Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.
Tak było na płytach - "Robert Chojnacki i" ewentualnie "Robert Chojnacki &". Jednak płyty firmował Robert Chojnacki a nie poszczególni wokaliści (w "Budzikom śmierć" śpiewała także Kayah - jakby nie patrzeć).
Nie ma oczywiście reguł, czasem na LP3 wyróżniano wokalistę (np. Janson & Kuba Badach, kolejni partnerzy Carlosa Santany), czasem jednak nie.
Co do Piaska - w momencie gdy wyszła płyta Chojanckiego wydał już co prawda album z Mafią i nawet pojawił się na liście (piosenka "Ja (moja twarz) była w 10), ale nie był jeszcze na tyle znany by go wyróżnić - to właśnie współpracy z Chojnackim zawdzięcza popularność.
Może w Trójce Piasek nie był znany, ale ogólnie już był dzięki "Muzycznej Jedynce w TVP, gdzie wielkimi przebojami były "Ja (Moja twarz)" i jeszcze większym "Noce Całe".
No tak, ale moim zdaniem w LP3 nie było nigdy reguł jeśli chodzi o sytuacje, w ktorych wokaliści pojawiali się gościnnie. Np. Edycie Bartosiewicz uwzględnieno wszystkie chórki (a jej udzial w nagraniu "JEdwabiu" był w sumie znikomy) Kayah już nie a "W deszczu maleńkich żółtych kiatów" konsekwentnie traktowano jako utwór tylko Myslovitz mimo że wkład Marii Peszek jest dość duże. Były też nagrania Mike'a Oldfielda i Moby'ego z wokalistkami które traktowano jako firmowane wyłacznie przez nich.