Dobry wieczór.
Szanowni Państwo.
Bardzo przepraszam państwa najmocniej.
Czy ktoś z użytkowników forum słuchał może w latach 1982 - 1989 oprócz Listy Przebojów Programu III Polskiego Radia też innych audycji w Trójce?
Czy pamięta ktoś, czy przeboje z Listy Przebojów Programu III Polskiego Radia były w Trójce emitowane tylko i wyłącznie na liście, czy też można było natrafić na nie poza tą audycją np. w przerwach pomiędzy audycjami czy może w audycjach Zapraszamy do Trójki albo W tonacji Trójki czy w Muzycznej poczcie UKF?
Czy w audycji Zapraszamy do Trójki w latach 1982 - 1989 prezentowano tylko i wyłącznie same zagraniczne piosenki?
Czy też pojawiała się polszczyzna?
Czy można było w tej audycji natrafić także na jakieś utwory z Listy Przebojów PR III?
Czy ktoś pamięta lub wie może w jakich czasopismach były zamieszczane notowania Listy Przebojów Trójki w latach 80-tych i 90-tych?
Czy raczej takich nie było?
Bo na przykład w radiowej Jedynce powtarzano nieraz przeboje. A jak było w Trójce w tamtych latach?
Czy w Programie II Polskiego Radia w latach 1982 - 1989 jeśli chodzi o muzykę rozrywkową to były tylko same zagraniczne przeboje czy też można natrafić na polskiego rocka czy tylko polski pop?
Wiem, że to może wydawać się dziwne, ale tak jakoś to zagadnienie mnie interesuję.
Mam nadzieję, że jeszcze po latach znajdzie się ktoś, kto coś będzie może pamiętać na dany temat.
Bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.
Życzę wszystkiego dobrego.
Przemek.
Fan i wielbiciel List Przebojów Polskiego Radia i Telewizji Polskiej z lat PRL-u.
Fan polskiego rocka i popu z lat 80-tych.
Czy nagrania z Listy Przebojów Programu III Polskiego Radia w latach 1982 - 1989 emitowano tylko i wyłącznie na liście?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003