdyby coś się sypnęło... :)
ku3a

w trakcie Listy jutro co prawda mnie tu nie bedzie, ale jakbys wczesniej miala pytanie to zadawaj smialo :-)
iksinska

Post autor: iksinska »

oj mi też smutno było w piatek :(
kiedy jak zwykle myłam podłogę w kuchni, słuchając jakichś "kotków" Metza, w porze gdy z radia powinien wydobywać się śmiech Aliny, miałam ochotę mopem rozwalić radio :twisted:
Awatar użytkownika
Jopkolog
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
Kontakt:

Post autor: Jopkolog »

Dzień dobry! Melduję się ze słonecznej Italii. Mnie też jakoś dziwnie przestawić się z piątku na sobotę, ale nie mniej czas na dzisiejsze notowanie już sobie rezerwuję, o ile tylko połączenie internetowe będzie łaskawe. Pozdrawiam wszystkich i proszę dzisiaj bez żadnego buuuuuczenia i maruuuuudzenia :D Do wieczora!
Robinson

neon.ka pisze:skoro się okazuje że jest na mój jutrzejszy dyżur zapotrzebowanie, to tylko proszę o wyrozumiałość gdyby coś się sypnęło... :)
W związku z listą w sobotę takie zapotrzebowanie może okazać się bardzo częste. :) Dobrze, że oprócz mnie i Gary'ego jest ktoś kto się tym zajmie i przedstawi wyniki Znawcy zaraz po liście.
Z takich kilku rzeczy ważnych dla przypomnienia:
1. Jeśli w kolumnie J pojawi się słowo "źle", to znaczy że w typie wspólnym są pozycje podwójne i trzeba je wyedytować ręcznie, najlepiej na podstawie wyników typu wspólnego podawanych przez Kajmana.
2. Jeśli są w tabeli osoby, które w danym tygodniu nie głosują, to najlepiej wyczyścić te kolumny z formuł, ale ...
3. ... Jeśli pojawia się nowa osoba, której nie ma jeszcze w tabeli, to najlepiej zamienić nicka z kimś kto już notorycznie nie bierze udziału w typowaniu. Ewentualnie można dopisać nową osobę na końcu, ale wtedy trzeba skopiować wszystkie formuły do nowych kolumn.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Na stronie http://www.polskieradio.pl/trojka/lp3/ nie widnieje już "Dookoła listy" tylko:
Lista Przebojów Programu Trzeciego
Sobota, 20 października 2007
Zaprasza Piotr Baron
:D
ku3a

a ponizej, ale to juz wczesniej, zniknely odnosniki m.in. do Markomanii.
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:
Yacy pisze:Niby tydzień sie czeka na lp3, a mi sie wydaje że jednak o ten jeden dzień dłużej :-(
bezblednie to ujales!
to dokladnie oddaje to co czuje.
Ja mam podobne odczucia, tylko że w drugą stronę. Zawsze sobota i niedziela to były dni liczenia listy. Teraz jednego dnia brakuję i czułem się, jakby mi go ukradziono.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Ahoj!

Jeszcze się Lista nie zaczela a już dostałem bęcki ;-). To ja moze teraz o sporcie:

* Nasza para deblistów zagra jutro w finale w Madrycie - pokonali w 1/2 mistrzów Wimbledonu 2007
* Mlekpol AZS Olsztyn rozprawił sie w pierwszym meczu Pucharu Federacji (chyba) z Belgami 3:1 (-25;16; 17; 18)

Lista w sobote...Cóz.....stało sie. Ale takie są prawa "wiosny" ;-) (niektórym to dobrze...kurczak w mleku kokosowym, popołudniowe drzemki, wino...)

Ja zatem też wieczorem zamiast adoracji Forum rozsiądę się wygodniej w fotelu, aby podrygiwac nogą przy co skoczniejszej nowostce (bo przecież 1,5 min utworu to nie nowośc). Przyciemnię światło (to zaleta mojej nowej, modernistycznej lampy), wypełnie szkło szlachetna czerwienia australijską i....zwyczajnie posłucham. Tak zwyczajnie, tak normalnie, tak jak dawniej...

Do nasłuchania

Zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Lista się zaraz zaczyna, a ja muszę wychodzić...
Ech.... :?
Robinson

tadzio3 pisze:Lista się zaraz zaczyna, a ja muszę wychodzić...
Ech.... :?
Nie martw się. To tak samo jak ja. Przed 20:00 znikam.
A tak poza tym to witam wszystkich komentatorów. :)
Awatar użytkownika
Jopkolog
Kontakt:

No to zaczynamy słuchanie! Wróciłem świeżutki i wypoczęty z basenu, zaparzyłem kawę i wydrukowałem ubiegłotygodniowe notowanie. Można odliczać... :P :P :P
Awatar użytkownika
Jopkolog
Kontakt:

zbyszu pisze:wypełnie szkło szlachetna czerwienia australijską i....zwyczajnie posłucham.
A u mnie nieco później będzie niemniej szlachetna czerwień sycylijska. Pozdrawiam Zbyszu!!!
ODPOWIEDZ