J.Steczkowska - To tylko złudzenie (To nie miłość)

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
adr

J.Steczkowska - To tylko złudzenie (To nie miłość)

Post autor: adr »

w archiwum jest: To nie miłość (To tylko złudzenie)
powinno być: To tylko złudzenie (To nie miłość)

strona www artystki jest "nowoczesna" i linku dokładnego nie podam - http://www.justynasteczkowska.pl/
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Brak reakcji na razie, no to jeszcze raz spróbuję.
Jest: To nie miłość (To tylko złudzenie), powinno być: To tylko złudzenie (To nie miłość)
dowód dodatkowy: statystyki Piotra, który błędów nie robi ;), np. http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=433 ... ght=#43387

i jeszcze błąd z Manu Chao
jest: Rainin' Paradise
powinno być: Rainin in Paradize
url: http://www.because.tv/catalogue/disques ... ze-ep.html
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Nie brak reakcji, tylko oczekiwanie na czyjś dodatkowy komentarz — chyba takie zaproponowałem zasady? Skoro nikt się nie odezwał, blisko miesiąc, miałem to sam skomentować... ale byłeś szybszy.

Czekam zatem na dodatkowy werdykt — strona oficjalna artystki podaje rzeczywiście ww. zapis. Ale jak jest na płycie? singlu? to jest chyba najbardziej wiarygodny wykładnik poprawności. A ze wszystkimi poprawkami jakie mam do tej pory zgłoszone, również poza forum, nie wyrabiam — są sukcesywnie wprowadzane, tyle, że nie od razu. Rzeczony Piotr mógłby to potwierdzić, ale chyba nie ma potrzeby... jego lista poprawek też nie jest ,,wyrobiona'' w całości.

Drugi błąd... — faktycznie, to zapewne skrótowy zapis, jaki "copy-paste" zrobiłem ze strony Trójkowej. Moim zdaniem powinna być poprawka. (Na przyszłość: proszę o rozpoczynanie w takich przypadkach nowego wątku — łatwiej się później doszukać, co, kto, i kiedy zgłaszał do poprawy. I czego ewentualnie nie wykonałem! ;) ).
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

adr pisze:dowód dodatkowy: statystyki Piotra, który błędów nie robi ;)
Robi bledy, robi. Nie zawsze jest czas, aby wszystko dokladnie sprawdzic, a i informacje docieraja z opoznieniem i dopiero po tygodniu lub dwoch mozna przeprowadzic koncowa weryfikacje.
Co do Steczkowskiej to ma byc "To tylko złudzenie (To nie miłość)"
Manu Chao: tytul utworu w wersji radiowej (radio edit) brzmi "Rainin in Paradize". Tytul utwory zamieszczonego na longplayu brzmi "Rainin' in Paradize"
No i teraz mozecie sobie szanowni forumowicze podyskutowac dlaczego tak jest i jak powinien wygladac zapis w archiwum. Ja oczywiscie mam swoje wyrobione od lat zdanie, ale nie bede sie nim dzielil na forum. Nie chce nikomu nic narzucac.
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2007 8:34 am przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Poprawki wprowadzone... obie!
ODPOWIEDZ