Dopiero od niedawna zacząłem badać forumowe archiwum. I, prawdę mówiąc, nie wiem czy jego celem jest bycie tożsamym z archiwum na stronie Trójki, czy też bycie jak najbardziej poprawnym. Tak czy owak chciałbym zwrócić uwagę na dwie nieprawidłowości, które występują w obu archiwach.
1) Piosenka Kultu widniejąca w archiwum pod tytułem "Whenever I Go I Wanna Go With You" tak naprawdę nosi tytuł "Everywhere I Go I Wanna Go With You". (debiut - Lista nr 290)
2) Piosenka Kultu widniejąca w archiwum pod tytułem "Psalm 51" tak naprawdę nosi tytuł "Psalm 151". (debiut - Lista nr 672)
2 piosenki Kultu
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Re: 2 piosenki Kultu
Zdania są podzielone... Mnie osobiście zależy na tym, by było poprawne — dlatego dziękuję za zgłoszone błędy. A porównując z Trójkowym — na pewno nie tożsamym...Zawiesina pisze:I, prawdę mówiąc, nie wiem czy jego celem jest bycie tożsamym z archiwum na stronie Trójki, czy też bycie jak najbardziej poprawnym.
Rozumiem że źródło http://www.staszewski.art.pl/dyskografia/ można uznać za wiarygodne. No może z dokładnością do pisowni tytułów angielskojęzycznych — czy ktoś ma może inne zdanie na ten temat.Tak czy owak chciałbym zwrócić uwagę na dwie nieprawidłowości, które występują w obu archiwach.
Wprowadzone, obie...